Joulutunnelmamme on tänä vuonna boheemi, johtuen Lontoon tuliaisina tuoduista joulukoristeista.

Joulukoristeet!
Siis onkohan maailmassa mitään kauniimpaa, kuin joulukoristeet? Niitä on niin ihania!

Menen ihan sekopäiseksi jossain sisustuskauppojen joulukoristeosastoilla, ja joka joulu hemmottelen itseäni jollakin uudella kuusen koristeella. Tänä vuonna ostin neljä uutta koristetta. Hups, lähti vähän määrä lapasesta, mutta se oli sen Lontoon matkan syy, kun siellä oli niin ihania...

Lontoossa pallokaupoilla.

Meillä on joka joulu jokin tietty väriteema. Punaista ja kultaa. Turkoosia ja hopeaa. Täysvalkoista "pienellä" glitterillä.
Yksi upeimmista oli muutama vuosi sitten, kun yhdistettiin petroolia ja tummaa punaista, WAU!

Tänä vuonna ihastuin Lontoossa vihreän, jaden ja turkoosin sävyihin, mutta jostain syystä halusin niiden kaveriksi paljon värejä, joten meillä on tänä vuonna kuusessa normaalia värikkäämpi ja leikkisämpi, jopa melko boheemi meininki. Nyt tuntui siltä!

Uusi Lontoon tuliainen: Lasia ja höyheniä
Uusi Lontoon tuliainen: Itämaista ja boheemia
Uusi Lontoon tuliainen, joita itseasiassa on 2kpl: roikkuvat, sulkakoristeiset "pisarat" vihreän ja turkoosin sävyissä.
Uusi pisara ja vanha korkokenkä. (kyllä nyt jokaisesta kuusesta korkokenkä täytyy löytyä!)

Vuosi sitten vietimme jouluaattoa suvun ja perheen kanssa meillä kotona. Tänä vuonna vietämme sitä äitini luona, mikä tarkoittaa helppoa ja rentoa jouluvalmistelua meidän osalta, mutta en pääse kattamaan rakastamaani hulppeaa joulupöytää.
Viime vuoden joulutunnelmia, joissa musta väri oli mukana pois nukkuneen vaarimme muistoksi, näet täältä: Meidän Joulu 2017 

Kestosuosikkini joulukoristeissa on Riviera Maison.
Jingle all the way.

Lapset aina kyselevät minun joululahjatoiveita, vaikka tietävät vastauksen: jotain teidän itse tekemää, ja mieluiten vaikka laulu- tai soittoesitys.
Koska se joulushoppailu tuntuu kuitenkin olevan heille jotenkin niin iso juttu, kierrellä kaupoissa miettimässä mistä kukin perheenjäsen voisi ilahtua, lanseerasin tänä vuonna uuden toivomuksen: Molemmilta tyttäriltä joka joulu uusi kuusen koriste, joku oikein ihana ja mikä sopii juuri siihen vuoteen.

Sitten jonakin päivänä monen joulun jälkeen kuustani koristaa vain lapsiltani saadut joulupallot ja muistot.

Niitähän voi sitten askarrella itse tai etsiä valmista, ihan fiiliksen mukaan. Ja ajatus, mikä kutkuttaa vieläkin enemmän, on se, että jos jonakin päivänä kuuseen alkaa tulla myös lasten lapsilta saatuja kuusen koristeita. Sataan ikävuoteen mennessä se joulukuusi alkaa näyttää varmaan ihan mielettömän upealta.

Tänä vuonna piti hankkia uudet kynttilät kuuseen vanhojen tultua tiensä päähän. Päädyin pitkiin kynttilöihin, sillä niissä on ihanaa vanhanajan tunnelmaa, ja vaikka sähkökynttilöitä ovatkin, muistuttavat lasten päiväkotiajan ihanista joulujuhlista Steinerpäiväkoti Aamuruskossa, jossa kuusessa loisti aina juhlan ajan aidot, pitkät, valkoiset kynttilät. Ne oli tunnelmallisia juhlia... kylläpä vuodet vierii.

Anni