Pyhiä miehiä ja kauniita naisia -vai ehkä sittenkin zombeja?

Happy HALLOWEEN,
hyvää PYHÄINPÄIVÄN viikonloppua, 
hyvää VAINAJIEN MUISTOPÄIVÄÄ  ja
hyvää PYHÄINMIESTENPÄIVÄÄ
-mitä ikinä itse kukin tässä viime päivinä on viettänyt.

Meillä on vietetty Halloweenia sekä Pyhäinpäivää, vähän niinkuin yhdistettynä tänä vuonna. Kätevä emäntä pääsee yksillä järkkäilyillä kun iskee kaksi halloween-hämäkäkkiä yhdellä iskulla. Time managementiä parhaimmillaan.

Halloween on minusta mahtava lisäys vuoden juhliin, ja on kivaa, että se on saanut jalansijaa Suomessa. Koen itse, että varsinainen Halloween on 31.10 kuten USA:ssakin, ja se on meidän perheessä ainakin enemmän sellainen lasten juttu. Kiva kevennys tähän kaikkein mustimpaan aikaan vuodesta.

Ja aika innolla myös nämä minun ihan aikuiset kauneudenhoitoalan kolleegani lähtivät tähän Halloweenmenoon mukaan. Häshtäg meikkionleikki sopisi tähän nyt todella hyvin.
Aivan huikeita meikkejä, katsokaas:

Lea Leppävirralta viritti meikkiin mukaan vetoketjun.
Mia Tampereelta teki käsittämättömän peilikuvan itsestään. Kokeilepa kääntää kuva toisinpäin. Uskomattominta on, että meikatustakin kuvasta tunnistaa Mian piirteet -todella spookya!
Anni Imatralta innostui kokeilemaan uusia contouring-tuotteita.
Minna Lahdesta loihti upean halloween-lookin.

Olen luvannut lapsille, että muutaman vuoden päästä, kun äiti on saanut yhden ison työprojektin valmiiksi, lähdetään siitä palkinnoksi ihan Amerikkaan asti viettämään Halloweenia ja mennään "karkki ja kepponen"-kierrokselle paikallisten seassa. Nyt täytyy vaan huolehtiä, että se työhomma saadaan päätökseen ennen, kuin lapset on kolmekymppisiä. Se voisi sitten olla jo aavistuksen noloa kiertää keppostelemassa...

Tänä vuonna lapsilla oli kavereiden luona Halloweenjuhlia, joten kotona vietimme sitten perheen kesken Pyhäinpäivänä molempia kinkereitä. Perhe piti olla vaan meidän oma perhe, mutta sitten kutsuttiin mummikin mukaan, kun enhän minä osaa ilman mummia juhlapyhinä olla, ja kun vaari on kuitenkin vahvasti mietteissä Pyhäinpäivänä. Mummi kutsui äitini puolisonsa kanssa, ja he toivat mukanaan veljeni. Tässä nyt taas hyvä osoitus siitä, miksi meillä pitää olla ruokailuhuoneessa iso pöytä -meillä on iso perhe!

Mummi odottaa jo pöydässä kolmen ruokalajin päivällistä.

Hyvää ruokaa pöytään loihti tällä kertaa mieheni, jonka uusi bravuuri AURAJUUSTOKEITTO (ohje löytyy täältä: Aurajuustokeitto ) maistui alkukeittona myös mummille, joka ei voi sietää mitään homejuustoja. Arvasin, että kyllä se maistuu, koska mummi syö täydellä ruokahalulla jopa mieheni savustamaa lohta, eikä mummi voi sietää kalaa. Epäilenkin, että kunhan ruoka on meidän iskän tekemää, menee se mummille alas, vaikka se olisi pienistä kivistä valmistettua.

Tänä vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa meidän pikkukokkimme Oodin avustuksella tehdä kurpitsalyhtyä. Ja kyllähän siitä lyhty saatiin, eikä ollutkaan ollenkaan niin vaikeaa, kuin luulin. Mattoveitsi vaan heilumaan (tosi turvallista, kun yhdistää minut ja teräaseen...)

Oodi piirsi muodot
Kurpitsa tyhjäksi ja mattoveitsi heilumaan
Valmis!

Se, että Halloweenin aikaan zombeillaan ja viritellään hämähäkinseittejä, ei vähennä kuitenkaan sitä Pyhäinpäivän arvokkuutta ja toiselle puolelle lähteneiden läheisten läsnäoloa, mikä ainakin minulle on tärkeää. Minulla vaari pulpahteli mielessä monet kerrat päivän mittaan, ja piipahti hän myös perheen ruokapöytäkeskusteluissa.

Vaarin neuvoja olisi tässä taas jo moneen kertaan kaivattu, kun meneillään on tyttären huoneen remontti (pyhäinpäivään kuului myös verhotankojen ja taulujen asettelua ja edes takaisin juoksemista K-rautaan ja takaisin -yllätys!).
Muutaman viikon päästä saapuu uusi keittiö, ja lattian valinta on ihan vaiheessa, kun tässä maailmassa ei näköjään valmisteta sellaista harmaa-valkoista salmiakkiruudullista lattiamatskua, jonka minä haluaisin. Voihan vaari, kun olisit täällä neuvomassa!

Luvassa on pian siis postauksia remontointikohteista, kun tässä viime viikkoina on heiluttu sekä alakerran, että yläkerran kimpussa. Miten tämä taas lähti näin lapasesta?
Lapaton perheen "pieni pintaremontti" saa aina yllättävän massiiviset mittasuhteet...

Lopuksi vielä linkki viimevuotiseen Halloween-postaukseen: http://starbox.fi/lumottupolku/halloweenmeikit

Ihanaa sunnuntaita toivottaen
Anni