Nuoren ihon hoito. Näitä asioita koululaisryhmä kävi opettelemassa.

Minulla oli ilo saada innokas koululaisryhmä terveystiedon puitteissa vierailulle meille Kauneusakatemia Lumoukseen.
Olen käynyt kouluilla puhumassa nuoren ihon hoidosta, joskus myös itsetunnosta, yrittäjyydestä ja milloin mistäkin aiheesta on pyydetty. Keikkoja on ollut pääasiassa Kouvolassa, mutta myös Kotkassa.

Aikuisten ryhmiä meillä käy paljonkin, kaikkea polttariporukoista työ-ja kaveriporukoihin. Nuoret käyvät yleensä äidin tai kummitädin kanssa opettelemassa ihonhoitoa tai meikkaamista.

Annoimme opettajalle oikein raikuvat aplodit, sillä tällaisen jutun järjestäminen nuorille neidoille osoittaa opettajalta kauaskantoisia ajattelua. On sitä paitsi tärkeää osata antaa arvostusta. Toivottavasti opelle tuli tästä eleestä kiva mieli.

Nuoren ihon hoito on tärkeä asia, sillä siinä kasvatetaan oikeanlaista asennetta itsestä huolehtimiseen, ja samalla opitaan ihon hoitamisen perusasiat:

mitä pitäisi tehdä ja miksi, sekä mitä ei saisi tehdä ja miksi.

On hienoa, kun ihon puhdistamisesta ja kosteuttamisesta tulee luonnollinen osa aamu- ja iltarutiineja jo teini-iässä. Sitten ei tarvitse aikuisena tuskailla sitä, kun "ei tule tehtyä". Kun ihon hoitaminen on hampaiden pesun kaltainen rutiini, sitä ei jätä välistä. Iho on ihmisen suurin elin, joten tottakai sen hyvinvoinnilla on merkitystä.

Kävimme tyttöjen kanssa läpi mitä iholle kannattaa tehdä, ja kokeilimme kämmenselällä miten erilaiselta iho tuntuu hoidettuna ja hoitamattomana.

Kokeilimme Satin Lips settiä, eli ihanaa huulten kuorintaa ja kosteuttavaa balsamia, ja ihmettelimme pehmeää tunnetta huulissa.

Kädetkin saivat osansa Satin Hands hoidon myötä, kun kosteutimme ja kuorimme käsiä. Lopputulos sai tytöt huokailemaan ihastuksesta.

Muistuttelin teini-iän hormonaalisia muutoksia lähestyviä tyttösiä siitä, ETTEI FINNEJÄ SAA MENNÄ PURISTELEMAAN. Juttelimme muista tavoista hoitaa finnejä, kuten näppylöitä poistavista tuotteista ja ihon päivittäisen, aamuin illoin tapahtuvan puhdistamisen ja kosteuttamisen tärkeydestä.

Miten nuorta ihoa kannattaa hoitaa?

Nuoren ihon hoito lähtee perusasioita:
Puhdistus, kasvovesi ja kosteusvoide  aamuin illoin
-siinä on ihonhoidon a ja o.
Rutiini, rutiini ja rutiini!

Ihon tarpeiden mukaan räätälöidään aina sopiva ihonhoito-ohjelma riippuen siitä, millaisia tarpeita kenenkin ihossa on. Toisilla finnejä alkaa tulla jo alle kymmenvuotiaana, joillekin puperteetin ongelmat voi iskeä vasta täysi-ikäisenä. Kaikille niitä ei tule laisinkaan.
Kun tuotteet on helposti saatavilla, niitä tulee käytettyä.

Hyvä nyrkkisääntö nuorille neidoille on, että kun jaksaa meikata, jaksaa myös puhdistaa.
Eli ihon hoitaminen aloitetaan silloin, kun aloitetaan meikkaaminenkin. Jos meikkaamista ei täysi-ikäiseksi tultuaan vielä ole aloittanut, on silloin kuitenkin aika ryhtyä huolehtimaan ihon hoitamisesta.

Teini-ikäisille pojille ihonhoito on aivan yhtä tärkeä osa itsestä huolehtimista kuin tytöillekin. Toivoisin, että vanhemmat entistä enemmän ohjaisivat myös poikia löytämään ihonhoidon. Pojat harvemmin käyttävät peittäviä tuotteita, kuten meikkivoiteita iho-ongelmien peittämiseen, vaikka se onkin yleistymässä.
Hyvällä hoidolla puperteetin merkkejä saadaan hillittyä, ja väittäisin sillä olevan paljon tekemistä nuoren itsetunnon kanssa -niin tyttöjen kuin poikienkin.

Kasvoharjalla saadaan puhdistettua iho tutkitusti jopa 85% paremmin kuin sormin. Sähköhammasharja hampaille, Skinvigorate harja kasvoille.

Ohje:

Pese aina kätesi ennen kuin puhdistat kasvosi. Käytä kasvojen kuivaamiseen puhdasta pyyhettä, älä esimerkiksi WC:n naulassa roikkuvaa käsipyyhettä.

Iltaisin

1. Puhdista iho ihotyypillesi sopivalla puhdistustuotteella.
2. Pyyhi iho kasvovedellä kostutetuilla pumpulilapuilla niin monta kertaa, ettei likaa enää irtoa.
3. Levitä iholle kosteusvoide
 
Aamuisin
1. Pyyhi iho kasvovedellä (jos ihotyyppisi vaatii sitä, käytä ennen kasvovettä puhdistutuotetta)
2. Levitä kosteusvoide
 
Silmämeikin puhdistaminen
Käytä aina hellävaraista, öljytöntä silmämeikin puhdistusainetta, joka on tarkoitettu silmänympärysiholle.
1. Laita silmämeikin puhdistusainetta pumpulilapulle ja paina se hellästi silmien päälle.
2. Anna aineen vaikuttaa muutama sekunti ja pyyhi hellin ottein meikki pois.

Naamiot ja kuorinnat
Nuorelle iholle löytyy erilaisia kuorintoja ja naamioita yleensä 1-2 kertaa viikossa käyetttäväksi. Ne valitaan aina ihotyypin ja tarpeen mukaan perusihonhoidon lisukkeeksi. Aktiivihiilinaamio on tämän hetken ykköstuote epäpuhtaalle iholle, kun taas lisäkosteutukseen voidaan valita vaikkapa geelimäinen, yön yli pidettävä naamio.
 
Minulle ihon- ja kauneudenhoidon ammattilaisena on todella luonnollista käydä näitä asioita läpi omien tyttäreni kanssa. Koen lasten kiinnostuksen tällaisiin asioihin luonnollisena osana naiseuden heräämistä ja kasvua.

Toisinaan innostumme leikkimään meikeillä, kuten esimerkiksi kehittelemällä värittömistä huulikiilloista itse keksittyjä värejä.(videolla lisää)

Suurin toiveeni ihonhoitoon liittyen on, että uusi, kasvava sukupolvi oppii nauttimaan itsensä hoitamisesta ja varttuvat niin itseään arvostaviksi aikuisiksi, että kaikella tavalla haluavat pitää kehostaan hyvää huolta -sekä sisäisesti, että ulkoisesti.
 Anni