Kouvolan tytöt Kotkassa -Fashion Night & culture tapahtuma

Peukku pystyyn tälle tapahtumalle!

Sadetta uhmaten lähdimme koko perheen voimin kurkistamaan millainen tapahtuma se Fashion Night Kotkassa oikein on. Onneksi tapahtuman mielenkiintoisimmat jutut oli järjestetty ostoskeskus Pasaatissa, joten tällainen vesisateessa sulava sokerikin pääsi sateelta suojaan. (siis vesisade YÖK!)

Kyllä tämä Suomen kesä on sitten ihana. Viimeisiä reissuja Mini Cooperilla, ennen kuin täytyy alkaa miettiä sen laittamista talviunille.

Ihmettelin taas, että miten se lähteminen Kouvolasta Kotkaan voi olla niin vaikeaa. Eihän tuo matka ole kuin turkkilainen kivenheitto. (10 minuuttia, eli oikeasti n.40minuuttia)
Onneksi lähdettiin, koska ohjelmatarjonta lauantaina oli todella kiva ja samalla tuli pyörähdettyä Pasaatin kaupoissakin. Kävin muun muassa moikkaamassa Fashionette- blogin Anettea hänen työpaikallaan.

Mikä Fashion by Night?

Tapahtuma on kaksipäiväinen, perjantai ja lauantai. Musiikkia, muotia, eli juuri kaikkea sitä mistä pidän.
Perjantain iltaohjelmassa Look of the Year-mallikilpailu ja Veeti Kallion esiintyminen houkutteli, mutta lauantaille oli enemmän koko perheen ohjelmaa, joten päätimme mennä tsekkaamaan lauantain tarjontaa paikan päälle.

Nettisivut: Fashion Night Kotka 

Kotka, Kotkempi, Kotkis. Minä vai kaupunki? (siis mistä näitä mun huonoja juttuja riittää?)

Suuntasimme Kotkaan kaatosateessa heti kuopuksen viulutunnin jälkeen. Tyttäreni RAKASTAA Kotkaa, tai siis tarkalleen ottaen Sapokkaa, mutta tällä vesisateella käväisy siellä jäi haaveeksi. 
Pikkutytöstä asti hän on vaatinut kerran kesässä pääsyä kauniiseen Sapokkaan. Pienenä neiti juoksi siellä ihanien kukkien keskellä kädet levitettynä ja nautti kauneudesta. Kotimatkalla tuli toisinaan ihan itku, kun ikävä Sapokkaan iski jo Leikarin kohdalla.  Oodi on minun metsän keijukaiseni, johan sen sanoo tytön toinen nimikin: Illusia.

Pääsimme perille juuri sopivasti, jotta ehdimme kuuntelemaan mielenkiintoista Hyvän olon varttia.
FitFarmin bloggari Vertti Harjuniemi jutteli muun muassa liikkumisen ja ruokavalion balanssista painonhallinnassa, ja vahvisti ajatuksiani siitä, että ruokavalion osuus on kaikkein suurin (n.80%) ja liikunnan paljon pienempi (n.20%).

Vaikka olenkin kevyttuotteiden käytöstä eri mieltä (voita ja kermaa se olla pitää eikä hyvänen aika mitään diettilitkuja), niin tykkäsin Vertin tyylistä puhua painonhallinnasta. 

Erityisesti tykkäsin siitä, että hän pyysi lavalle suurenmoisen naisen, muotinäytöksessä esiintyvän Plus Size-mallin.
Paikalla oli paljon lapsia, omat esiteinini mukaan lukien, ja olin iloinen, että normaalin kokoinen naisihminen oli mallina langanlaihojen instagram-kroppien sijaan. Kaunis, naisellinen ja TAVALLINEN nainen muotinäytösmallina sai minulta täydet kymmenen pistettä.

Teuvo Loman ja Vertti Harjuniemi haastattelevat plus size mallia. KIITOS tästä terveestä esimerkistä!

 

Plus size on minun silmissäni upea, normaali nainen.

Kävin toukokuussa Milanossa, ja siellä katukuvassa sekä vaateliikkeiden ikkunoissa näkyi paljon keltaista. Sama keltainen näkyi Pasaatin muotinäytöksessä useissa vaatteissa ja asusteissa. Ihanan pirtsakkaa!
Milanon reissun muotipostaus tässä: Täytettä pukeutumishuoneeseen Milanosta.

Löysimme Pasaatin alakerrasta myös etnisen ruokakaupan, ja kävimme hakemassa vähän herkkuja kotiin vietäväksi. Rakastan kaikkia epämääräisiä purkkeja ja purnukoita. Tällä kertaa mukaan lähti pari isoa töniskää fetaa, sekä viininlehtikääryleitä.

Keidas foodshop

Artistivalikoimaan kuului lauantaina Kasmir, jota kuuntelimme kaupoissa kiertelyn lomassa. Liikkeellä oli paljon ihmisiä ja tunnelma kuin suuremmassakin kaupungissa.

Nyt soudetaan pakoon, Hankoon. Vai miten se nyt meni?

Nälkähän siellä sitten iski kauppoja kierrellessä.
Kuten aina kun meidän perhe lähtee ravintolaan syömään, neuvoteltiin useampaan otteeseen mitä ja missä syödään. Jälkikasvu kun söisi vain sushia!

Kerrankin pidin pääni, sillä halusin viedä lapset ravintolaan, jossa kävimme muutaman kerran treffeillä mieheni kanssa seurusteluaikoina. Joten Canttiiniin vei tiemme. Voi miten romanttista! Onneksi ruoka oli niin super hyvää, että sushit unohtui.

Mini paalupaikalle parkkiin ja ravintola Canttiiniin.
Yksi parhaista gluteenittomista pizzoista EVER! Lapsilta täydet pisteet.
Minä vetäisin naisellisen pikkuannoksen, hih! Jos ette tienneet, niin syön mieheni pöydän alle. (paitsi ettei sellaista sanontaa voi edes käyttää, mutta nyt käytin). Chili-bearnaise kastiketta oli varmasti puoli litraa -taivaallista!

Hyvän ruuan, kaupoissa kiertelyn, musiikkiesitysten ja muiden ohjelmanumeroiden jälkeen olimme valmiita palaamaan kotiin ja pulahtamaan ulkoporealtaan lämpimään veteen ystävien kanssa (joo, I'm still in love, allas on käytössä 4 kertaa viikossa). 
Aika ihana lauantai!

Anni