Olettakaamme, että kaikki käy hyvin

Kun aamulla herää linnunlauluun ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta, on ihanan rentouttavaa ottaa teekuppi käteen ja hitaasti hengittää sisäänsä raitista mökki-ilmaa...
NOOOOT!!!

Ei muuta kuin remppavaatetta niskaan, teekupit muuttolaatikoihin ja hengityssuojaimet nassun eteen (se siitä raittiista ilmasta) -luvassa on mökkikeittiön remontti! (ja kuten arvata saattaa, ei todellakaan mikään harkittu, saati suunniteltu juttu...)
Laatuaikaa! Viikonloppu kahdestaan.

Minulla on vain hyvin hataria muistikuvia siitä, miten kaikki kävi, mutta yhtäkkiä omistin uuden keittiön.

Tuttuun tapaan idea tuli, ja sitten jo mentiin.
 
Kuulemma keittiöremontti alkaa siitä, että mitataan keittiö.
Mutta miten sitä nyt siinä mittaat, jos se idea tulee iltasella Tuusula-Kouvola välisellä automatkalla, ja mökki on Imatran itäpuolella?
Onneksi mieheni on yllytyshullua sorttia. Soitin hänelle Kosovoon, kerroin miten loistava (!) ideani on, ja ennen kuin olin ajanut edes Lahden liittymään, olin ostanut ystäväpariskunnan vanhan keittiön.
Olen päättänyt soveltaa tähän keittiöremonttiin maunokoivistomaista ajattelua
"Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään,
olettakaamme, että kaikki käy hyvin".
Koivistomaisella ajattelulla lähdettiin koskeenkin.

 Saavuimme mökille myöhään perjantai-iltana, sillä olin viettämässä päivää Starbox-bloggareitten kanssa Aholafarmilla ja Kultaalla Koskea laskien. Ettekä usko mikä sattuma taas!!! Tai enhän minä sattumiin usko, taisinkin kertoa siitä jo ihan ensimmäisissa postauksissani täällä.

Lupasin heittää Fashionette-blogin Anetten Lappeenrantaan mökille ajaessani, ja päivän mittaan jutellessamme selvisi, että heilläkin on mökki Rautjärvellä. Sitten selvisi, että jopa samalla järvellä. Minkä jälkeen jo tajuttiin, että ne kaksi taloa 6-tien toisella puolella ovat hänen mumminsa ja minun mummini kotitaloja. Ja kohta jo tajuttiin heidän mökin olevan mummini siskon entinen mökki, joka on siis meidän naapuri! HÄH?
Ei siis tiedetä, vaikka saisitte jotain hauskoja yhteispostauksia, kun olemme yhtä aikaa mökkeilemässä.

Sauna lämpenemään ja keittiön kimppuun.
Meillä on ehkä erikoinen käsitys hauskanpidosta.
Hauska pulma ratkottavaksi. Uunin alle oli vierinyt yksi lasten marmorikuulista, ja hauskasti löytänyt tiensä ainoaan oksan koloon. Mutta milläs saat sen siitä pois?
Elä hetkessä! Eihän näitä remontteja otsa kurtussa pidä tehdä.

Tein kotona pari suolaista piirakkaa meille evääksi, jotta pääsemme mahdollisimman helpolla ruokahuollossa. Ja NAM minkä uuden herkun keksin! Kinkkupiirakan sijaan teinkin Härkis-piirakkaa.
Valmista Tex-Mex maustettua Härkistä,
fetakuutioita,
tuoretta tomaattia ja
Creme Bonjourin valkosipuli-yrtti Creme Fraishea.

Aika kivasti sopii yhteen meidän turkkilaisen viinin kanssa.

Mocca pyrkii apajille.

Keittiö on nyt purettu, olen aivan ihmeissäni tästä meidän tiimin työskentelystä. HYVÄ ME! 16 tuntia takana ja siitäkin puolet sikeitä vedellen, mehän ehditään ennen sunnuntai-iltaa vaikka mitä!

Muun muassa tätä hauskanpitoa ja muita elämämme koukeroita voi seurata kätevästi uusilta Lumotun polun Facebook sivuilta.

Tervetuloa lumoutumaan milloin mistäkin kanssani.
Anni