Sisustusideoita Italiasta. Kolahtaako tämä tyyli sinuun?

Meidän viinikellari -inspired by Italy

 CIAO!
Sisustushullulle Italia tarjosi ihania ideoita ja kasapäin inspiraatiota.
Koska tuliaisviinit piti saada jonnekin keräämään ikävuosia, fiksasimme varastohuoneeksi joutuneen viinikellarin takaisin oikeaan käyttöönsä. Saimme (siis minä sain) reissusta paljon muitakin ideoita.. o-ou!

Life is too short to drink cheap wine, muistuttaa kyltti viinikellarimme ovessa.

Asuimme Italian matkallamme suuressa omakotitalossa, italialaisen ystävämme lapsuuden kodissa, Nizza Monferraton kylässä. Oli upeaa nähdä italialaisperheen koti ja saada elää italialaista elämää reilun viikon ajan.

Talossa asuu ystävämme Andrean äiti yhdessä Tappo-koiran ja seitsemän vuohen kanssa. Tappo ei ollut nimestään huolimatta millään lailla pelottava, ja tappo tarkoittaakin korkkia.Ja se Tappo kyllä oli: kuin vauhdilla lentävä shampanjapullon korkki. Aina kun silmä vältti, se ampaisi täyteen vauhtiin ehtiäkseen karata verkkoaidan alta naapuriin.

Nonna Egle, isoäiti, muistutti hössötyksineen kovasti erästä kovin tuttua mummia: "Syökää lisää" ja "kyllä te jaksatte vielä vähän pastaa" ja "olihan minulla sitä tiramisuakin". Ja minähän söin!

Kotimme kahdeksan päivän ajan.

Vuohet. Voi että, miten hauskoja tapauksia. Sellaiset olisi kivoja mökillä...! (Lupaan, että tämä jää vain kivaksi ideaksi...ehkä.)

Ihastuin tiilikattoihin, joita oli sekä makuuhuoneessamme, olohuoneessa, keittiössä ja varmaan lähes kaikissa rakennuksissa, joissa kävimme.
Tiili tuo ihanaa tunnelmaa, ja vaikka voisi kuvitella sen tuntuvan raskaalta, ei korkeissa huoneissa tullut yhtään ahdistava olo.

Meidän makuuhuone
Vähän eri tyyliä kuin meillä kotona...
Alakerran aulassa oli ihana tunnelma.
Unelmien sisustuskohde! Tapettia, maalia, pehmeitä divaaneja... Aah. Mitä sinä laittaisit tähän takkahuoneeseen, jos se olisi sinun?

Viinistään kuuluisassa Barolon kylässä linnan ravintolan pihalla oli hauskoja "kirjahyllyjä".
Tästä kyllä tehdään mökkiversio heinäseipäitä (ja miestäni) hyväksi käyttäen!!! Eikös nämä sopisi meidän mökin tyyliin täydellisesti?

Kirjahylly!

Meillä (tai no, minulla...) on suunnitelmissa takapihalle sellainen kunnon kesäkeittiö ja oleskelutila takapihan "spa:n" yhteyteen. Italialaisia terasseja ja parvekkeita tuli tuijoteltua siitä syystä melko tiiviisti.

Jyrki ja Riikka Sukulan viinitilalla vieraillessa (lue lisää täältä) aloin miettiä, voisiko meille sopia italialaistyylinen pihakeittiö. Tiiliä, pergola, yrttitarha... Aah! Loppujen lopuksi aika pienillä jutuilla saa aikaiseksi aivan ihanan tunnelman, kuten vaikka tällä kuvan terassilla.

Kiva ulkotila perheen yhteisiin ruokahetkiin.
Sukulan perheen kodin terassi on IHANA!
Joka paikassa oli ihania vanhoja ovia. Niitä olisi tehnyt mieli roudata kotiin vaikka minkälaisiin sisustustarkoituksiin.

Yksi miinusmerkkinen tyylivinkki löytyi Barolon kylästä.
Minä vaan en mitenkään ymmärtänyt, miten kirkkaan oranssit (ja lisäksi kivikovat) muovituolit kaikkine krumeluureineen sopi sinne linnan kauniiseen miljööseen.

Toisaalta mietin, että onko nämä todella upeat ja tyylikkäät, vai ihan kamalat.
Mutta niinhän minulle kävi aluksi viinin ja oliivien kanssa. Ensin en voinut sietää kumpaakaan, ja nyt pidän molemmista, mieluiten vielä yhtä aikaa!

Ehkä nämä tuolit ovat sittenkin aika hienot!

Nyt olisikin kiva kuulla teidän mielipiteitä näistä sisustusideoista.
Kirjoittelehan kommentteihin ja paina tähti, jos tykkäsit katsella italialaisia tunnelmia.

Niin, ja mites tuo meidän pieni viinikellari? Eikö siitä tullut aika söpö!?

Kuulumisiin taas pian.
Anni