Bottega Italiana - Italiaa pitsalautasella

Calzone, jossa kinkun tilalla tonnikalaa


Ensimmäisellä käyntikerrallamme Lappeenrannan tuorein ruokaravintola, Bottega Italiana, ei vielä vakuuttanut. Edellisestä kerrasta olen kirjoittanut blogin Lappeenrannan uusin, Bottega Italiana.

Vierailimme Bottega Italianassa uudelleen jokin aika sitten antaaksemme sille toisen mahdollisuuden.

Ilta oli mukava ja tästä kerrasta jäi jo paljon parempi vaikutelma. Mikä tärkeintä, ruoka oli maukasta. Päädyimme Mikon kanssa ottamaan pääruuaksi pitsaa, koska olimme kuulleet sitä kehuttavan useaan otteeseen. Ja kyllä, pitsat maistuivat! Melko yksinkertaista, mutta ihanan italialaista! Paula otti pääruuaksi vitelloa, ja piti annoksestaan.

Vitello


Tällä kertaa myös alkupalavalintamme osuivat edellistä kertaa paremmin. Tilaamani frittilautanen oli herkullinen pikantisti suolaisine perunoineen, joskin melko tuhti alkupala. Paulalla oli juustoa ja Mikolla tomaattisalaatti, molemmat ihan kelpoalkupaloja. Ja jälkiruuaksi tietysti limoncellot, nams!

Limoncello


Edelliskerralla huomiota herättäneet edukkaat viinien hinnat oli nyt korjattu huomattavasti ylöspäin. Voih! Melkein luulen, että edullisilla hinnoilla useat päätyvät pulloon yhden tai kahden lasillisen sijasta, ja kun edullisillakin viineillä on kuitenkin ymmärtääkseni hyvät katteet suhteessa ruokaan, niin enemmän on parempi ravintolalle - ja mielestäni asiakkaallekin. :) Viinit eivät kuitenkaan vieläkään olleet kohtuuttoman kalliita, mutta 16,50 euron viinejä ei enää listalta löytynyt, edullisin pullo taisi olla 23 euroa.

Frittilautanen


Palvelu ei ollut vieläkään tehokasta suomalaisen mittapuun mukaan, mutta tällä kertaa olimme asennoituneetkin jo ennalta niin, että istumme iltaa hyvässä seurassa ja kaikessa rauhassa. Ravintolassa oli paljon asiakkaita, mutta odotusajat olivat silti ihan kohtuulisia. Tarjoilijamme oli italialainen vanhempi herrasmies ja viihdyimme hyvin hänen hellässä huomassaan. Tilailimmekin välillä italiaksi vaatimattomilla italiantaidoillamme, hih.

Tomaattisalaatti


Tämän mukavan illalliskokemuksen ja maistuvien pitsojen perusteella täytyy sanoa, että mielikuvani paikasta paranivat huomattavasti. Seuraavalla kerralla täytyy kuitenkin ehkä maistaa jotain ns. "kunnon" ruokaa. Kun pastat eivät vakuuttaneet ja pitsat taas maistuivat, on aika kokeilla jotain kalaa tai lihaa. Edellisen Bottega-blogitekstini kommenttien perusteella ihmiset ovat syöneet Bottegassa elämänsä maistuvimmat sekä vaatimattomimmat muikut ja testatut liharuuat eivät juuri ole saaneet kehuja. Odotan kuitenkin innolla aina kaikkea uutta! Seuraavaan kertaan, Bottega Italiana!

P.S. Olisi kiva saada Bottegan nettisivuille ruokalistaa yms. http://www.bottegaitaliana.fi/