Täydellinen teemajuhlan toteutus: Tuhat ja yksi yötä.

Saleem Alleikum!
Vai mitäs tässä nyt pitäisi osata sanoa?

Terveiset viime viikonlopulta Ruotsista, missä oli kylläkin enemmän eteläiset fiilikset, kuin mitä talvinen Göteborg voisi ulospäin antaa ymmärtää. Olimme työporukallamme kouluttautumassa, ja kuten aina kun ollaan Ruotsissa, ohjelmaan mahtuu myös hulluttelua ja naamiaisia.

Tänä vuonna iltajuhlan teemana oli Tuhat ja yksi yötä.

Onnistuneet juhlat alkavat tietysti upeasta, postitse lähetetystä kutsukortista.

Meillä porukka todella heittäytyy aina täysillä mukaan näihin naamiaisiin ja eri teemoihin. Ja miten loistavia ideoita!
Löytyi kameleita, yksi puihin kiipeilevä oululainen apina (pitäähän sitä olla, kun Ähtärissäkin on pandoja), oli lentäviä mattoja ja ryhmä Charlotte Nilssoneita laulamassa "Tusen och en natt"-biisiä.

Annista tuli yhdeksi illaksi Fatima

 Hyvät työkaverit tekevät elämästä rikkaampaa.

Päivi oli ommellut pukunsa itse
Katrilla on aina loistavia ideoita. Ja kun osaa ommella, niin mikäs niitä toteuttaessa.
Ruotsalaisia työkavereitamme Charlotteina.

Hankin oman pukuni reilu vuosi sitten Dubain matkalta.
Eihän näistä Tuhannen ja yhden yön kemuista ollut silloin vielä mitään hajuakaan, mutta ihastuin pukuun ja arvasin, että kyllä se päälle pääsee vielä jossain sopivassa tilanteessa. Kun eihän minulla ole kuin nämä muutama  iltapuku, heh!
Tämä turkoosi ihanuus on siis ihan katukauppiaan pikkukojusta, ja taisi maksaa jotakuinkin 30€.

Susanna ja Fatima ;)
Huonekaverini Taija. Ja kuinkas ollakaan, toisistamme tietämättä saman väriset puvut!
Edes omaa äitiä ei meinannut tunnistaa, sen verran oli muutosta lookissa.

Juhlasali oli koristeltu aivan upeaksi.
Taustalla pyöri isoilta screeneiltä arabialainen elokuva, missä naiset olivat kauniita ja miehet komeita. Lattioilla oli tyynyjä, ympäri salia oli tekopalmuja ja eläimiä. Musiikki vaihteli DJ:n soittamista marokkolaisista hittibiiseistä livebändin huikeaan ukuleleversioon Bohemian Rhapsodysta.
Ja me tanssittiin, ja tanssittiin, ja tanssittiin...

Bohemian Rhapsody by Poplabbet

 

Dance!

Katosta oli laitettu roikkumaan pienet "teltat", joista toisen sisälle oli asetettu valokuvakone. Siellä sai otettua kavereiden kanssa hauskoja yhteiskuvia, ja kone sylki kuvat ulos muutamassa sekunnissa.
Toisen teltan sisällä oli palkattu hennataiteilija, jonka luona sai laitattaa kimaltavia tarrakuvioita kasvoihin tai vartalolle, ja maalauttaa käsiinsä hennatatuointeja (ei ollut mustaa hennaa, huh!). Hän laittoi myös kauniita, veden avulla iholle siirrettäviä kuvia ihoon.
Rakastan hyviä juhlia ja sitä, kun kaikkea on mietitty. Näissä juhlissa niin todellakin oli!

Tatuointeja muistoksi illasta.

Ruoka oli tietenkin teemaan sopivaa: marokkolaistyylistä. NAM!
Ja se, mistä pidän erityisen paljon näissä tapahtumissa, on aivan huima meno ja hauskan pito, johon kukaan ei tarvitse alkoholijuomia. Ennen juhlasaliin pääsyä nautimme herkulliset, alkoholittomat drinkit minglailun lomassa livebändiä kuunnellen. Ruuan kanssa tarjolla oli virvoitusjuomia.

Tandooriporkkanoita, minttua, paahdettua hasselpähkinöitä, hummusta, oliiviöljyä ja leipää.
Lammasta (aah, rakastan lammasta!), grillattua munakoisoa ja tomaattia, bataattimuussia ja paprikavinaigrettea.
Kanelilla ja tähtianiksella maustettua appelsiinimoussea, pistaasi-manteli kakkua, sahramilla maustettua maitosuklaakreemiä, vaniljaa ja tuoretta minttua.

Tunnelmaa nostattamassa, ja aitoa tuhannen ja yhden yön taikaa loihtimassa, oli myös kolme taitavaa napatanssijaa. Illan ohjelman parhaimpiin paloihin nousi kuitenkin arabiksi pukeutuneen toimitusjohtajamme totaalinen repeäminen, kun kamelikaravaani tuli lavalle tanssimaan ja yksi kameleista kakkasi hänen jalalleen. (siis että jollain käy mielessä ostaa tekokakkaa ja kamelipuku!!!???)

Tällainen illanvietto keskellä tylsiä talvikelejä (vettä lojottaa tälläkin hetkellä) on kuin pieni pakomatka. Ja pakomatka vei todellakin kesäiseen keitaaseen. Tämä tuli todella tarpeeseen varmasti meille kaikille, monelle sadalle naisyrittäjälle.
Suurkiitos meidän omalle työporukalle yhdessä vietetyistä hetkistä.

Ensi kerralla kirjoittelenkin fiiliksiä ja tunnelmia Etelä-Afrikasta...
Anni