Asemaravintola Ukko-Pekan pitsat ja salaatit

Vainikkalan asemaravintolassa tulee asioitua silloin tällöin, ja toisinaan jopa vähän väliä, kun on omaa asiaa tai työasiaa Pietariin. Kutsutaksilla kulkiessa Vainikkalaan joutuu lähes tunnin ennen junan lähtöä, joten hyvin ehtii käydä aamiaisella/lounaalla/iltapalalla. Eipä siellä Vainikkalan asemalla oikein muutakaan tekemistä ole ;) Kesällä on mukava istua terassilla syömässä ja ihmettelemässä erikoisempia rahtijunia.

Aamiainen on noutopöydästä, varsin hyvästä sellaisesta hintaansa nähden. Lounastakin on tarjolla, mutta lounasaika ei yleensä ole potentiaalista matkustusaikaa minulle. Matkustan mieluummin aikaisin aamulla tai myöhään illalla, joten lounaasta olen jäänyt toistaiseksi paitsi.

Sen sijaan pitsoja ja salaatteja on tullut nautittua useastikin. Niitä saa myös mukaan.

Viimeksi söin tonnikalasalaatin. Salaatteja on useita erilaisia ja täytteitä saa vaihtaa käytännössä mielensä mukaan. Tonnikalasalaatista vaihdan yleensä oliivit johonkin juustoon tai ananakseen, joskus myös punasipulin muuhun täytteeseen.

Pitsoista olen tainnut syödä vain tonnikalaa, mutta kulloisenkin seurueen muut jäsenet ovat testanneet myös muita täytteitä. Ja pitsan kanssa on tarjolla myös punkkua; luvissa löytyy ihan tiukkoihin juomiin asti. 

Salaatit ja pitsat valmistuvat nopeasti, ja ovat varsin maittavia siihen nähden, että ollaan Vainikkalassa eikä missään ruokametropolissa.

P.S. Meille Ukko-Pekka on hieman kuin Helsinki-Vantaan Oak Barrel monille suomalaisille, me kun lennetään lomillemme monesti Pietarista ;)