Mieli tekis maailmalle, vaikka viimeksikin meni vähän sähläämiseksi.

Taas mie teen sitä.
Ihan huomaamatta.
Yhtäkkiä eteen onkin ilmestynyt hotellivaraussivusto, ja toisella välilehdellä huomiota huutaa vertaa.fi tai joku muu vastaava lentojen varaamisen helpottamiseksi suunniteltu sivusto. Voihan syksy ja sateet. Kyllä tekisi hyvää pieni D-vitamiiniannos auringon muodossa -huokaus!
Kyllähän minä toki reissata saan. Työmatkoja ja lomamatkoja. Viimeisin reissu Göteborgiin ihanaan kylpylään Tukholmassa tehdyn vaihdon kera ei tietenkään mennyt mutkattomasti, harvoinhan ne mulla...

Ensin piti tulla lumimyrsky, ja sitten kaatosade, joten aikaistin lähtöä puolella tunnilla. Ei tullu.
Sitten piti olla jonoa ja ruuhkaa turvatarkastuksessa lakon takia, joten aikaistin lähtöä vielä toiset puoli tuntia. Ei ollu.

Nökötin sitten erittäin smoothisti menneen ajomatkan ja parissa minuutissa hoituneen turvatarkastuksen jäljiltä kentällä ennen aamu viittä, eikä siihen aikaan tietenkään ollut vielä yksikään kauppa edes auki. Jep.
Välilasku Tukholmassa
Koska olen kaikesta huolimatta ihan säästäväinen nainen, olin tottahan toki ottanut puolet suoraa lentoa halvemman lennon Tukholman pompun kautta.
Siellä sitten 45minuuttia tönötin lähtevien lentojen taulujen edessä odottaen, että voisivat viimein ilmoittaa mistä terminaalista ja miltä lähtöportilta jatkolento Göteborgiin lähtee. Vanhastaan tiesin, että useimmiten ne tuppaa nelosterminaalista lähtevän, mutta kun ei ilmoitusta kuulunut, niin en viitsinyt lähteä sinne patsastelemaan, jos vaikka olisinkin jo oikeassa terminaalissa.

Kun ei vielä 20min ennen boardingin alkua ollut mitään tietoa lähtöportista, pysäytin Norwegianin pilotin ja kysyin tietääkö hän syytä sille, miksi gate is still empty? Hänkin siinä päätä pyöritteli, mutta totesi, että kyllä se joka tapauksessa täältä terminaalista lähtee. No eipä lähtenyt. Vartti ennen boardingin alkamista se lähtöportti siihen sitten tupsahti, ja KYLLÄ, ei muuta kuin 12cm korkoa vaan toisen eteen ja 20 minuuttia reipasta kävelyä syysflunssassa buranan voimalla kohti terminaali nelosta.

Viuhdoin ohi Norwegianin myyntitiskin, mistä pari myyjätärtä yritti huudella jotain myyntipuheita perääni. Siinä kesken vuosisadan nopeimman korkokenkäkävelyn huikkasin leideille ehkä aavistuksen näreällä äänensävyllä, että "I'm in a horry because of your company, so NOT NOW!" (äänensävy johtui vain siitä, että oli täysikuu ja muutenkin taivaankappaleiden asento ärsytysmoodilla)
 
Ai nii, ai ehdinkö?
Juu hyvin ehdin. Myöhässähän se lento oli kokonaista 23 minuuttia. Olisin ehtinyt vähän hitaamminkin kiiruhtamallakin.
Ja bonuksena:
Kun lentää halpalentoyhtiöllä, ei tarjolla ole edes vettä. Joten heti Tukholmasta ostin puollon vettä edulliseen liki viiden euron hintaan. Särkylääkettä nassuun ja hörppy pullosta perään. Ja tulikin tosi edullinen hörppy, sillä sinnehän se jäi liki täysi still water nelosterminaalin turvatarkastukseen.
Ja siitäkin huolimatta, että reissussa tuppaa sattumaan ja tapahtumaan... taas tekisi mieli.
Mutta minne?
Ihan minne vaan!
"Kuha jotain", kuten edesmennyt vaarini sanoisi.
 
Minusta ei kyllä sais miljonääriä tekemälläkään. Kaikki mitä tulee, se menee. No osaan minä sijoittaakin, mutta parhaiten osaan sijoittaa elämyksiin. Kokemuksiin. Elämän makuiseen elämään. Minusta muistojen tallettaminen on rahan tallettamista tärkeämpää. Ja just nyt tekis niiiiin kovin mieli tehdä vähän lisää talletuksia matkailumuistojen pankkitilille.
 

Mitä suosittelet?

Kerrohan oma lempparikohteesi. Mikä, miksi ja mihin aikaan vuodesta?
Anni
******
Tässä linkkejä muutamiin ikimuistoisiin reissukokemuksiini:

Etelä-Afrikka

Big Five osa 1.
Big Five osa 2.
Kapkaupunki ja Kruger

Italia

Barolon kylä ja Sukulan viinitila
Milano
Kokkauskurssi Bellagiossa

Norja

Vuoristossa autolla

Kosovo

Autoillen Kosovossa
Kulinaristi Kosovossa

Turkki

Asunnon vuokraus
Ravintoloita upeilla maisemilla

Englanti

Junalla Lontoosta Pariisiin
Potter Studio