Unelmien musta posliiniallas on uuden keittiön kruununjalokivi.

*Kaupallinen yhteistyö: Keittiömaailma Kouvola, Anne Rönkkö

Huhhahheijaa, keittiö on valmis! 
Ja siis katsokaas miten valtava muutos kuitenkin suhteellisen pienillä asioilla saatiin aikaiseksi. Keittiön kuvat ennen ja jälkeen on kuin yö ja päivä!

Ennen
Jälkeen

Kaikkihan lähti syksyllä siitä, kun marssin Keittiömaailmaan katselemaan vaihtoehtoja päivittää 13 vuotta sitten mummin ja vaarin jäljiltä remontoitua keittiötämme modernimpaan suuntaan. Kaipasin valoisuutta ja vähän lisää dynaamisuutta. Jotain erilaista!

Keittiömaailman Anne Rönkkö poikkesi saman tien meillä käymään, ja yhteinen sävel löytyi heti. Se on kyllä tärkeä juttu missä tahansa asiakaspalvelutilanteessa, että onnistuu olemaan asiakkaan kanssa samalla aaltopituudella ja löytämään sekä täyttämään asiakkaan tarpeet. Siihen pyrin myös omassa työssäni: ratkomaan niitä ihonhoidon ja meikkaamisen ongelmia, mitä asiakkaillani on.

Tämän keittiöremontin tapauksessa edes Anne ei osannut ennustaa, mitä tarpeita meiltä löytyy ja kuinka ne lopulta täytetään... 

Ennen.
Jälkeen

Kaapit on samat vanhat, ainoastaan ovet vaihdettiin. Ovien vaihtaminen on itseasiassa yllättävän edullista, siis suhteutettuna siihen, mitä keittiöremontit muuten maksaa.
Vain pari kaappia vaihdettiin käytännöllisempiin, kuten hellan viereinen apteekkari-kammotus, joka oli maailman epäkäytännöllisin maustekaappina. Tai ei varmaan olisi, jos jaksaisi joka purkin asetella aina käytön jälkeen nätisti paikalleen. Nyt tilalla on vetolaatikot, mikä sopii tällaiselle kaltaiselleni sählärille paljon paremmin, kun voi vain heittää maustepurkit laatikkoon. Ja mausteethan täällä lentää (turkkilaisilta markkinoilta kotiin kannetut mausteet) kun minä kokkaan! 

Koneet sitten onkin se kalliimpi paukku, ja meillähän meni kaikki uusiksi, kun astianpesukonekin päätti lopettaa toimintansa kaksi viikkoa ennen keittiöremontin alkamista. Ja heti kun keittiö saatiin valmiiksi, meni pyykkikoneen ovesta sarana rikki. Nyt sitten odotellaan siihen sopivaa osaa (on jo viikko odotettu) ja pyykätään nyrkkipyykillä. Hohhoijaa! Varoitus vaan suvulle, että pyykkipussien kanssa tullaan joulun viettoon.

Ja on tässä pari muutakin muuttujaa...

Ennen
Jälkeen

Ongelmittahan (ylläripylläri) se ei keittiöremontti meilläkään mennyt, kuten ei kavereiden puheiden mukaan juuri koskaan kenelläkään muullakaan, mutta lopussa kiitos seisoo. Ja se mitä arvostan kovasti, on asiakaspalvelu.
Saimme alusta asti Anne Rönköltä todella hyvää palvelua, ja erityisesti siinä kohtaa kun tulikin odottamattomia viivästyksiä ja yhtäkkiä olimmekin kokonaan ilman keittiötä, Anne oli yhteydessä useita kertoja viikossa pitäen meidät koko ajan ajan tasalla, ja toipa vielä yllätykseksi 150€:n ravintolalahjakortinkin.
Ja hei, hyvää kannattaa odottaa, eiköstä joo!? (ja olipahan taas kärsivällisyyskoulua meikäläisen pikkasen kivakammalle luonteelle).

Hyvin ehti jouluksi, ja jäi vielä 10 päivää aikaakin!

Hyvää asiakaspalvelua on myös se, että osaa heittää ideoita, kuten mustat laatat. Nappivalinta!
 

Pelkäsin ensin, että musta tekisi pienestä keittiöstä ahdistavan, mutta päinvastoin. Aiiiiivan iiiiihanat! Vai mitä?

 

 Ensimmäinen laattavaihtoehto oli todella kaunis, kuin mustia helmiä täynnä, mutta myös melko makoisan hintainen, kun yksi laatta maksoi 29,50€. Päätin etsiä muita vaihtoehtoja, ja kuin onnenkantamoisena löysin Prisman poistolavalta 3,5 neliötä mustaa kiiltävää laattaa 7€ neliöhintaan, juuri sitä samaa laattaa, jota olin lähtenyt etsimäänkin.

