Blöner

Kun kebabeista on testattu döner ja vöner, on aika testata blöner – "kebab" HK:n sinisestä :D Idea on hauska, mutta pakko tunnustaa, ettei ole omani. Iltalehdelle kunnia tästä.

Blöner-kebab

jäinen lenkkimakkara

pitaleipää/tortillaa

pari tomaattia viipaloituna

jäävuorisalaattia suikaloituna


Kebabkastike:

purkki tomaattipyreetä

desi vettä

desi tomaattimurskaa

reipas turaus sitruunamehua

reilusti valkosipulirouhetta myllystä

kuivattua oreganoa

hippunen sokeria

muutama pikkulusikallinen jauhettua juustokuminaa

muutama pikkulusikallinen chilijauhetta

muutama pikkulusikallinen inkiväärijauhetta

inkivääriuutetta


Sinappijogurtti:

turkkilaista jogurttia

ruokalusikallinen Dijon-sinappia


Ensin kannattaa pitää jäistä lenkkiä hetki lämpimän veden alla, niin kuori irtoaa helpommin.

Sitten höyläillään kuorettomasta jäisestä lenkistä makkaralastuja kuorimaveitsellä tai vaikka juustohöylällä. Meillä kuorimaveitsillä ei saatu juuri mitään aikaiseksi – no, yksi haava käteen – mutta juustohöylä toimi huomattavasti paremmin.

Seuraavaksi makkaralastut levitetään uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin kääntelemäänkin kerran paistamisen aikana, meiltä se unohtui. Lopuksi nostimme uunin lämmön 200 asteeseen vielä viideksi minuutiksi.

Makkaralastujen paistuessa teimme kebabkastikkeen, eli laitoimme kaikki kastikeainekset kattilaan ja annoimme kiehahtaa. Samalla sekoitimme myös sinappijukurtin omaan kulhoonsa.

Parinkymmenen minuutin kuluttua otimme makkaralastut uunista, laitoimme ne pataan kebabkastikkeen joukkoon ja sekoittelimme.

Lopuksi lämmitimme tortillat ja täytimme ne makkaralastuilla, tomaatilla, salaatilla ja sinappijogurtilla. Ja tadaa, HK:n blö on muuttunut blöneriksi, vieläpä yllättävän herkulliseksi sellaiseksi. Huomio: Makkarastahan voi saada hyvää ruokaa, makkaraa vähemmän diggaileva emäntäkin huokaa ;)

Alkuperäisen reseptin Mikko löysi Iltalehden sivuilta http://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201712052200579125_rh.shtml, ja hyvä resepti onkin, mutta mehän emme tee mitään aivan reseptin mukaan, joten yllä oleva on omalla twistillämme. Tapani mukaan lisäsin reseptiin muun muassa sitruunaa ja inkivääriä, mausteitakin laitan aina enemmän kuin ohjeissa.

P.S. Alkuperäisessä reseptissä ruoka on nimetty blööneriksi, meillä se on kuitenkin blöner. Sopii paremmin rimpsuun döner, vöner, blöner.