Kesäkuntoon 2018, joopa joo. Pikkuneidin leipomisvimma jatkuu.

Heippa hei taas!

Olin haaveillut jostakin KESÄ 2018-bikinikunnosta, mutta tämä oma laiskuus, yhdistettynä ruuanlaittointoon ja pikkuneidin leivontavillitykseen, on enemmänkin JOULUPORSAS 2018-kuntoon pääsemistä. No mutta, sama se. Näistä nyt mitään ressiä...

Olisi vissiinkin viisasta antaa blogissa ideoita ennen pääsiäistä, jos aikoo jakaa pääsiäisleivonnaisten kuvia. Mutta minähän nyt olen muutenkin vähän nurinkurinen, joten tuleepi jälkikäteen. Ja sitäpaitsi, tämähän on lifestyle-blogi, eli sitä tulee mitä elämässä tapahtuu. Ja herkuista voi kirjoittaa vasta sitten, kun ne on jo syöty. Mistäs sitä muuten voi tietää, että miten onnistui?
Ja kuten arvata saattaa, ei mennyt taaskaan niinku Strömsössä...

Pkkuleipuri oli nähnyt videon, missä ilmapallojen avulla tehtiin suklaakuppeja. Ei muuta kuin hommiin! Ensin piti hankkia pussillinen ilmapalloja. Ne pestiin ja huuhdottiin hyvin ennen käyttöä.
Kuten arvasinkin, videolla pallot oli olleet pyöreitä, kun taas meillä lähti menemään vinoon jo tässä vaiheessa. Olen surkea leipuri, mutta ettei edes pyöreät ilmapallot onnistu... apua!
Suklaat sulamaan. Olisi vaan kannattanut varmaan katsoa se video, tai edes lukea joku ohje... pieleenhän se ensimmäinen satsi meni. Toinen yritys fazerin sinisen jämien ja loppujen suklaamunien avulla sentään onnistui.
Ilmapallot kastettiin suklaaseen ja laitettiin pakastimeen. Olisi varmaan vähän pienemmätkin pallot riittäneet...
Pilalle menneestä suklaasta päätettiin tehdä jotain keksin tapaisia koristuksia annoksiin. Eihän meillä taas mitään ohjeita etsitty, heitettiin sekaan vähän sulaa voita sekä kaurahiutaleita, ja iskettiin uuniin vain huomataksemme, että nehän paloi poroksi. Toinen satsi onnistui, joten tulihan meille sentään muutama keksi annosten lisukkeeksi.
Pallot pakkasesta ja ilmapallot irti. Helpommin sanottu kuin tehty. "Siinä videolla ne lähti ihan vaan vetämällä". Jep jep!
Täytteen neiti taikoi omasta päästä. Kermavaahtoa, Valion appelsiinirahkaa, tölkkipersikoita kuutioituna ja ripaus sokeria. Saattoi siihen sekaan vähän päätyä turkkilaista jogurttiakin.
Koristelun neitokainen aloitti persikoilla ja suklaakekseillä.
Päälle pieniä Kindereitä halkaistuna ja Kinderpatukka lastuiksi raastettuna, sekä muutama minikokoinen mintun lehti.
NAM! TAIVAALLISTA! Yhdessä syötiin piirakkavuoan päältä, ja oli niin herkullista, että en ihan äkkiä muista syöneeni mitään näin hyvää. (PS. Ihan yliarvostettuja ne leivinpaperit, joiden päältä kupit olisi ehkä saanut irti ja siirrettyä kauniisti tarjolle.)

Pääsiästä vietettiin mökkimaisemissa, kuten joka vuosi. Viime vuonna laittelinkin kuvia pääsiäisenvietosta http://starbox.fi/lumottupolku/paasiaistunnelmia .

Tänä vuonna keli oli niin upea ja hanki kantoi, että aikaa vietettiin tuntitolkulla jäällä kruisaillen.

Aurinko!
Picnicillä pienen saaren edustalla.
Suursaaren kalliot.

Pääsiäispupu oli käynyt piilottelemassa Kinderpatukoita saareen.

Note to self:
Paketissa on 11 kinderä. Kun piilottaa huomaamattaan vain 10 ja omaan taskuun jää yksi, se on aika liiskana ja sulanut muutaman päivän kuluttua ja takkiin jää ikävä läntti...

Sellaisia pääsiäismuistoja meillä.
Nyt odotellaan ruohon viherrystä, sieltä se jo pilkistää sulavan lumen alta.

TERVETULOA KEVÄT!
Anni