Yrittäjyys -mahdollisuus erilaiseen elämään

Yrittäjän pohdintoja

Kun minä nuorena tyttönä yli 16 vuotta sitten päätin ryhtyä yrittäjäksi, osa kauhisteli, mutta onneksi lähipiiri piti sitä hyvänä ideana. Kauhistelu johtui varmaan pääosin siitä, että monen mielestä yrittäjänä tie voi olla arvaamaton. "Mitä jos et onnistukaan?", ja "voitko sitten ikinä pitää lomaa?"... 

Minä olen viihtynyt yrittäjänä kaikki nämä vuodet oikein hyvin. Rakastan vapautta, ja yhtälailla rakastan haasteita.
Minulle turvallisuuden tunnetta tuo tieto siitä, että kaikki asiat ovat omissa käsissäni. Ymmärrän senkin, että jollekin turvallisuuden tunnetta tuo säännöllinen palkkatyö. Olemme erilaisia. Nykypäivänä mikään työpaikka ei tunnu enää olevan täysin varma, ja niinpä koen itse olevani erityisen hyvässä taloudellisessa turvassa vastatessani kokonaan omasta elannostani.

Teen mahdollisimman paljon töitä kotoa käsin.

Kesällä saatamme viihtyä useita viikkoja Etelä-Karjalassa, sillä minä pystyn työskentelemään mökiltä käsin. Eipä sitä oikein voi sanoa edes työnteoksi, sillä niin hulvatonta on Etelä-Karjalaisten naisten kanssa. On hauskaa vierailla mökeillä ja maataloissa pitkin pitäjää pitämässä ihonhoitoiltoja ja jalkahoitokutsuja. Tai kutsua työkavereita kesäpäiville kouluttautumaan ja pitämään hauskaa.

Valmiina vastaanottamaan työkaverit koulutuspäivään mökillemme.
Uutuustuotteiden mainoskuvia otettiin omassa mökkirannassa.
Lapsilla suuntana mökkinaapurien trampoliini, minulla Savonlinna ja ihonhoitotilaisuus iloisille naisille.

Lapset ovat olleet mukana ja näkemässä työntekoani vauvasta asti. Kerroinkin yhdestä työreissusta aiemmassa postauksessani täällä. Yhdeksi parhaista puolista yrittäjyydessä olen kokenut vapauden aikatauluttaa työni perheen menojen mukaan. Joskus se on ollut haastavaa, erityisesti mieheni työn takia, kun pitkien sotaharjoitusputkien aikana toista käsiparia ei kotona paljon näy.

Töitä urheilukentän laidalla samalla koulun urheilukilpailuja seuraten.

Uskon, että lapset ovat saaneet tässä sivussa hyvän mallin vahvasta työmoraalista ja asenteesta työn tekoon. Niin ainakin toivon. He tietävät, että mikään ei tule ilmaiseksi. He harjoittelevat työntekoa silloin tällöin auttamalla Kauneusakatemia Lumouksessa suteja pesten tai liimaillen tarroja tuotteisiin. He tietävät, että saadakseen viikkorahaa, on sitä vastaan tehtävä tietty määrä kotitöitä, sellaisia aivan perusjuttuja, kuten astianpesukoneen tyhjentämistä, roskapussin viemistä ja oman huoneen siivousta. Minusta se on tervettä.

Kokemukseni ,mukaan yrittäjänä tarvitaan hyvää työmoraalia ja sitoutumista, positiivista asennetta, tietynlaista hulluutta ja rohkeutta heittäytyä yhä uudestaan ja uudestaan, idearikkautta, intohimoa asiaansa, intoa opiskella koko ajan lisää omasta alastaan, sekä pitkäjänteisyyttä. Niin, ja työtä. Mutta ei missään nimessä työtä 24/7. Sellaiseksi en yrittäjyyttä ole koskaan kokenut. On kiireisiä aikoja jolloin tehdään pitkää päivää, mutta on myös vapaata ja lomia.

Käynnissä on 17.vuosi yrittäjänä, enkä vaihtaisi tätä mihinkään.
Mitä sinä ajattelet yrittäjyydestä? Haluatko kysyä jotain?
Annahan tulla tuonne kommenttikenttään, tai Lumottu polku facebook sivuille. Vastaan mielelläni.

Onnellinen yrittäjä Anni