Betonista ne positiiviset ponnistaa!

Hah, KYLLÄ!

Positiivisten ihmisten Kouvola-facebook ryhmä kasvaa kohinalla.
Jokos sinä olet ryhmässä? No nyt kipinkapin mukaan.
Uudesta facebook- ryhmästä kirjoitti tänään myös Kouvolan Sanomat.
 
Tämä on minusta loistava juttu, monellakin tapaa. Positiivisuus nimittäin on ihmeellinen voima, se on niin valtavan paljon enemmän kuin "tekopirteyttä", miksi sen moni ei-niin-kovin-positiivinen ihminen lokeroi.
Eilen oli ensimmäinen työpäiväni loman jälkeen, ja olo ei ollut se positiivisin. Teekuppi kädessä makasin työpaikan lattialla ja odotin hartaasti motivaation iskemistä. Ei kukaan ole aina "intopinkeenä", positiivinen voi silti olla. Otin itselleni uuden huulipunan ja päivä parani heti!

Minä olen saanut elämäni varrella lukemattoman määrän ikäviä kommentteja positiivisuudestani. Milloin se ärsyttää, ei muka ole aitoa, ja milloin on "vaaraksi minulle itselleni, kun en sitten tule tällä asenteella selviämään, kun eteen sattuu ikävyyksiä." Mikä ihmeen logiikka tuossakin on? Ja on sitä sattunut, paljon. Minä uskon, että juuri postiivinen elämänasenne on auttanut sen kaiken yli.

Ihailemani, jo edesmennyt naisyrittäjä Mary Kay Ash (USA) on sanonut:

 “The greatest pollution problem
we face today is negativity.
Eliminate the negative attitude
and believe you can do anything.

 

Olen kummastellut pitkään ilmiötä nimeltä Napakat. Tuo kieltämättä ihan viihdyttävä, mutta jo nimensäkin puolesta negatiivisuuteen liittyvä palsta sanomalehdessämme. Olisi niin paljon mukavampaa lukea palstaa nimeltä kehut tai päivän positiiviset. Tänäänkin minä kirjoittaisin sinne, että miten mukavaa on asua rautatien risteysaseman kyljessä, kun lapset niin kätevästi saapuvat kummitädin luota Mikkelistä melkein kotiovelle.
 
Mutta nythän meillä on sellainen "palsta", tattis vaan Juha Huhtala (vihr.), Kouvolan positiiviset-facebook ryhmän luoja. Loistoidea! Siellä voi vinkata positiivista kokemuksista, kuten mukavasta visiitistämme Ankkapurhan maisemiin. Tai laittaa kauniita kuvia Kouvolasta -KYLLÄ, TÄÄLLÄ ON MUUTAKIN KUIN BETONIA!
Voi kehua, kannustaa, antaa hyvää palautetta. Tätä lisää Kouvola, tätä lisää.
 

Everyone wants to be appreciated,
so if you appreciate someone,
don't keep it a secret.
-Mary Kay Ash-

 

Jaoin itse ryhmään Kerttu-mummini kirjoittaman runon Kouvolan torista samalla, kun toivottelin hänet 83-vuoden iässään tervetulleeksi mukaan. Hän on yksi kaupungin positiivisimmista ihmisistä. Asenteesta kertoo jo se, että mummi on opetellut facebookin salat vaikka on näkövammainen. Niin ja ikäihminen. Mitä sillä on väliä? Asenne se on, mikä ratkaisee.
 

If you think you can,
you can.
And if you think you can't,
you're right.
-Mary Kay Ash-

On hienoa nähdä, miten äkkiä ryhmässä on alkanut tapahtua kunnon pöhinää. Jaetaan iloa laulamalla, jakamalla kiitosta, kehumalla, hyvänmielen kuvilla... Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki kouvolalaiset.

Uskon todellakin hyvän jakamisen voimaan. Jokainen omalla tavallaan, itselleen sopivasti. Paljon voi kuitenkin tehdä jo ihan sillä, että jättää sanomatta useimmat negatiiviset asiat, jotka kielen päällä pyörii. Nielaisee ne pari kertaa ja laskee vaikka sataan, sitten ei ehkä enää haluakaan sanoa kaikkea, mitä alunperin sammakkoina oli ulos hyppimässä. Silloinkin, kun sanottavaa on, auttaa seuraava oppi (jonka toteuttaminen onkin melko haastavaa yksinkertaisuudestaan huolimatta...):

“Sandwich every bit of criticism
between two layers of praise.”
Mary Kay Ash.


Positiivista elokuuta.
Hip hip hurraa Kouvola, sano Anni.