Herkullinen flunssankarkotusjuoma ja meidän perheen Junior Master Chefin upeat leivonnaiset

Tuo minun nuorempi typykkäni on innostunut leipomisesta!
Eikä meikäläisen linjat kyllä kestä tätä villitystä enää kovin kauaa...NAM! Ainahan hän on ollut kova leipomaan, ja mitä makiampaa ja rönsyilevämpää, sen parempi (äitin tyttö!). Muistatteko viime vapulta tämän ensimmäisen kakun? Katsokaas millaista kehitystä tässä on tapahtunut.
Itse suunniteltu ja toteutettu 10v. kakku.
Joulukuun alussa neitokainen teki itse täytekakun omille 10-vuotis synttäreilleen, mikä aloittikin kunnon lumipalloefektin. Seuraavaksi mummi halusi sitten vaarin hautajaisiin lapsenlapsenlapsen omin pikku kätösin valmistamat kakut. Ihana ajatus ja iso arvostuksen osoitus mummilta.
Ja niinhän tuo neitokainen, kuten yleensäkin, otti täyden vastuun suunnittelusta toteutukseen. Minä olin kauppaorjana ja läksyjen kuulustelijana mukana tässä projektissa, ja mieheni (se perheemme parempi leipuri) apulaisena.
Hei, ei voi vain leipoa, pitää myös lukea kokeisiin.
Hautajaiskakut rakkaudella.
Kun päästiin hautajaisista, tuli neidille jälleen uusi kakkutilaus, kun isosiskon kummi halusi Oodin tekevän kolmekymppisilleen voileipäkakut. No siinäpä sitä sitten ihmeteltiin, sillä sellaista ihmettä meidän perheessä ei ollut valmistanut vielä kukaan.
Samaan aikaan kun leipuriparivaljakkomme isi & tytär pähkäilivät gluteenittoman voileipäkakkuohjeen parissa, minä valmistin päälle hiipivän flunssan karkoitukseksi taikajuomaa, ettei leipuri ihan uuvu työtaakkansa alle.
Olen saanut tämän reseptin läheiseltä ihmiseltä. Keitetään hetki ja nautitaan joko kuumana tai kylmänä. NAM! Ja toimii!
Samalla tuli paahdettua leivän ylijäämäpaloista viikonlopun herkutteluhetkiin krutonkitikkuja. (Ja totuuden nimissä rouskuttelin illalla telkkarin ääressä puoli purkkia krutonkitikkuja nassuuni... hups!)
Voileipäkakkuun käytettävien gluteenittomien leipien reunapalojen hyötykäyttöä.
 
Tikut paahtuu parissa sadassa asteessa kymmenessä minuutissa.
Ja niin ne valmistui neitokaisen ensimmäiset voileipäkakutkin.
Kun palasimme unelmareissulta Etelä-Afrikasta kotiin, meitä odotti herkullinen piirakka ja neljä erilaista porkkanakakkua. Anoppi lastenhoitajana on muutes loistava keksintö. Koko talo oli siivottu ja kuopus pesi juuri eteisen ikkunoita kun saavuimme lentokentältä. Ja herkkuja oli leivottu koko viikon tarpeiksi.
Kotiinpaluujuhlat!

 

Pikku Master Chefimme sai meiltä joululahjaksi kahden hengen Cup cake-kurssipäivän Helsinkiin. Sinne neitokainen suuntasi heti Afrikasta palattuamme isukki mukanaan. Olisinhan minäkin sinne voinut toki lähteä, mutta lopputulos olisi voinut olla toisenlainen... Kotiintuomisiksi saatiin upeita kuppikakkuja ja reilusti itse valmistettuja koristeita tuleviin leivonnaisiin. Taidot senkun kehittyy (samaa vauhtia äidin jankkakahvojen kanssa, apua!).
Cup Cake -kurssin satoa.

 

Tätä menoa minusta tulee oikein meheväksi lihotettu jouluporsas vuosimallia 2018. Meillä taitaa todella asua yksi Master Chef Junior.
Anni