Potter Studio Lontoossa -kannattaako käydä ja onko rahan arvoista?

Heipä hei.
Vihdoin sain reissukuvia koneelle (vaatii meikäläiseltä oikeasti ponnisteluja) ja pääsen tekemään postauksen Harry Potter Studiolta Lontoosta. Olimme tyttäreni 12-vuotis syntymäpäivämatkalla aivan kahdestaan Lontoossa ja Pariisissa, ja reissun odotetuin juttu oli koko päivän mittainen vierailu Potter elokuvien kulisseissa.


Warner Bros Studion tiloihin rakennettu valtava Harry Potter näyttely valloitti kyllä meidän molempien sydämet. Oli pysäyttävää nähdä, missä Emma Watson, Daniel Radcliffe ja Rupert Grint ovat viettäneet kymmenen vuotta lapsuudestaan. Joudun tunnustamaan, että vaikken ole mikään Potter-fani, niin salaa pyyhkäisin muutaman liikutuksen kyyneleen silmäkulmasta minäkin.

Hintataso

Liput
Liput varataan etukäteen täältä: Warner Bros. Studio Tour London ja paikalla tulee olla oikeaan aikaan. Minimissään vierailuun kannattaa varata kolme tuntia, mutta kulisseissa seikkalemiseen menee helposti koko päivä.

Lippujen hinnat
0-4 vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi, mutta lippu tulee varata etukäteen myös heille. 5-15 vuotiaat pääsevät vain aikuisen seurassa, liput £33. Yli 16 vuotiaat ja aikuiset £41.

Potter studio on todella lippunsa hinnan arvoinen. Tokihan kahviloiden ja kauppojen hinnat ovat yläkantissa, mutta minkäpä "huvipuiston" ei olisi.

Elokuvien tekeminen tutummaksi

Oli todella mielenkiintoista nähdä ja kuulla lisää siitä, miten elokuvia tehdään, ja nähdä peruukkeja, pukuja, lavasteita, tekniikkaa ja teknologiaa...

 Uskomaton kokemus

En ole koskaan osannut kuvitellakaan, millaisia elokuvien lavasteet voivat olla, ja kuinka käsittämätön työ sen kaiken visuaalisen upeuden taakse kätkeytyy.

Nyt olemme kävelleet viistokujalla, nähneet auringon laskevan Hogwartsissa, pelänneet hämähäkkejä metsässä kulkiessamme ja nousseet 9 3/4 laiturilta Hogwarts Expressin kyytiin.

Kyllä, tämä ruokasali on oikeasti olemassa!

Elokuvista tuttuja paikkoja

Rohkelikkojen poikien tupa
Saimme kuulla, kuinka suuri työ oli valmistaa tarkkaan valitusta kankaasta sohvat, ja miten paljon työtä vaati kuluttaa kankaat näyttämään siltä, että kyseessä on oikeasti vuosisatoja vanhat sohvat.
Severus Snapen puku luokkahuoneessa
Maailman kuuluisin juna!
Harryn "huone" rappujen alla.
Hogwarts -ja pari kyyneltä vierähti, tunnustan.
Hogwarts by night.
Viistokujalla -iik!!!

Pitihän sitä ottaa ilo irti, ja maistella kermakaljaa tuopillisen verran. Kippis äidille ja tyttärelle, ja mahtavalle tyttöjen reissulle!

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Potter studiolle.
SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI!
Ja 12 points goes to... mun reissukamulle!

Tässä vielä aiempi reissupostaus meidän ihanalta äiti-tytär reissulta. Lontoo ja Pariisi ovat kyllä mahtavia viikonloppuloman kohteita, ja täysin käytävissä yhden pitkän viikonlopun aikana. Vinkit pitkään viikonloppuun Lontoossa ja Pariisissa

Anni