Vappuglögiä ja leipomislauluja

Voihan "first world problem" sentään!
Tietokone on ollut telakalla jo kohta viikon, ja minä hypin pian seinille.

Onneksi tuli tämä vappu tähän väliin ilahduttamaan. Vaikka kyllä minä vapun aattona omassa sängyssä peiton alla mietin, että onkohan ikä hiipimässä luihin ja ytimiin, kun muiden rillutellessa naamiaisasuissaan minä nautin viinilasillista kauratyyny niskassa Jugoslavian hajoamissodista lukien.
Huvinsa kullakin!

Vapun hauskin tapaus oli kuopukseni tyhjästä iskenyt leipomisvimma. Aattoaamuna hän kömpi sänkyyn viereeni ja alkoi laulaa jotain kirkkoveisuuta omakeksimin sanoin:"Oodin anna leipoa, mistään muualta ei jauhoja hän saa. Hiljaa jauhot haihtuu tuuleen, Oodi odottaa. Oodin anna leipoaaaa."

Toisen biisin kajahtaessa ilmoille ei auttanut kuin näyttää vihreää valoa... "Täytekakku tehtäisiinkös, nyt leipomisen aika on..."

Kännykällä googleen ja gluteeniton kakkupohjan ohje meidän 9-vuotiaalle Masterchefin alulle. Minähän en nimittäin leivo! Rakastan ruuanlaittoa, mutta taikinat on minusta oksettavia. (käsien työntäminen jonnekin pullataikinaan... yäk!) Joten typykkä oli omillaan. 

Nuorimmaisemme ei jää toimettomaksi haasteiden edessä. Kun leivinjauhetta oli purkin pohjalla vain hajut, kipaisi hän tien yli naapuriin kuppi kourassa pyytämään apua. Saatuaan taikinan uuniin, hän käskytti isosiskon kellon kanssa vahtimaan ja kipaisi lähikauppaan hakemaan täytteitä.

Puhelimeni pirahti:
"Äiti, ootko sä vielä keskustassa, kun mä oon lähikaupassa ja täällä ei oo kumkvatteja enkä saa ostettua simaa, kun täällä on vain sellaista, missä on alkoholia."

Probleema selvitettiin keksimällä, että kakun päälle voi laittaa jotakin sellaista, mitä kaupasta löytyy (löytyi sitten mansikoita ja pensasmustikoita). Ja siman tilalla voi juoda glögiä, koska ilmakin on siihen suotuisampi. Syöhän isikin Kosovossa suomiporukalla vappuna joulukinkkua. 

Kävin vetämässä parituntisen työkeikan vappuaaton viettäjille parfymien ja kosmetiikan parissa, ja palatessani kotiin minut istutettiin sohvalle ja juhlallisin menoin paljastettiin koko komeus.

Kakun päälle oli pursotettu karamellivärillä vihreäksi värjätty kermavaahto ja päällinen vuorattu hillolla, mansikoilla, mustikoilla, suklaakastikkeella, pääsiäisestä jääneillä suklaamunilla, menthoksilla, parilla jäätelölusikalla ja tikkarilla.
Välissä oli hilloa, banaania ja kuningatar rahkaa.
Täydellinen vappukakku!

Maistuisi Frodollekin jos silmä välttäisi...

Eihän tässä voi kuin olla tolkuttoman ylpeä äiti!
Lumoavaa toukokuuta toivottelee
Anni