Koska laattoja oli juuri tarvittava määrä, oli remonttimiehellä hiki selkäpiissä, kun yritti saada laatat riittämään. Ja kyllähän ammattilainen osaa; kaksi vajaata laatanpalaa jäi yli. Ekologista!
Sain siis kaikki laatat halvemmalla, kuin olisin saanut alkuperäistä laattaa vain yhden kappaleen. RASTI SEINÄÄN, ROUVA LAPATTO ON ONNISTUNUT SÄÄSTÄMÄÄN! (tai no...eipäs nuolaista ennen kuin tipahtaa, kun tämä tarina on vasta alussa...)

Tämä lattia on napakymppi!
Lattia sitoo yhteen vanhasta ovesta tehdyn keittiön pöytämme, rosterit koneet, kiiltävän mustat laatat ja valkoiset kaapin ovet. Tässä vinyylimatossa on alla huopa, mikä tekee siitä todella lämpimän ja pehmeän jalan alla. Lattiamatonhan minä löysin silloin, kun remontoitiin Eeditin huonetta, ja silloinkin ammattitaitoisen ja rohkean myyjättären avulla. (naiset!)

Eeditin huoneen muutos nähtävillä tässä. 

Kaiken kruunaa kuitenkin himoitsemani musta, posliininen allas. Se on koko keittiön kruununjalokivi -aah!

Putkimieskin ihmetteli allasta, kun ei kuulemma koko uransa aikana ole nähnyt moista. Posliiniset altaat tuo keittiöön sellaista kaivattua luksusta, jota juuri pienessä keittiössä on kiva olla. Tämä allas ei ollut se edullisin vaihtoehto, mutta se muutaman satasen extrapanostus teki kyllä keittiöstä astetta (tai useampaakin astetta) tyylikkäämmän. Harmi vaan että... juuri tämä jää kirvelemään erityisen rankasti... no, kerron kohta.

Kyllähän tämä nyt vaan on pelkkää puhdasta kauneutta!

Pöytäpinnat vaihdettiin täyspuisiin ja ne sävytettiin vaaleaksi. Todella kaunis sävy minusta ja puu pehmentä ihanasti muuten niin kiiltävän musta-valkoista keittiötä tuoden samalla sopivasti kotoisuutta ja maanläheisyyttä. Siitä minä juuri tykkään, sellaisen maanläheisyyden ja luksuksen yhdistelmästä. Uuden ja vanhan yhdistämisestä. Siitä, että on elämän jälkiä ja toisaalta todella kliinisen modernia ja kiiltävää. (Luonteeni on hyvin samanlainen)

Nyt on kaunis uusi keittiö valmis vastaanottamaan perheen pöytänsä ääreen nauttimaan yhteisistä hetkistä. Harmi vaan, se perhe ei nyt sitten enää ole meidän perhe...

Niin, kyllä. Näin on nyt asian laita, että 3 tuntia sen jälkeen kun viimeinen lista oli laitettu keittiössä paikalleen, oli keittiöllä uudet omistajat..
Ei, se ei ollut myynnissä.
Ei, me ei todellakaan oltu muuttamassa.
Ei, tässä ei ollut järjen häivääkään, kuten ei myöskään Eeditin huoneen remontoinnissa pari kuukautta sitten, viime kesäisessä pihakylpylän rakentamisessa tai missään muussakaan näin jälkikäteen ajateltuna. Mutta tämä elämänmuutos ei tullut kello kaulassa.

Joskus elämä vaan tuo hetkessä eteen sellaisia asioita, joiden kohdalla on sanottava TAHDON uudelle suunnalle ja päästää irti. Ja nyt on sen aika.

ONNEA uudelle, kauniille keittiölle ja perheelle, joka siellä saa elää yhteisiä ruokahetkiä. Vaalikaa niitä. Hetket siellä olkoot täynnä rakkautta, kuten ne ovat olleet sitä myös minulle nämä elämäni 38 vuotta. Tämän kodin sisällä olen ollut rakastettu ja hyväksytty, ja siksi luopuminen tekee niin kipeää juuri nyt. Viime jouluna läsnä oli luopumisen tuska vaarin nukuttua pois, mutta yhtälailla sydämessä lämmitti kiitollisuus kaikesta siitä, mitä olin saanut hänen kanssaan kokea. Tänä vuonna tunteiden vuoristoradassa vaihtelee luopumisen tuska ja kiitollisuus tästä kodista, ja siellä koetuista hetkistä alkaen jostakin kaukaa lapsuusmuistoista asti.

Ihan tätä en tilannut Keittiömaailmalta. Mutta taisin saada paljon enemmän, kuin osasin edes odottaa. Ja se rouva Lapaton säästöbudjetti... no ei onnistunut, vaan taisi tullakin vähän isompi lasku. Yllätys!
Muuttotunnelmissa,
Anni

Linkki Keittiömaailman nettisivuille: https://www.keittiomaailma.fi/lahin-myymala/kouvola/keittiomaailma-kouvola-isku/