Asunnon vuokraaminen ulkomailta. Näin meillä lomaillaan.

Myrskyillan terveisiä.
Nyt on hyvä hetki kuuman teekupillisen äärellä muistella elokuista hellelomaa.
Ja voin kertoa, että kyllähän se välillä on yhtä Juhavuoris-elämää, kun lähtee vuokraamaan lomakotia itselleen ulkomailta.

Alanya 2018


Meillä kokemuksia on kertynyt useammaltakin Turkin reissulta, sillä siellä haluan lomailla ihan omassa rauhassa ilman turistihässäkkää. Johtunee paikan tuttuudesta siellä aikanaan hetken työskenneltyäni. Turkin ajoista kirjoittelinkin aiemmin blogissani täällä: Töissä Turkissa. 

Esimerkkejä erilaisista asunnoista:

Vuonna 2014 vietimme reilut kolme viikkoa Alanyassa heti alkukesästä. Saimme kutsun turkkilaisten ystäviemme häihin, mikä oli ehkä siisteintä ikinä. Otin sen suurena kunniana, vaikka olihan sinne toki kutsuttu 600 muutakin ihan vaan läheisintä ystävää ja sukulaista. Mutta onhan se nyt hienoa kuulua kuudensadan rakkaimman joukkoon!
Se oli ensimmäinen vuokra-asuntokokemuksemme, Cikcillin alueella. Asunnon hommasimme turkkilaisen tuttavamme kautta, johon tiesin voivamme luottaa.: https://sunlightestate.com/en/ 
Kaikki meni loistavasti, mitä nyt anoppi rikkoi lomaviikkonsa aikana yhden oven kävelemällä sen läpi, mutta innostuimme vuokra-asunnoista heti ensi kokeilulta.

Vuonna 2016 ystäväpariskuntamme oli saanut vauvan, ja sitähän piti päästä mussuttamaan. Olimme taas kolmen viikon pätkän Alanyassa, tällä kertaa vuokra-asunnossa Gold Cityssä parikymmentä kilometria kaupungista itään. http://www.goldcityhotel.com.tr/
Alueessa viehätti ilmaiseksi käytössä oleva Aguapark, ja se oli yhtä luksusta, kun heti aamupalapöydästä lapset kirmasivat vesipuistoon, ja me saimme rauhassa nautiskella aamukahvia ja -teetä.

Kesä 2018, ja turkkilaiselle ystäväpariskunnallemme on syntynyt toinen tytär! Ja taas mentiin.
Tänä kesänä reissuun lähdettiin ystäväperheen kanssa, joten asunnossa tuli olla reilusti tilaa molemmille perheille. Kaksikerroksinen parisataaneliöinen Doublex toimi tässä loistavasti. Ystäväperheellä oli käytössään yläkerran makuuhuoneet ja kylpyhuone, ja meillä alakerrassa omamme. Valtava kattoterassi, oma sauna, iso allasalue ja pari vesiliukumäkeä oli juuri sitä mitä kaipasimme -tai siis aikuiset kaipasi lapsille, jotta sai itse rentoutua. Jokainen rentoutuikin sitten tyylillään, mieheni lenkkeillen ja salilla, minä kirjoja lukien.

Mun kahden viikon kirjat. Aika hyvä kattaus.

Illalla kun lapset olivat menneet nukkumaan, oli kivaa istua ystävien kanssa viinilasillisen äärellä kattoterassilla ja ihailla kaupungin valoja. Ainut vaan, että olen vissiin vanhaksi tulossa, kun ei silmät meinannut yli puolen yön pysyä millään auki. 
Lisätietoa Sea Star asunnosta : https://www.vuokralanya.fi/3taiuseampimakuuhuone/sea-star

Asunnon kattoterassilla oli poreallas ja pieni sauna, jota ei kyllä elokuun helteissä tullut lämmitettyä.
Maisema merelle
Maisema vuorille
Nää on mun tyypit!

Asunnon valintakriteereissä on meillä aina kunnon uima-altaat lapsille, miehelle kuntosali ja minulle mahdollisimman lähellä sijaitsevat viikottaiset markkinat. Nyt ne tuli melkein syliin. Hedelmiä, pähkinöitä, kasviksia, juustoja...  kaikki pilkkahintaan ja suoraan oven edessä.

Markkinateltat valtasivat lähikadut kerran viikossa.

Meidän pikkukokki yllytti muutkin lapset mukaansa, ja keskenään he sitten marssivat markkinoille ostamaan tarvitsemansa tarvikkeet, ja valmistivat meille mahtavan lounaan. Todellista säästöä, mikä olisi kannattanut tajuta jo ensimmäisellä viikolla, sillä useammassa kojussa heiltä ei suostuttu edes ottamaan rahaa. Reissun halvin lounas!

Yhdeksännen kerroksen parvekkeelta kuului uima-altaalle kutsuhuuto syömään. Kyllä meidän kelpasi.

Vuokra-asunnoissa on useimmiten reilusti tilaa allas-alueilla, kun taas hotellien uima-altailla on toisinaan niin ruuhkaa, että jos ei pyyhettä vie aamulla varauksen merkiksi aurinkotuoliin, saa nököttää varjopaikoilla koko päivän. Meillä tilaa riitti, ja elämää helpotti pieni ravintola altaan laidalla.

Ainahan näissä asunnoissa on omat haasteensa. On ollut rikkinäistä astianpesukonetta ja yhtä jos toista. Tällä kerralla Siemensin miehet saivat kaksi kertaa käydä korjaamassa jotain vempelettä, jotta saatiin lämmintä vettä, ja nettikin (apua!!!) teki tenän pariksi päiväksi. Mutta muuten suosittelen kyllä asunnon vuokraamista, varsinkin jos on tarkoitus viettää useampi viikko lomakohteessa.

Ravintolavinkkejähän minä jo kirjoittelinkin heti reissun jälkeen.
Niitä löytyy täältä:  Alanyan parhaat ravintolat by Anni (vitsit mitä maisemia!)

Hyviä vinkkejä vuokra-asunnoista vaikkapa Espanjassa tai Italiassa voi laittaa tulemaan. Eihän sitä tiedä mistä me ensi kesänä itsemme löydämme. Tai Kreikka...tai miten olis Etelä-Ranska...?

Haaveillen,
Anni