Hupsista, kuinkas siellä asuntomessuilla nyt näin kävi?

Varoitus: Älä mene asuntomessuille päänsärkyisenä. Se voi aiheuttaa monenlaisia lisäsyitä uusille päänsäryille.

Vietimme pilvistä ja sateista (yllätys!) kesäpäivää koko perheen kera Mikkelin asuntomessuilla. Olin onnistunut nekottamaan niskani aivan jumiin siellä meidän Norjan reissulla (ehkä ne Trollstigenin mutkat pelotti niin...), että sain vieraaksi pari viikkoa kestävän päänsäryn.

Päänsärky asuntomessuilla osoittautui melko vaaralliseksi, sillä ennen kuin olimme päässeet edes ensimmäisestä myyntiteltasta varsinaiselle alueelle, saati nähneet edes ensimmäisen talon silhuettia, olimme jo hankkineet Iskun osastolta sänkyyn uudet selkä- ja niskaystävälliset patjat petarin kera, sekä seuraavasta kojusta töihin satulatuolin. Tässä vaiheessa olisi pitänyt ymmärtää jo kääntyä takaisin, mutta ei... Kohti uusia seikkailuja (lue:shoppailuja) vaan!

Asuntomessuilla oli, kuten niin monesti ennenkin, sekä niitä meidän mielestä melko mitään sanomattomia taloja, että todella upeita taloja. Ja se juuri tapahtuman suola onkin. Kivoja ideoita, värien käyttöä, hienoja ja ei niin hienoja yksityiskohtia. "Tuommoinen olis kiva" ja "tuollaista ei meille ainakaan tule".

Mieheni innostui tästä saunan katosta niin, että siitä tuli "tällainen pitää saada mökille" -projekti.

Yksi "tuommoinen olis kiva" tuli vastaan siinä heti ensimmäisten talojen kohdalla: ULKOPOREALLAS!

Kuumalähteen altaita, muun muassa iso vastavirta-allas, oli monissa Asuntomessujen kohteissa. (Laitoimme kuvassa olevan altaan päälle kokeillaksemme miltä se näyttää ja kuulostaa. Altaan ohjain oli ranskan kielellä, joten eihän me uunot saatu sitä pois päältä. Kiitos ja anteeksi talon numero 31 asukkaat)

Totuuden nimissä tämä ei ollut aivan niin villi heräteostos kuin nuo kaksi ensimmäistä. Olimme puhuneet siitä jo aiemmin, ja kolleegani luona Norjassa vierailtuamme päätös oli selvä: Kyllä, mekin haluamme läpi vuoden lämpimän ulkoporealtaan.

No mistä sitten energiatehokas, pakkastalvet kestävä, tyylikäs ja sopivan hintainen allas? (Norjalaisilla ystävillämme ei nimittäin ollut pelkkiä hyviä kokemuksia altaasta, ja he kehottivat luottamaan vain laadukkaaseen tuotteeseen)

Olin googletellut erilaisia allasvalmistajia ja firmoja läpi, ja ollut yhteydessä muutamaan heistä ennen messuja. Kaikkein vakuuttavimmat nettisivut, sekä ammattitaitoisimmat vastaukset sain Kuumalähteeltä: https://www.kuumalahde.fi/
He pyysivät Espoossa sijaitsevaan myymäläänsä KOKEILEMAAN altaita, siis uimapuvut mukaan ja testaamaan erilaisia porevaihtoehtoja. WAU! Mutta päädyimme kuitenkin sopimaan treffit heidän asuntomessujen osastolleen -ilman uimapukuja. (siis vaatteet päällä!)

Olisihan tuonne 38 asteiseen veteen tehnyt sadepäivänä mieli pulahtaa.

Hommahan ei lähtenyt ihan vakuuttavasti liikkeelle, sillä nainen, jonka kanssa olimme treffit sopineet, oli estynyt tulemasta paikalle, ja siinä oli sitten vähän sählinkiä. Ammattitaidolla he kuitenkin handlasivat tilanteen, ja lopulta meitä palveli kaksi miesmyyjää paikan päällä ja yksi nainen puhelimen välityksellä. Arvaatte jo, että kaupathan siinä tuli.

