Lapsen huoneesta teinin valtakunta -valtava muutos pienellä pintaremontilla.

*Kaupallinen yhteistyö Veturin K-Rauta, Kouvola

Hei taas.

Mulla on vinkki, miten saa tosi kivat "hyvä-äiti-pointsit" jälkikasvulta:
Lupaa syysloman alottajaisiksi päivän Linnanmäellä Valokarnevaaleilla päättäjäisilotulituksineen kaikkineen, ja tulee sitten itse kipeäksi, ettei voida lähteä. Jep!
En ehkä juuri sillä hetkellä nauttinut suurinta suosiota perheessämme, mutta olihan tässä se hyvä puoli (kysykää vaikka Simolta!), että jäi yksi ylimääräinen päivä aikaa REMONTOIMISEEN. Ja minähän tietty pelastuin koko hommalta maatessa sängyn pohjalla lämpötyynyn päällä, inkiväärijuomaa lipittäen ja Remeksen uusinta lukien.

Kaikkihan lähti siitä, että pian 13-vuotiaan sisustusmaku kierähti teinimäisempään suuntaan, ja eskari-ikäisenä valittu pinkki look huoneessa oli enää lähinnä "niin nolo".
Huoneen alkuperäinen look siltä ajalta, kun se toimi leikkihuoneena lasten käyttäessä toista makuuhuonetta yhteisenä "nukkumishuoneena".
Samainen nurkkaus eskarilaisen valitsemien tapettien kukkaislookissa. Ihana tapetti kyllä.
Nurkkaus nyt, kun vaaleanpunainen on saanut väistyä, ja tilalla on teinin mieltymyksiin sopivan seesteinen tunnelma. Niitä seesteisiä teinivuosia odotellessa...

Tätä huoneen muutosta oli manguttu kyllä jo pitkään, ja aina sitä oli siirretty ja siirretty. Lopulta kaikki meni ihan jouhevasti, mutta se on aina se alkuun pääseminen.
No eipä siinä sitten muuta, kuin tapettiostoksille. Minulla oli kriteerinä, että tällä kertaa otetaan jotakin niin hillittyä, että se kestää sisustussilmää siihen saakka, että muutto omaan kotiin on ajankohtainen. Ja ukaasina oli myös, että sen tulisi olla samaa tyyliä, kuin pikkusiskon harmaasävyinen, vanhaa lautaverhoilua muistuttava tapetti. Jos tähän taloon tulisi vihdoin jokin yhtenäinen linja.

Mieluisaa tapettia etsittiin sieltä ja täältä, kunnes voittaja löytyi Kauppakeskus Veturin K-Raudasta, jossa meikäläinen haahuili kuumeisena kuin Halloweeniksi sopiva zombie. Samaisesta paikasta mukaan tarttui maalin ja tapetin lisäksi matto, kattolamppu, pöytälamppu, kello, peili, koristetyynyjä ja yhdet mehujäät. (ne syötiin, niitä ei tuotu kotiin)
Ai kuin kivaa olla flunssaisena shoppailemassa, varsinkin, kun nämäkin ehdottamani sävyt saivat täystyrmäyksen.
K-Raudasta löytyi kaikki, mitä sisustamiseen tarvittiin.
Oisko tää hyvä, vai eikö olis? Tykkäisinkö, vaiko enkö tykkäisi...?
Minulta olisi varmaan hermo mennyt itsekseni näitä tyttärien kanssa miettiessä, onneksi paikalla oli hyvillä ideoilla varustettu ammattilainen. Veturin K-Raudan sisustuspuolella pyörii sellainen mahtava Minna, jonka porilaista vinkeää murretta voisi kuunnella ihan vaikka huvikseenkin. Ja tykkään siitä, että myyjä uskaltaa sanoa, että "hyvä idea, mut mitä jos vähä mietittäskii boksin ulkopuolelt, ja tehtäisiinkii näi..."
ENNEN remonttia
JÄLKEEN remontin

Että hupsista, sama mutta ihan eri. Lopulta aika pienillä jutuilla, tapetin vaihdolla ja maalilla, tuli valtava muutos.

ENNEN remonttia
JÄLKEEN remontin

Eeditillä oli haveena saada jollain kivalla tavalla tärkeitä muistoja ja valokuvia esille. Sairasvuoteella me sitten tongittiin tietokoneelta vanhoja reissuvalokuvia ja muita tärkeitä asioita, ja saatiin aikaiseksi aivan ihana sydän sängyn viereiselle seinälle. Tämän vuoden kaverikuva bestiksien kanssa on keskellä ja ainut värikuva, muut kuvat teetettiin mustavalkoisina ja ladottiin sydämeksi ystävyyden ympärille. IHANA!

Musta valikoitui hennon roosan kanssa huoneen pääväreiksi. Mustaa löytyikin tosi hyvin K-Raudasta, muun muassa yövaloksi valikoitui ihana karttapallo, ja samaa pyöreää muotoa on nyt niin verhotangoissa kuin lampussa ja peilissäkin.

Roosaa on huoneessa vain vähän, mutta juuri sopivasti pehmittämään muuten niin musta-valkoista ilmettä. Aikamoinen sisustaja jo tuommoinen vähän vaille 13-vuotias. Mistä lie kiinnostuksen saanut.. heh.

Minun lempparijutuksi koko huoneessa on noussut kyllä tuo musta karttapallo, joka loistaa yövalona. No yllätys, tälläiselle matkahullulle! Kaikki pienet saaret Intian valtameressä loistaa pimeässä pieninä tähtinä, ja niitä on ihana tutkia. Joskus vielä teen sen, että pyöräytän silmät kiinni sitä palloa, tökkään vaan sormeni johonkin, ja sinne sitten mennään. Tai ehkä pallo laitetaan lattialle ja koko perhe tökkää jokainen sormensa jonnekin, ja niistä sitten yhdessä valitaan se, mihin matkustetaan (jää vähän valinnanvaraa, huh, koska meikäläisen tuurilla se sormi napsahtaa Siperiaan, Pohjois-Koreaan tai jonnekin muualle yhtä jännittävään paikkaan).

Että tämmöinen pieni rempan poikanen meillä taas. Ja olihan tässä vähän muutakin pikku iltapuhdetta, mutta kerralla ei kehtaa taas kaikkea paljastaa. Sehän tässä tietty vielä on, että uusi keittiö saapuu muutaman viikon päästä... että semmoista rauhallista joulunodotusta meille vaan kuuluu, kiitos kysymästä.

Tiukkaa lattian valintavääntöä käydään keittiön osalta nyt juuri parasta aikaa, sillä sellaista lattiaa ei taas oikein mistään saa, minkälaisen minä haluaisin. Ja siellä K-Raudassa seikkaillessa se ihana porin murre sai minut niin pyörryksiin, että aloinkin miettiä myyjän TODELLA YLLÄTTÄVÄÄ ehdotusta ihan tosissani. Joten voipi olla, että mennäänkin vähän eksoottisemmalla lattiavalinnalla. Stay Tuned -täältä pesee.

Lämpimästi suosittelen Kauppakeskus Veturin K-Rautaa: https://www.k-rauta.fi/kouvola
Erityisesti saamamme palvelu oli iso plussa!

Remppaterveisin,
Anni


Muutama muukin remppapostaus löytyy:
Mökin uusi keittiö (meillä näitä keittiöremppoja riittää)
Mökin sauna -eipä löydy toista samanlaista!
Pihalle ulkoporeallas ja istutukset
Pain Cave -yllätyksenä pyöräilyhuone miehelle