Kaksikymmentä iltapukuani. Kuvia vuosien varrelta ja tarinoita pukujen takaa.

Pitkät iltapuvut, kauniit coctailmekot, tyylikkäät juhlapuvut... oi, mitä taideteoksia ne ovatkaan.

Minulla on onnekseni sellainen työ, jossa on joka vuosi ainakin kaksi upeaa gaalaa, joihin SAA pukeutua iltapukuun. Lisäksi mieheni työ tuo vielä lisää mahdollisuuksia juhlapukeutumiselle. Niinpä tässä vuosien varrella on kertynyt aikamoinen iltapukujen ja muiden juhla-asujen varasto. IHANAA!

Tässä pukuvalikoimaani vuosien varrelta: (ihastu ja kauhistu!)

Yksi lemppareistani, Mary Kayn synnyinseuduilta Dallasista hankkimani merenneitopuku, juuri täydellisen vaaleanpunaisen värisenä. (2016)
Musta toimii aina!

Usein hankin uuden puvun jostakin matkalta.
Esimerkiksi kaksi viimeisintä pukua, joita käytin työreissulla Göteborgissa kuun alussa, on ostettu Kosovon pääkaupungista Pristinasta. Mieheni oli kriisinhallintatehtävissä Kosovossa, ja halusin puvut muistoksi tuosta eristyisestä ajasta. Puvut ovat lisäksi sinisiä Suomi 100 -teeman mukaisesti.

Tykkään piilottaa pukuihini piilomerkityksiä. Ne ovat minun muistojani.

Kirjoittelin keväällä kolme juttua Kosovosta, kannattaa tutustua. Suosittelen lomakohteeksi seikkailijoille, tykkäsin nimittäin todella paljon!
http://starbox.fi/lumottupolku/kouvolalaisten-lahjoitukset-toimitettiin-perille-rauhanturvaajien-saattelemina
http://starbox.fi/lumottupolku/kosovo-turistin-silmin-osa-1
http://starbox.fi/lumottupolku/kosovo-turistin-silmin-osa-2-kulinaristin-paivakirja 

Kosovosta hankittu puku punaisella matolla (2017)
Suomi 100-väreissä valmiina illallisgaalaan. Puku Pristinasta, Kosovosta (2017)

 

Ainut nettiostokseni, sillä ne menevät aina pieleen kun olen tällainen pätkä. Laatu ei ollut hääviä ja ongelmana oli liian kevyt, jalkoihin sotkeutuva laahus. Kuten yleensäkin, asioilla on tapana järjestyä... illallisella joku kaatoi vahingossa lasillisen kivennäisvettä buffetjonossa helmalleni. Nätisti laahasi perässä se läpimärkä laahus, ja ongelma oli sillä selvitetty. (2013)
Turkoosi puku on mieheni aamulenkkilöytö Turkin Alanyasta. Ensimmäiset sanat hänen palattuaan vuokra-asunnollemme aamulenkiltä, oli "löysin sinulle iltapuvun, se oli yhden liikkeen ikkunassa". Kuvassa pitkäaikainen työkaverini Marjo. (2014)
Aah mikä väri! Sanghaissa teetetty halterneck paljettipuku välkehtii sähkön sinisen ja turkoosin välillä. Valitsin kankaan varmaan miljoonasta vaihtoehdosta ja hintaa puvulle tuli ompeluineen 70€. (2012)
Yhden erikoisimmista puvuistani hankin Istanbulista Pohjoismaisen Lesley Cosmetics Mary Kayn 20-vuotis johtajuuskonferenssiin (2012)
Viisi vuotta myöhemmin pukeuduin Dallasista hankkimaani punaiseen iltapukuun Tukholman kaupungintalossa vietettävään yrityksen 25-vuotis johtajuuskonferenssiin. (2017)
Vuoden 2015 Awards Night puku oli super edullinen löytö (50€!) yhdestä lempikaupastani, Istanbulin Kiki Rikistä.
Valkoisten pukujen kanssa olen varovainen, etten vain näytä morsiamelta. Tämä puku oli onnistunut ostos. (2010)

Pukujahan tuolla kaapin uumenissa riittää, ja järkevintä on tietenkin yrittää uudistaa vanhoja pukuja ja kierrättää niitä useita kertoja. Sitä tulee tehtyä aivan liian vähän, ja olen päättänyt nyt ryhdistäytyä! (kunnes taas näen jotakin vastustamatonta...)

Kyllähän se vaan niin on, että mikä näytti hyvältä edellisellä vuosikymmenellä, ei enää olekaan niin kiva... Ehkä taitava ompelija tekisi tästä modernin luomuksen? (2009)
Olen aina ollut vähän räväkämpi värien käyttäjä. Turkoosia sen olla pitää, päästä varpaisiin. Tässä kuvassa odotan esikoistamme ja puku ei kyllä istu enää mitenkään. Voi nolous! (2005)
Pukuloistosta nautitaan itsenäisyyspäivinä, kun asettaudutaan herkkujen ääreen olohuoneen lattialle katsomaan presidentin vastaanottoa. Silloin ei käytetä korkokenkiä, vaan syödään ja löhötään vain. Tämä kultainen puku on löytänyt jo uuden kodin.(2008)
Kesämekkokin kelpaa iltapuvuksi, kun laittaa korkeammat korot ja näyttävämmät korut. (Välimeren risteilyllä 2015)

Lyhyitä pukuja rennompaan menoon:

Pikkumusta! Lisämaustetta saa valkoisilla yksityiskohdilla, ja aina on bonusta, kun pariskunnan vaatetus sopii yhteen.
Löysin tämän juhla-asun pikkuisesta putiikista Kööpenhaminasta, ja myöhemmin se muokattiin pitkäksi iltapuvuksi. (2009)
Punainen juhla-asu muutettuna iltapuvuksi. (2013)
Tämä lyhyt mekko on yksi suosikeistani, vaikkakin valkoinen väri hankaloittaa aina alusvaatteiden hankinnassa. Reiät kainaloiden alla tekee eläinkuosisesta puvusta uniikin. Kuvassa taitaa rouva olla vähän innostunut... oi-miksi-oi-miksi-en-osaa-käyttäytyä-kuvissa? (2014)
Kun löytää mieleisen mekon, on mahtavaa kun on ystävä, joka pitää samanlaisista vaatteista. Minulla on turkoosi, hänellä vihreä. Näin meillä molemmilla on kaksi mekkoa. (kuvien vuosiluvuissa taitaa olla vähän eroa...voi apua!)
Kyllähän näitä riittää...

Siinä niitä nyt oli, ihania ja kamalia luomuksia vuosien varrelta.
Lisää löytyy, joten jos pukeutumishuoneeni sisältö kiinnostaa, niin kommentoi alle mitä haluaisit nähdä.

Syysterveisin Anni