Turkkilainen perunasalaatti ja jälkiruuaksi Unelmien kaakao.

Tämä on yksi meidän perheen herkuista!
Paitsi että...
Molemmat lapset ovat saaneet valita yhden inhokkiruuan, jota eivät halua syödä. Se on semmoinen ruoka, minkä syömisestä ei sitten koskaan tarvitse keskustella. Toisella se on kasvissosekeitto, tai tarkemmin se Koskenlaskija-juusto, jota sinne laitan. Ja toisella se on tämä Turkkilainen perunasalaatti. (jos olisin ruokabloggaaja, tätä ei varmaan kannattaisi kertoa...heh)
Mutta muu perhe, eli 3/4 RAKASTAA tätä.

Se, lukeudutko sinä siihen yhteen neljäsosaan, vai 75%:n enemmistöön... noh, sen tiedät vain testaamalla reseptiä! (joka on jälleen aivan yhtä suurpiirteinen ja epämääräinen, kuin kaikki minun reseptini.)

Minulla ei ole minkään valtakunnan havaintoa reseptin alkuperästä.
Olenko oppinut sen joltain turkkilaiselta ystävältäni? Ehkä.
Onko se edes turkkilainen? En tiedä, mutta nimi nyt ainakin on.
Miten ihminen voi näin totaalisesti unohtaa jotakin? Minulla ei ole palankaan hajua siitä, mistä minä tämän olen keksinyt, ja kuinka kauas alkuperäisestä reseptistä se on vuosien varrella ajautunut.

Näin se kuitenkin minun keittiössäni valmistuu :
(kuvat mökkikeittiöstä uutena vuotena)

1. Keitä kunnon kattilallinen luomuperunoita (No en minä tiedä tarkemmin, sellainen iso kattilallinen. Paljonko siihen nyt mahtuu? Voi apua näitä mun mittasuhteita...sanotaan nyt, että kyllä niitä kaksi kiloa saa olla, ettei tarvitse tapella siitä salaatista) Tykkään, että perunat on kunnolla kypsiä = imee hyvin mausteliemen, ja lopputuloksesta tulee pehmeää. Eli ennemmin vähän ylikypsiä kuin liian napakoita pottuja.
2. Anna perunoiden jäähtyä ja pilko ne sopiviksi suupaloiksi. Turkkilaisessa perunasalaatissa tykkään, että palat ovat vähän tavallista perunasalaattia reilumman kokoisia.

Iso kattilallinen perunoita hyvän kokoisiksi palasiksi.

3. Pilko punasipuli (maun mukaan yksi tai kaksi kappaletta). Punasipuli on parasta ohuina suikaleina. Mitä ohuempia suikaleita, sitä paremmin mausteliemi niihin imeytyy. Lisää sipuli perunoiden joukkoon.
4. Lisää minikaprikset perunoiden joukkoon. (jälleen maun mukaan, mutta saahan niitä olla ainakin pieni purkillinen)
5. Pilko fetajuusto ja lisää perunoiden joukkoon. (arvaat jo varmaan...maun mukaan, yksi tai kaksi pakettia) Älä käytä mitään salaattijuustoja, vaan jotain OIKEASTI hyvää fetaa.

Punasipulia, fetaa ja kapriksia.

Sitten kastikkeen kimppuun...
Kummallista kyllä, vaikka en voi sietää sinappia, tässä se on taivaallista. Jos siis et pidä sinapista (I totally agree), niin kokeile tätä silti. Kunhan vain rakastat vahvoja makuja, niin tämä on sinun reseptisi!

6. Purista 2 sitruunaa mehuksi ja laita astiaan, josta voit mitata aineksien määriä.
7. Lisää oliiviöljy. Kun sinulla on kahden sitruunan mehu astiassa, lisää laadukasta oliiviöljyä niin, että sitä on jonkin verran enemmän kuin sitruunamehua. Esimerkiksi, jos sinulla on 150ml sitruunamehua, laita 200ml oliiviöljyä. (Tai enemmän, hih, eihän se niin nökönuukaa ole!)
8. Lisää seokseen noin 50 grammaa vahvaa sinappia. (saa sitä lurauttaa puoli tuubiakin, minulla sitä menee milloin minkäkin verran sattuu lipsahtamaan)
9. Sekoita seos kunnolla haarukan avulla ja lisää se perunasalaattiin. Sitten sekoittelet salaatin hyvin.

Kastikkeen ainekset: sitruuna, oliiviöljy ja sinappi.

10. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa 48 tuntia. Jos näyttää siltä, että kaikki neste on imeytynyt ja salaatti vaikuttaa liian kuivalta, tee sekaan vähän lisää kastiketta ennen tarjoilua. Tai tee kuten minä yleensä, ja lorauta sekaan laadukasta oliiviöljyä. Sekin hoitaa homman.
11. Nauti! Ja kerro minulle maistuiko... jännää!!! Vinkki tarjoiluun: perunasalaatti on parasta huoneenlämpöisenä, eli ota se ajoissa jääkaapista.

Parasta tämä perunasalaatti on fetasalaatin, lammaslihapullien ja zatztikin kanssa. AAAHHHH! Uutena vuotena meillä oli vähän muunlaisia lisukkeita, kuten Angus-liharullia, kurkkutikkuja ja nakkeja.

Valmis!

Avuksi kauppaan:
Jos tämä nyt auttaa näissä määrissä, niin voisin arvioida, että meillä on 2kg perunoita, 2 pientä punasipulia, iso purkki kapriksia ja 2 pakettia eli n.400g fetaa. 2 sitruunaa, reilusti oliiviöljyä ja puoli tuubia sinappia.

Jälkiruuaksi voisi nauttia vaikka tällaisen megaöverisuperäklöubermakean juoman, jonka rakas kuopukseni oli ihanasti kehitellyt minulle joululahjaksi.

Kuumaa maitoa
Tazza-kaakaopussi (sellainen liemi, joka sekoitetaan veteen tai maitoon)
Lapsen kourallinen minivaahtokarkkeja
Pätkis
Sekoitustikuksi polkakeppi (joka kivasti sulaa lämpimään kaakaoon)

Unelmien kaakaopakkaus joulupukin paketista.
Kyllä lapset äidin tuntee. Minulle ei mikään voi olla liian makeaa. Syntisen ihana juoma!


Tämmöiset terveiset täältä intuitiokokin epämääräisestä keittiöstä tällä kertaa.
Että Bon Appetit vaan ystävät.

Anni