Tää on ihan Cup of Tea!

Espresso, Cafe Latte, Macchiato... Kahvinjuojalle on tarjolla yhtä jos toista.
 
Minä en ole vielä niin aikuinen, että olisin opetellut juomaan kahvia. Olen päättänyt, että aloitan sekä kahvin juonnin, että sikarien polttamisen 95 vuotiaana. Pohjimmiltaan ajatus on siinä, että sitten ne paheet ei enää ehdi tappaa minua. Ja toisaalta, ehdin nauttia vielä jokusen vuoden, jos ne sitten ovatkin ne nautinnollisimmat jutut tässä elämässä. (Ettei vaan jää kokematta) Olen nimittäin pienestä pitäen ollut melko varma siitä, että elän 103-vuotiaaksi. Älä kysy mihin se perustuu... Ei mitään hajua!
 
Siihen asti, Tea is my thing!
Töissä PIENI teekuppi kädessä.

Vien teidät nyt makumatkalle yhteen minun arkipäivääni.
Ja teetä kuluu!

Aamulla:

En todellakaan ole aamuihminen ja tarvitsen kaiken mahdollisen avun heräämiseen. Siksi valitsen usein aamulla mustaa teetä, ja keitän sen vahvaksi. Kofeiinia -kiitos!

Suomalainen Magisso teekuppi on maailman paras keksintö teen suurkuluttajalle. Betonikylän tyttö hauduttaa aamulla kuopukselta joululahjaksi saatua Kouvola Greytä ja nauttii sen aamiaispöydässä samalla meikkaillen.

Teekauppa Nirvanan Kouvola Grey "on sekoitus mustan teen sävyjä, bergamottiöljyä ja Kouvolan mustaa kultaa -Lakritsia", luvataan paketin kyljessä. "Harmaassa on eroja -kouvolalainen sen tietää", ja niinpä kyllä on. 
OHJE: Teetä haudutetaan 2 minuuttia 95°C

Lounaalla:

Käyn usein työpäivän aikana syömässä lounasravintoloissa, ja niissä joutuu aina tyytymään melko suppeaan teevalikoimaan -ja pussiteehen. Paljon olisi tässä ravintoloilla parannettavaa.

Kotona lounastaessa otan mielelläni jotakin raikasta teetä virkistämään, jotta pääsen työvauhtiin pian lounaan jälkeen.
Sitruunasencha on juuri sellaista!
Vihreä tee kärventyy kitkeräksi liian kuumassa vedessä

Iltapäivätee:

Kun lapset saapuvat koulusta, istahdamme usein alas juttelemaan ja teekuppi on kädessä silloinkin. Tiukkapipoisena mutsina en anna murusteni juoda turhanpäiten makeita mehuja, limsoja tai kaakaoita. Teetä saatamme kuitenkin nauttia yhdessä -kofeiinitonta rooibosta.
Lasipannussa haudutettu Rooibos nautitaan suloisista muumimukeista.

Teen rakastajan unelmien täyttymys on Jyväskylässä sijaitseva Teeleidi, jossa tee on enemmän kuin juoma. Suosittelen tätä kokemusta kaikille! Työreissulta mukaan tarttui tuliaisiksi lapsille Teeleidin Pehmeä Persikka ja Vadelma-Vanilja teet.

Iltatee:

Päivän ihanin teehetki on illalla kotimme parhaassa paikassa, eli olohuoneen nurkassa. Viltin alla, koirat kainalossa, teekuppi kädessä.

"Hyvää päätä on turha tuhlata kotiaskareisiin", sanotaan teekupissani. Kun pitää mottona "Good enough is the new Perfect", ei tarvitse jatkuvasti kantaa huolta kaikesta tekemättömästä.

Iltaisin juon kofeiinittomia vaihtoehtoja, ja koska olen melkoinen herkkuhiiri, juon kaikkein mieluiten kaakaopavun kuorista haudutettua teetä. (Teetähän se ei edes varsinaisesti ole) Ihana tumman suklaan aromi tulee luomukaakaopavun kuoria hauduttamalla. Luomu Original Cacaota olen hankkinut jo pussitolkulla yhdestä lempi teekaupastani Chayasta Helsingin Kluuvista.
OHJE: 100°C vettä ja useamman minuutin haudutus, jotta maku tulee selvästi esiin.

 
Aina on aikaa istahtaa teelle. 
Lämmin teekuppi rentouttaa uskomattomalla tavalla. Kokeile!
 
Lisää lumoavia teehetkiä tulossa blogiin...
Anni