Bistro Lähde - lounaan ja illallisen aatelia

Kävimme mieheni ja anoppini kanssa illallisella Bistro Lähteessä jokin aika sitten, ja viime viikolla kävin siellä lounaalla. Olen yhäkin samaa mieltä kuin edellisellä kerralla, että kyseessä on erittäin korkeatasoinen paikka, joskin haluan jälleen mainita suolan käytöstä. Nyt uskalla sanoa tämän jo hieman painokkaammin, nimittäin normaalisti suolaa käyttävä ja siitä jopa pitävä anoppini sanoi jo alkupalan kohdalla, että onpa raju suolaus – ja sama virsi jatkui kautta illallisen. Toki mainitsimme tästä tarjoilijallekin.

Keittiöntervehdys oli varsin sienekäs kantarellivaahto. Mukava aloitus. Lisäksi alkuun tuli talon leipää ja makulevitettä, nämäkin maistuivat erinomaisesti.

Maman alkupala oli kalakeitto, jonka liemi oli valitettavasti niin suolaista, että osa jäi syömättä. Päädyimme kuitenkin kaikki toteamaan, että suolaisuudestaan huolimatta liemi oli maukas. Mikko aloitteli omaperäisellä poropastramilla ja minulla oli sokerisuolattua rautua, joka oli hyvä ja erinomaisen kaunis annos, kuten tässä paikassa usein tapana on.

Pääruokana Mikolla ja mamalla oli mustatorvisienillä täytettyä sorsarullaa ja mustariisiä, minulla punajuuririsottoa vuohenjuustolla. Annokset olivat kauniita ja kekseliäitä, mutta tämän kisan vei kirkkaasti punajuuririsotto. Turha varmaan edes enää mainita, että etenkin sorsa ja mustariisi nauttivat kovin raipakkaasta suolauksesta.

Jälkiruuaksi Mikolla oli vielä söpö suklaakakku. Hyvä kruunu illalliselle.

Bistro Lähteen ala carte -lounas

Lounaasta haluan lyhyesti mainita, että se on hintansa väärti. Otin ala carte -lounaan, josta olin hyvin iloinen suolaisine mustariiseineenkin. Alkusalaattipöytä oli hyvä, keitto tavallinen, nyhtökalkkuna-annos pieni, kaunis ja maistuva.

On tämä Bistro Lähde kyllä ihan omaa luokkaansa Lappeenrannassa ala cartensa ja ala carte -lounaansa suhteen!