Rauhanturvaajan lapset

Tämä talvi on ollut meidän perheessä erilainen. Talossa on tällä hetkellä täysi akkavalta, vaikka meidän koirapojat yrittävätkin pitää puoliaan. Minä ja tyttäret pyöritämme arkea kolmeen naiseen isän ollessa maailmalla hankimassa työkokemusta.

Vaikka tämä upseerin vaimon osa on tullut vallan tutuksi tässä vuosien varrella ja arjen pyörittäminen siitä syystä kovastikin ollut minun harteilla, on tällainen pitkä poissaolo kuitenkin monella tapaa uutta.

Olen luultavasti lapsena tippunut jostakin korkealta pää edellä, sillä minulla on taipumusta nähdä kaikissa asioissa positiivista -tämäkin ajanjakso on seikkailu! Ehkä hetkittäin henkisesti rankka seikkailu, mutta ehdottomasti positiivinen sellainen.

Kiitos nykyaikaisten vempeleiden, pystymme olemaan yhteydessä reaaliajassa. Harmi kyllä kuopuksen omin kätösin leipomia mokkapaloja isukki sai vain katsella. Mutta toisaalta, säästyipä myös keittiön kaaokselta ja tiskiltä!

Visailuetsivät on todella hauska lautapeli. Ja sitä pystyy pelaamaan koko perheen voimin Skypen avulla. (Paitsi jos pitää suputtaa, käytetään WhatsAppia). Isoäitini, siis se runoja kirjoittava maailman paras mummi, opetti minut käyttämään Skypea muutama vuosi sitten. Jep, kyllä! Mummi Skypettelee esperanton opiskeluun liityvissä asioissa, melkoinen tehomummi!

Viailuetsivissä selvitetään KUKA tunnettu henkilö varasti MITÄ, ja MISSÄ hän piileskelee. Koska minä olen aivan onneton tuntemaan ketään julkisuuden henkilöitä minkäänlaisista vihjeistä, peliä voi helposti pelata lasten kanssa ilman, että tarvitsee yhtään antaa tasoitusta. En tunnistaisi suurinta osaa, vaikka vihjeet olisi kuvan kera!

Vanhemmat vastaan lapset Visailuetsivissä päättyi tällä kertaa aikuisten voittoon. Lady Gaga oli varastanut perunan ja piileskeli Japanissa. Äärettömän kehittävän oloinen peli, vai mitä?

Olemme juuri ylittäneet tämän komennuksen puolivälin. Takana on 3,5kk ja edessä jotakuinkin saman verran. Onneksi minulla on oman työni joustavuuden ja vapauden myötä mahdollista rytmittää arki perheen tarpeiden mukaan. Se on ollut äärettömän tärkeää tässä(kin) elämäntilanteessa.

Tästä linkistä näet pienen YouTube videon siitä, millaista arkeni on.
My Day: https://www.youtube.com/watch?v=sSOtZ-2rfu4&t=2s

Teimme marraskuussa "Lapaton tyttöjen reissun" Dubaihin ihan kolmestaan. Koska iskäkin on ulkomailla, meidänkin pitää päästä, oli perustelumme. Vaikka hetkittäin päät kolkkasi yhteen ja ehdin jo miettiä montakohan kamelia saisin vaihtokaupaksi kakaroista (vitsi!), niin kaiken kaikkiaan reissu oli aivan mahtava. Näiden neitien kanssa on helppoa matkustaa, kun ovat innokkaita kiertämään nähtävyyksiä ja nauttivat erikoisemmistakin ruuista, kuten haista!

Dubai lumosi meidät, ja suunnitelmissa on viedä iskäkin tutustumaan tähän mahtavaan kaupunkiin. Rantaloma ja kaupunkiloma samassa paketissa, hyvää ruokaa ja eksotiikkaa = täydellistä! Burj Khalifa, Dubai 2016

Parasta näiden kuukausien aikana on ollut lasten keskinäisen suhteen lähentyminen entisestään. BFF! He viettävät paljon aikaa yhdessä ja haluavat lähes joka yö nukkua vierekkäin levitettävällä sohvalla. Ja mikäs siinä, siinähän nukkuvat, saadaanpahan jollekin kiropraktikolle töitä, kun kesään asti siinä huonolla patjalla kenottavat.

Itsenäisyyspäivänä kirjoitin facebookiin tuntemuksiani, ja yhä edelleenkin se kiteyttää sen, mitä ajattelen tästä ajasta ja kokemuksesta. Meillä on se helpompi osa.

"Tänään vähän haikeissa fiiliksissä.
Kiitollisuus rakasta itsenäistä kotimaata kohtaan kasvaa entisestään,
kun ymmärtää, ettei kaikilla ole mahdollisuutta samaan.
Onneksi on ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan muitakin
saavuttamaan edes pienen osan siitä vapaudesta,
jonka me olemme saaneet.
Kiitos ja kunnioitus sotiemme veteraaneille, ja heille,
jotka tekevät työtä rauhan eteen maailmalla.
💙 So proud of you."

No vähänhän tässä nyt ikävä ja haikeus iski näitä kirjoitellessa, rauhanturvaajan lasten tuhistessa vierekkäin tuolla sohvasängyssään. Onneksi ei enää montaa viikkoa siihen, että pääsen käymään rakkaani luona. Kyllä, minulla on kummallinen maku lomakohteiden suhteen: Kosovo kuulostaa sopivan erilaiselta.


Ollaan kuulolla...
Anni

PS.kansikuva tytöistä otettu kesällä 2016 Alanyassa, Turkissa.