"Lumilinna me rakennettiin..." Ja tuli muuten hieno!

Terveisiä jälleen täältä mökkimaisemista.
Lunta riittää, vaikkakin tänään keli on jo muuttunut loskaiseksi. Rakenneltiin lumilyhtyjä ja linna tuohon mökin pihalle. Suunnitelmissa oli mennä tänään nauttimaan kaakaota ja teetä upeaan linnaamme, mutta täytyypä odotella jos taas pakkanen löytäisi tänne. Tai ehkä me viritellään sinne vielä jotkut penkit, ettei takamukset kastu.

"Lumilinna me rakennettiin,
siellä kynttilä sytytettiin.
Ja se talvisen illan hämärään
meitä valaisi säteillään."

-Jari Sillanpää, Lumilinna-

Äitin tytöt.
Sisustukseen on käytetty sekä silmää, että aikaa. Tulipas hieno! 

 

"Lumilinnassa taikaa joulun on,
Se on suuri ja tuntematon.
Lumihiutaleet kaikki kauniit nuo
Meille terveisen taivaasta tuo."

-Jari Sillanpää, Lumilinna-

Minulla oli joulupöydässä valkoisia ruusuja kolmessa matalassa maljassa. Keskimmäisessä oli ledivalot, sellainen vettä kestävä systeemi.
Kuvia joulupöydästä täällä.
Koska en ollut aivan hengettömäksi saanut niitä ruusuja ennen mökille lähtöä, kääräisin ne sanomalehteen ja toin uuden vuoden iloksi tänne mökille. Terassilla ja oven pielessä ne tuo ihanaa tunnelmaa.

Nyt on aika kääntää katseet kohti uuden vuoden juhlintaa. Vuosi 2017 toi mukanaan sekä onnea ja iloa, että suuria suruja. Sitähän tämä elämä on. Mustaa, valkoista ja kaikkia harmaan sävyjä. Minun elämäni väreissä on paljon myös pastellisävyjä, erityisen rutka ripaus vaaleanpunaista ja iloisen kirjava sekoitus kaikkia sateenkaaren värejä.

Kohokohtia minun vuodesta 2017:

 * Minua pyydettiin kirjoittamaan blogia, ja USKALSIN heittäytyä tuntemattomaan. Näin se alkoi, haparoivin ensiaskelein...

 * Lahjoituksen vieminen Kosovoon rauhanturvaajien saattelemana. Tätä kokemusta en unohda koskaan.

 * Mieheni kotiinpaluu  Vuoden paras päivä!

 * Mökin uusi keittiö, mistä tulikin oikein somehitti, kun blogikirjoitus lähti leviämään. (hitti ja hitti, mutta minun mittapuullani parissa päivässä liki 5000 lukijaa yhdelle postaukselle on kyllä paljon.)

 * Matkat! Aina vuoden kohokohtia. Como-järvi, huikea automatka Norjaan, Piemonte Italia... AAH!

* Ulkoporeallas. Yksi fiksuimmista aina niin fiksuista päätöksistäni. ;) Meillä on lämmitetty kotona sauna tasan kaksi kertaa altaan saapumisen jälkeen. Yhden kerran saunoimme perheen kesken, toisen kerran sauna lämpeni työkavereideni ollessa meillä pikkujouluissa. Muutama piipahti saunassa, muut nauttivat vain ulkoaltaasta.

Mitä uusi vuosi 2018 tuokaan tullessaan, siitä päättää aika pitkälti oma pääkoppa. Se, mitä maailmankaikkeus on varalleni varannut, jää nähtäväksi. Innolla kohti uutta vuotta.


Toivotan teille kaikille terveyttä, onnellisuutta ja menestystä vuodelle 2018.
Anni