Barolon kylä ja Sukulan viinitila. Seikkailuja Italian Piemontessa.

Ihanassa Italiassa!

Barolo

Italian Piemontessa, pienen Barolon kylän ympäristössä, kasvaa Nebbiolo-rypäleitä, joista valmistetaan tunnettuja Barolo viinejä. Ystävämme Andrea vei meidät lounaalle Barolon kylän linnan ravintolaan ja tutustumaan tähän kuuluisaan, idylliseen pikkukylään.

 

Andrea oli pyytänyt pian avattavan (loka-marraskuussa 2017) uuden viinimuseon projektista vastaavaa naista liittymään seuraamme lounaalle. Hän antoi meille pieniä maistiaisia erilaisista viineistä ja pääsimme myös kurkistamaan sisälle vielä rakennusvaiheessa olevaan viinimuseoon. Suosittelen käyntiä ehdottomasti, sillä rakenteilla on todella mielenkiintoinen ja monipuolinen kohde.

Pian avautuvan viinimuseon kartalla näkyy Barolon kylä ja alueet, joilla saa valmistaa Barolo viinejä.
Esillä viinien eri sävyjä.
Tunnistatko tuoksut?

Vatsat täyteen ja matka jatkuu...


Azienda Agricola Sukula

TV:stä tuttu Jyrki Sukula ja hänen vaimonsa Riina pyörittävät viinitilaa Serralunga d'Albassa, lähellä Barolon kylää. Saavuimme sovittuna aikana kiemuraista tietä myöten tilalle, ja ensimmäisenä silmiini osui upea ulkoterassi ja hulppeat maisemat. Pieni (tai ei ehkä niin pieni..) sisustaja sisälläni hyppäsi heti voltin! 

Italialainen lämpö ja vieraanvaraisuus jäi Sukuloilla puuttumaan (ikävä kyllä...), mutta sitä korvasi muita tiloja huikeammat maisemat yli viljelysmaiden.
Hankimme anopille 60-vuotis syntymäpäivälahjaksi viiniviemiset Jyrki Sukulan nimikirjoituksen kera, joten kannatti kuitenkin ylimääräisten "hyvä-miniä-pisteiden" toivossa käydä. Hih.

Tässä kelpaisi auringonlaskua katsella ja maistella oman tilan punaviiniä. Huokaus!

Lisätietoja:
Barolo http://www.barolodibarolo.com/en/the-village.html
Sukulan viinitila: http://www.sukula.com/

Kyllä minullakin kasvaa takapihalla kaksi viiniköynnöstä, ja unelmissa olisi loppukesän iltoina voida istua viinilasin kera köynnösten alla ja popsia oman pihan rypäleitä. Köynnökset olisi tosin pitänyt osata ensimmäisinä vuosina leikata oikeasta kohdasta, jotta niihin olisi alkanut tulla muutakin kuin vartta ja lehtiä. Minä ja ne ainaiset suuret suunnitelmat.

Keskityn ehkä sitten vain viininlehtikääryleiden tekemiseen...

Viikonlopputerveisin
Anni