Aleksanterin antimia


Helteisenä lauantaina lounasta kaipasimme melko myöhään. Kuumassa keittiössä kevätflunssan kourissa ei kokkaaminen kuitenkaan kiinnostanut, joten suuntasimme kaupungille. Ja olihan se ihana istua hetki ilmastoidussa autossa ennen ruokailua!

Kohteeksi valitsimme Hyttisen Sakun Bar Tapaksen. Tapas kuitenkin aloittaa salaattiensa tarjoamisen vasta kesäkuussa, kuten meille sitten selvisi. Pettymysten pettymys! Viime kesänä nautimme monet raikkaat salaatit aurinkoisella terassilla, joten olimme tänä keväänä käyneet jo pari kertaa nykimässä ovenkahvaa tuloksetta. Ja nytkin tämä nautinto jäi seuraavaan kertaan.

Kahvila Aleksanterissa Valtakadulla on myös terassi ja mainioita salaatteja. Ainakaan alkuillasta pienelle terassille ei paistanut, joka oli 30 asteen lämpötiloissa ihan positiivinen asia.

Ja ne salaatit! Olemme useamman  kerran käyneet maistelemassa salaatteja Aleksanterissa ja Aleksandrassa ja täytyy todeta, että ihania ovat. Näissä salaateissa on näköä ja kokoa, puhumattakaan erilaisten makujen kirjosta.

Oma suosikkini on Aleksanterin hedelmäinen vuohenjuustosalaatti, jonka eilenkin söin (yläkuvassa). Aleksandrassa olen syönyt hyvää tonnikalasalaattia. Mikon paahtopaistisalaatti (alla) oli maukkaine perunasalaatteineen hieman perussalaattia tuhdimpi herkku.Jonkinlaisena periaatteenamme olemme pitäneet sitä, että jos listalla on köyhät ritarit, pitää ne testata. Ja niinhän se sitten meni, kun Aleksanterin kesälistalle olivat nämä ihanuudet ilmestyneet. Makea ei kuitenkaan ole se meidän juttumme, joten yksi syntisen herkullinen annos riitti taltuttamaan herkkuhimomme.

Suosittelen! Ja tässähän ei ole nyt mainittu vielä mitään Aleksanterin muista herkuista, kuten täytetyistä lepuskoista ja monenmoisista konditoriatuotteista. Käykää maistamassa ite!