Kaupat tuli!

Alkuperäinen ajatuksemme oli tulla katsomaan Laguna-allasta, perheille suositeltua, hyvää perusallasta, johon mahtuu viisi aikuista kylpemään. Mutta se kirottu päänsärky... Olen aina ollut todella päänsärkyherkkä, ja paras apu on tähän asti tullut Voice Well-hieronnasta. Siis siitä, missä hierotaan SUUN SISÄLTÄKIN, kun oikein on niskat ja koko pää kireänä. Kun käyn hoidossa aktiivisesti muutaman viikon välein, ei päänsärystä ole tietoakaan. Mutta olen vain niin kamalan huono sallimaan itselleni sellaisia ylellisyyksiä.

Kun mies lisäksi juoksee maratoneja ja ultramaratoneja, alkoikin Limelight malliston Flair- allas luksukselta kuulostavine hierontoineen kuulostaa paljon paremmalta meidän tarpeisiimme. Hyvä myyjä osaa kysyä mitä tarpeita juuri meillä on ja täyttää ne oikeanlaisella tuotteella. Samaa pyrin käyttämään omassa työssäni. Myydään asiakkaalle sitä, mitä hän tarvitsee. Ei tuotetta, vaan tuloksia ja ratkaisuja.

"Täydellinen vesihieronta. Limelight-altaissa on todella monipuolinen valikoima erilaisia suuttimia pienistä kohdentavista suuttimista aina suuriin XL-yhdistelmäsuuttimiin, jotka hoitavat suuria lihaksia."
-aah, kuulostaapa hyvältä!

Semmoista ja tämmöistä ja tuommoista suutinta.Johan on!

Lisäksi Flairin valintaan vaikutti myös altaan syvyys, sillä tuo pitkänhuiskea mieheni haluaa myös saada hartiat kunnolla veteen talvipakkasilla. Minulle toki jouduttiin samalla tilaamaan lastenistuin (!), etten ihan huku, kun ei pää yletä pinnalle ilman koroketta. Lisävarusteita löytyy siis joka lähtöön.

Tässä se nyt on: My Flair Lady ;)

Hydroterapia perustuu kuuman veden, painottoman olotilan sekä tehokkaan ja monipuolisen hieronnan yhteisvaikutukseen. Kun tehokkaat suuttimet hierovat lihaksia, niveliä ja kipupisteitä, alkavat verisuonet laajeta ja verenkierto vilkastua.
Koska kehon painosta häviää vedessä noin 90 prosenttia, paine lihaksissa ja nivelissä häviää tehokkaasti.
Säännöllinen hydroterapia auttaa myös univaikeuksiin sekä poistaa stressiä!
Kylpy rentouttaa koko kehon sekä lisää kehon oman särkylääkkeen – endorfiinien vapautumista kehossa – pillerin sijasta riittää rentouttava kylpy!

Vaikutuksen takana ovat:
Lämpö: tehostaa verenkiertoa sekä nopeuttaa vahingoittuneen ihokudoksen paranemista
Painoton olotila: Helpottaa lihas- ja niveljännitystä, rentouttaa
Hieronta: Laukaisee lihas- ja niveljännitystä sekä helpottaa stressiä
-Kuuma lähde, ostajan opas-

Täällä minä nyt odotan bikinit päällä sen altaan saapumista. Mieheni antoi jo sähkömiehellemme ennakkovaroituksen, että kannattaa olla valmiudessa saapumaan jotakuinkin sillä sekunnilla paikalle, kun kuorma-auto kaartaa pihaan. Tunnetusti kun vaimolla ei ole kärsivällisyyttä odottaa valmista. Ja kyllä minä puutarhaletkun kanssa aion tuossa valmiina ollakin, saisi vaan jo allas saapua.

Burana olisi kyllä tullut edullisemmaksi... Mutta tulehduskipulääkkeiden haitat on minulla ollut tiedossa jo pitkään, vastahan niistä uutisoi iltalehtikin. Linkki tässä.
Joten eikö allas ole ihan perusteltu...eikö???

Anni