2018 KUVINA OSA 1

Mennyt vuosi oli monella tapaa hyvä, mutta samalla kuluttava. Ensimmäinen ajatus 2018 vuodesta on, ettei mitään niin erityistä tapahtunut, ja silti tapahtui vaikka mitä. Onneksi hetkiä on tallentunut kuviksi, joten annetaan niiden kertoa mitä oikein tapahtui. Tässä tuhti kuvakaruselli ajalta tammi-kesäkuu.

Tammikuu

Tammikuusta kuvia oli yllättävän vähän ja näin jälkikäteen on helppo todeta syy: kiire ja suorittaminen. Helmikuun reissu siinti jo näköpiirissä, mutta ennen sitä kaikki juoksevat hommat piti saada alta pois ja vireystila sekä mieli oli sen mukainen. Kuvamateriaalista päätellen salilla tuli siitä huolimatta nollattua mieltä ja myös lempparisusheja Resq:n kautta pelastettua. Tulevaa vuotta varten täytyi tehdä myös hieman hankintoja.

Helmikuu

Helmikuun alussa suuntasimme vuoden ensimmäiselle matkalle Dominikaaniseen tasavallan Puerto Plataan. Tälle lomalle ei ollut suurempia suunnitelmia, vaan tarkoitus oli nauttia auringosta ja ottaa mahdollisimman rennosti. Edelliset kuukaudet olivat niin hektisiä, ettei lomalla tullut poistuttua resortista kertaakaan. Jokainen levätty hetki ja otettu auringonsäde tuli tarpeeseen. Reissusta palatessa vastassa oli kaunis, mutta hyytävän kylmä talvinen Suomi, joten toppavaatteille oli käyttöä.

Reissuvuotena 2018 oli onnistunut. Vierailtuja maita kertyi yhteensä neljä, josta kolme oli kokonaan uusia valloituksia. Kokonaisuutena vietin ulkomailla aikaa yli 10 prosenttia vuodesta. Toivoisin voivani sanoa, että 2019 tuo reissuja vähintään yhtä paljon, mutta tiukka opintoaikataulu tuskin aivan samaan mahdollisuuksia antaa. Yksi reissu tällekin vuodelle on jo tosin varattu. 

Maaliskuu

Aurinkoa näkyi onneksi jo Suomessakin. Maaliskuussa virtaa arkeen haettiin talvilajeista ja uusi pyörä tuli testattua hangessa järvenjäällä. Piipahdimme nopealla visiitillä myös Nurmeksen Bomballa.

 

Huhtikuu

Pääsiäisen jälkeen kävimme leidiporukallamme rentoutumassa Kolin maisemissa ja span kuohuissa. Tuota paikkaa ei voi tarpeeksi hehkuttaa ja nyt hotellihuoneetkin on päivitetty loppuvuoden aikana, odotan jo innoissani seuraavaa Kolin käyntiämme. 

Herkkuhetket jatkuivat työpaikan tiimi-illassa, jossa Marttojen opastuksella valmistimme espanjalaisen menun. Loppukuun kruunasi yllätysreissu Kuopioon, jossa parisuhdetta koeteltiin ensin mysteerihuoneessa ja korjattiin seuraavaksi herkkujen ääressä. Myös kotisohvalla mukailtiin rentoutumisteemaa parhaan mukaan.

Toukokuu

Toukokuun alun aamulenkkimaisemien perusteella ei vielä voinut arvata millainen huikea kesä säiden puolesta on edessä. Alkukuu olikin perinteistä arkea, johon loi puhtia juuri varattu kesälomareissu Pariisiin ja Milanoon. Lomasuunnitelmia juhlistimme kuinkas muutenkaan kuin hyvän ruoan parissa kotikeittiössä. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä majoneesin itse ja menestyksen jälkeen kaupan valkosipuliset viritykset eivät ole enää maistuneet miltään. 

Herkuttelu jatkui kun äitienpäivänä suuntasimme ravintola Kreetaan nauttimaan upeasta helteesta ja muistelemaan edellisvuoden Rodoksen reissua kreikkalaisten antimien ääreen. Sää vain parani ja kuvista päätellen jokaista aurinkoista päivää tuli juhlistettua jollakin ulkona nautitulla herkulla. Ruokalistalla on ollut näköjään mm. Vesikioskin pullavohvelia sekä Local Bistron sirkkoja ja lihainen lajitelma. Myös mökkikausi avattiin toukokuussa ja saldoksi onnistuneesta metsäreissusta jäi useampi ämpärillinen korvasieniä. Kuun puolessavälin ennen iltavuoroon menoa pystyi nauttimaan auringosta uimarannalla. Siis mikä kesä!

Aika näköjääm kultaa muistot jo puolessa vuodessa, sillä nyt ajatellessa toukokuu vaikuttaa rennolta, mutta todellisuudessa kalenteria ja mieltä kiristi kovasti meille uusi asia: kuusentaimien istutuksen aikataulutus. Tiukka työputki sattui tietenkin samaan hetkeen kuin helteet, ja tuhannet kuusentaimet piti saada auringosta pois suojaan maahan. Urakka oli melkoinen mutta onneksi auttavia käsiä löytyi. Kiitos ihan jokaiselle avusta! ❤

Kesäkuu

Kesäkuussa oli monta aihetta juhlaan: treenit kulki omalla painollaan, ystävän polttarit sekä juhannus. Viimeisen silauksen kesäkuulle antoi tieto siitä, että mies sai hakemansa opiskelupaikan ja omat työkuvioni mahdollistivat töistä pois jäämisen opintovapaalle. Pienet sille!

Huh mikä määrä kuvia ja muistoja pelkästään puolen vuoden ajalta. Jos jotakin voi todeta jo näin yhden päivän osalta vuodesta 2019, niin vuosi tulee alkamaan herkuttomalla kaudella keskittyen urheiluun ja omaan hyvinvointiin. Ainakin sen verran on siis menneen ja kuluvan vuoden osalta yhteistä.

Onnellista uutta vuotta kaikille!