Pääsiäistunnelmia mökiltä

Lumottua Pääsiäistä!
 
Meidän pääsiäiseen kuuluu lähes poikkeuksetta rento yhdessäolo mökillä Etelä-Karjalassa. Täällä sitä ollaan tänäkin vuonna.

Yhtenä pääsiäisenä kyllä nautittiin auringosta Alanyassa. Lapsilla oli silloin vain kova huoli siitä, löytääkö kukko perille.

Hatut laitettiin hotellin sängyn alle, ja KYLLÄ, turkkilainen kukko oli käynyt munimassa samoja tuttuja Kindereitä! (Kukko munii? Tämä pääsiäinen on pupuineen ja munivine kukkoineen meikäläiselle aina yhtä kysymysmerkkiä...)
Terassille kerättiin pajuja ja löydettiin esikoisen aikoinaan päiväkodissa tekemä tipu koristeeksi. Mökkikirjassa luki, että 2014 pääsiäisenä oli +18°C, nyt -2°C. Kesä tule jo!

Minulla kun on sellainen diagnosoimaton keskivaikea sisustusvimma, niin kävin hakemassa vähän pääsiäisfiilistä Sisustusliike Dreamsista. Se osuu niin sopivasti siihen matkan varrelle, kun poikkeaa kauppahallista hakemaan lammasta ja lohta.

Vaikka én niin Happy Hour -tyyppiä olekaan, niin teksti on kyllä loistava!

Dreamsissa http://www.shopdreams.net/1 oli taas vaikka mitä ihanaa! Meinasi olla valinnan vaikeutta.

Kyllä sitä keltaista nyt on. Minä kun pari vuotta sitten kevätfiiliksissä halusin keltaista olohuoneeseen, niin sitä ei löytynyt mistään. Taisin olla aikaani edellä.

Mökkiä on kiva pienesti koristaa pääsiäistunnelmiin. Vähän jotakin pientä kattaukseen ja sinne tänne.

Eikö olekin TÄYDELLISET nämä Dreamsistä löytämäni munat tänne mökin tyyliin?!

Pääsiäisenä on ihanaa laittaa ruokaa. Perinteisesti meillä on aina lammasta. Tällä kertaa gorgonzola täytteisiä lihapullia sekä turkkilaisia köfte-lihapullia, sekä grillattavaksi kunnon sisäfilepihviä.

Neljässä päivässä ehtii!
Rosmariiniperunoita, feta-hummus kastiketta, tuoreesta mintusta tehtyä tzatzikia, paahdetusta munakoisista tehtyä jogurttikastiketta, grillattuja paprikoita Kosovon tyyliin kerma-feta-jogurtti kastikkeessa, tuoretta tankoparsaa paistettuna, kesäkurpitsapaistosta, päärynä-gorgonzola pizzoja, sieniä sinne tänne ja ja ja...
Onkohan taas lähtenyt vähän lapasesta? Jääkaapissa on myös Ricotta juustoa, mutta en kuollaksenikaan enää muista mihin sitä olin ajatellut tarvitsevani
Lankalauantaina syötiin mm.Kosovosta tuttua shopska-salaattia ja mixed grill lammasta.
Jälkiruokien kanssa mennään pääosin helpolla, sillä yritin kovasti korvata lasten koulun pääsiäismyyjäisissä leipomattomuuttani ostamalla pöydät tyhjäksi gluteenittomista leivonnaisista. Perusteluni on, että kaikki eivät voi vain leipoa, vaan jonkun täytyy myös ostaa ne, jotta lapset saavat luokkaretkirahaa. Right?!

Mökin televisio ei toimi. Antenni on tainnut kokea tuulessa kovia, ja koska katolla kiipeily ei juuri nyt todellakaan houkuta, meillä nautitaan kirjojen lukemisesta ja korttipeleistä. Aika vapauttavaa!

Lasten ehdoton lempileikki on "Pusuhirviö", missä yritetään suukottaa mahdollisimman kutittavasti toista korvaan, niskaan ja kaulaan. Ja itseasiassa minusta tuntuu, että sisäinen pusuhirviöni alkaa juuri heräillä, joten iloista pääsiäisen jatkoa...
...minä hyökkään nyt lasten kimppuun!

Anni