Upseerin vaimon unelmia Pioneeripuistossa

Asuntomessut 2019

Hip hei!
Taitaa olla kevättä rinnassa, kun allekirjoittaneelle on iskenyt kauhea pesänrakennusvietti. Tässä on tullut selailtua myytäviä asuntoja ja tunnustanpa jopa tutkineeni kesän 2019 asuntomessujen vapaita tontteja. APUA! Minulla ei siis ole pienintäkään tarvetta muuttaa tai rakentaa, mutta...

Kirjanpitäjäni toimisto on pelottavan lähellä tulevaa asuntomessualuetta, ja taas viimeksi sitä kuittipinoa viedessäni pysähdyin ihailemaan Pioneeripuiston miljöötä. Rakastan uuden ja vanhan yhdistelmää, ja jotenkin tuntuu, että minusta on pikkuhiljaa tulossa Kouvolan asuntomessujen fani. Alue on ihan napakymppi!
*Lyhyt matka Kouvolan keskustaan
*Kymijoen läheisyys
*Vanhat varuskunnan rakennukset
*Ahkojan luonnonsuojelualue

Kruisailua ja haaveilua Pioneeripuistossa.
Täällä on ihan sellainen Arman Alizad olo: "Nää ihmiset elää täällä -joka päivä!"
Jonkun onnekkaan etupihalla on oikeasti tällainen vanha vartiopaikka!

Minähän sitten eksyin todella sinne asuntomessujen sivuille, ja messujen teemoista löytyi ihan suoraan meikäläisen sieluun osuvaa tekstiä. (Miten mulla on sellainen tunne, että tämä kevätfiilis tulee kalliiksi?)

Oma aika:
Asuntomessuteemana oma aika tarkoittaa tukea ja kannustusta niille, jotka nauttivat aktiivisesta elämästä ja työn tekemisen vapaudesta. Oman ajan arvostajat ovat ihmisiä, joiden elämäntapaan voi kuulua erilaisia harrastusvälineitä eri vuodenaikojen aktiiviseen elämään tai heidän kiinnostuksen kohteensa näkyvät muuten asumisen ratkaisuissa. Rakentamisessa he arvostavat kestäviä rakenteita ja materiaaleja. Työtä he tekevät sitoutumatta aikaan tai paikkaan. He arvostavat liikkumisen vapautta ja hyviä etätyömahdollisuuksia. Heille aika on kultaa.

Mun ajatuksia ei voisi paremmin sanoiksi pukea!

Mikäs tämä Klubi on? Liekö kesäisin auki?

Kyllähän minusta upseerin vaimon kuuluisi asua jossain kasarmialueen tunnelmissa, eikö vain? Ja minä löysin jo oikein sopivan remonttikohteenkin. Tästähän saisi hyvän vetonaulan asuntomessuille, ja "vaatimattoman pikku asumuksen" meille.
Eikä olisi edessä kuin "vaatimaton pikku remontti".

Eiköhän aleta remottihommiin?
Tähän minä auton pihaan parkkeeraisin
Olisi tehnyt mieli mennä sisälle kurkkimaan, mutta joku eläin oli ehtinyt ensin, joten jätin väliin.

No, ehkä tuossa saattaisi olla vähän turhan paljon remontoitavaa. Vaikka toisaalta, eipähän sitten heti loppuisi tekeminen, minulla kun sitä pitää olla.

Mutta aloin jo miettiä miten upeita taloja asuntomessualueelle mahtaakaan rakentua. Tontteja on ainakin todella hienoissa paikoissa ja alueen piirroskuvista välittyy ihana tunnelma.
Minusta ei kyllä minkään rakentajaksi olisi, ja kun ei vaariakaan enää ole, niin meille se oman talon rakentaminen olisi tekemätön paikka. Nythän me asumme ihanassa mummin ja vaarin rakentamassa talossa ja sen myymiseen pitäisi olla kyllä todella hyvä syy. Se syy voisi olla ainoastaan täydellinen unelmien talo täydellisellä sijainnilla.

Kyllä minä tontin tuolta rantakorttelista valitsisin.

Jos nyt leikittelisi ajatuksella, että rakentaisimme talon asuntomessuille... (nyt ollaan vaarallisilla vesillä -abort - abort -abort!!!)
...niin ensinnäkin pitäisi olla luotettava rakennusfirma sitä tekemässä. En haluaisi mitään valmisratkaisua, vaan jotakin todella uniikkia. Mikään muu ei saisi minua muuttamaan lapsuusvuosieni mummolasta, meille niin tärkeäksi tulleesta kodista.

Unelmissani on isoja ikkunoita, valtava olohuone minne mahtuu jättikokoinen Disney-joulukuusi (se on tärkein!) ja vähintään kuudentoista hengen ruokapöytä ja ilmavuutta korkeiden huoneiden ansiosta. Haluaisin supermodernia ja todella vanhaa. Kiiltävää valkoista ja kulunutta, satoja vuosia vanhaa puuta. Aah!

Elämää helpottaisi pian teini-ikäisten tyttärien omat vaatehuoneet, unohtamatta äidin pukeutumishuonetta (ja ovissa sormenjälkitunnistuksen vaativat lukot, jotta kukaan ei voisi luvatta lainata vaatteita!). Itse upseerille tarvittaisiin tietenkin kuntosali ja viskibaari, ja minulle työtilat sekä tietokonehommia, että asiakastapaamisia varten.

Ehkä joku rakentaa sellaisen unelmien talon myyntiin juuri Kouvolan asuntomessuille 2019, ja sitten se on menoa.
Mistäs sitä koskaan tietää!

Anni