Kauniit kulmakarvat helposti ja nopeasti. Kuvat vaihe vaiheelta.

Lapset tietää enemmän -tästäkin.

Tämä kulmakarvahomma on sellainen, että jopa meidän 12-vuotias on vähintään ammattimaisella tietotaidolla varustettu näissä kulmakarvajutuissa. Joten pitihän minunkin nyt sitten ottaa itseä niskasta kiinni, ja ryhtyä kulmahifistelijäksi, ihan jo ammatinkin takia.

Kulmakarvat on POP!

On kuulkaa instagramkulmaa ja pyöreää kulmaa ja terävää kulmaa ja kulmageeliä, ja kulmakynää ja sivellintä ja jos jonkinmoista harjaa ja väriä olemassa. Ja niistä sitä pitäisi sitten ihan tavallisen tallaajankin löytää se oma tyylinsä ja vempeleensä, jolla kohottaa vähän ilmettä ja tuoda väriä sille talvea kohti yhä kalpeammaksi käyvälle nassulleen.


Minullahan ei siis ole oikeastaan yhtään minkäänlaista väriä omissa kulmakarvoissani, ja siksipä pari vuotta sitten piiiiiitkän(siis todella pitkän) harkinnan jälkeen marssin laitattamaan pigmentoinnit kulmiini.
Niistä tuli ihanat, kunnes...
Vuoden kuluttua jäljellä oli punaiseksi muuttuneet kulmakarvat -jättekiva! Niin kuulemma saattaa toisille käydä, ja jotenkaan en yllättynyt, että tietenkin minä kuuluin niihin "onnekkaisiin".

Punakulmia sitten korjailtiin ja tehtiin käytännössä uudestaan koko pigmentointi, ja nyt ainakaan toistaiseksi väri ei ole alkanut muuttua punaiseksi. Ja ihan jonkin verran hartaasti toivon, ettei niin tule käymäänkään.
On kyllä tosi kivaa, että silloinkin, kun ei ole meikkiä, on sentään jonkinlainen ILME, eli siinä mielessä en kyllä kadu pigmentointia. Mutta kyllä meikin kanssa silti kulmat kaipaa jotakin lisäehostusta.

Kuvassa käytetty kulmakynää ja kulmageeliä.

Kaksi vinkkiä kulmatuotteiden valintaan:

1) Ohut, itse teroittuva kulmakynä on vaivaton ja luonnollinen. Sillä pystyy piirtämään ohuita karvoja, eli saa luonnollisen näköiset kulmakarvat, eikä tarvitse terottimien kanssa tuljata. Tai jos haluaa enemmän piirretyn näköiset, (mie, mie mie tahon!) niin onnistuu sekin toki samalla kynällä.
2) Värillinen kulmakarvageeli on nopea ja helppo. Sillä vain harjataan väriä kulmakarvoihin ja that's it! Erillisellä kulmaharjalla voi halutessaan pehmittää lopputulosta, eli käytännössä harjaillaan siis vain kulmia värin levittämisen jälkeen, jotta väristä tulee pehmeämpi.

Kolmannen vinkin saatte kaupan päälle:
Itse käytän molempia. No tietty, koska more is more, kun minusta on kyse. (paitsi silloin, kun painelen lököverkkareissa pitkin mökkipihaa.) Eli minusta paras tulos tulee käyttämällä molempia.

Koska torstai on toivoa täynnä, uskaltauduin tortaiaamuna lasten lähdettyä kouluun alkaa räpsiä kuvia siitä, miten minä kulmani piirrän.
Tässä nyt sitten kuvasatoa vaihe vaiheelta:
 (joku selfiekurssi voisi tehdä terää...)

Ennen.
1) Ohutkärkisellä kulmakynällä alareunan vahvistus.
2) Sitten piirrän muodon kulmakarvan yläreunalle.
3) Sitten väritän kulmakarvan pienin vedoin, eli aivan kuin piirtäisin lisää ohuita karvoja.

Pelkällä kulmakynällä saa siis oikein hyvän lopputuloksen. Kynän tulee olla ohut, ja niin laadukas, että se kestää kunnolla koko päivän. Ei siitä mitään tule, jos meikkiä pitää korjailla pitkin päivää. Eli laatu ennen kaikkea.

Minusta paras tulos tulee kuitenkin vasta sitten, kun päälle on lisätty kulmakarvageeliä. Ja se homma hoituu näin...

4) Kulmageeli harjataan karvoihin, ja se saa kulmakarvoista tuuheamman ja näyttävämmän näköiset.
Valmis!

Kulmatuotteiden värin valinta:

Värin olisi hyvä sopia hiusten tummuuteen. Päivämeikissä kannattaa käyttää vähän kevyempää (minulla ruskea), ja iltameikissä tummempaa sävyä (minulla mustan ruskea). Vaaleaihoiselle ja vaaleahiuksiselle löytyy omat tuotteensa. Sävyistä löytyy aina sekä lämpöisiä, että kylmiä värisävyjä, ja kannattaakin ennen ostopäätöstä kokeilla, miltä värit näyttävät oikeasti kasvoillasi.

Kauanko kulmakarvojen korostamiseen menee aikaa?

Tätä moni kysyy, ja vastaukset voivat olla hyvin erilaisia. Yksi vetäisee muutamalla sipaisulla vähän väriä, toinen luo kokonaan uuden ilmeen.
Eräs nuori nainen kertoi minulle käyttävänsä joka aamu kulmakarvojen kanssa tuljaamiseen 45minuuttia. Mutta kyllä ne sitten oliikin kuin kaksi taideteosta kaikkine häivytyksineen ja korostuksineen. Minulla aikaa menee muutama minuutti, sillä vaikka minusta onkin kiva meikata töihin, ei siihen kuitenkaan kovinkaan montaa minuuttia aamusta irtoa. Istun lasten kanssa aamiaispöydässä ja samalla suihkin väriä nassuun. Toisinaan saan vierestä kommentteja ja väriehdotuksia. Ensin meikkaan silmät, sitten laitan pohjameikin, eli meikkivoidetta ja sen sellaista, ja viimeisenä ne kulmakarvat. Ovella ulos lähtiessä sitten huuliin vielä jotakin, ja valmista on.

Meikkiterveisin
Anni