Bottega Italiana, pitsa voitti pihvin

Alkupala merenelävistä Jo se, että Bottega Italianassa tulee käytyä kerta toisensa jälkeen, todistaa, että tässä ravintolassa on sitä jotain, mitä ainakin monilta - josko lähes kaikilta - ketjupaikoilta puuttuu. Siinä on persoonaa ja särmää, ruuan kanssa voi yllättyä positiivisesti ja joskus vähemmän positiivisesti toki.

Päädyimme jälleen toukokuussa viikonloppuillalliselle Bottegaan, kun olin lukenut lehdestä, että heillä on uusittu ruokalista.

Tuoresalaatti Alkupalat olivat tällä kertaa varsin mukiinmenevät. Tuoresalaatti on tuoresalaattia ja mereneläväsalaatti lunasti odotukset. Ainoan miinuksen otan omaan piikkiini; en muistanut pyytää alkupalaa ilman paprikaa ja kuinka ollakaan, siellähän sitä roikalehti merenelävien seassa.

Lihan seurana ollut kirsikkatomaatti-oliivilisuke oli hyvää ja toi toukokuisen Italian-reissumme mieleen. Kolmesta syömäristä kaksi tilasi pitsaa ja yksi lihaa. Pitsanpurijat olivat tyytyväisiä, liha jäi enimmäkseen syömättä. On jotenkin karua, että liha voi olla samalla kertaa liian kuivaa ja öljyistä: sisältä kuivaa, päällä liikaa öljyä. Huoh. Lihaa annoksessa oli montaa sorttia ja kaikkien kanssa sama juttu. Sanoimme tarjoilijalle asiasta ja tokihan hän myös huomasi, että lihat jäivät syömättä ja annoksen omistaja ronkki epätoivoisesti toisilta pitsaa. Minkäänlaista kompensaatiota ei kuitenkaan saatu, vaikka laskun loppusumma oli varsin mehevä viineineen ja limoncelloineen. Kompensointi epäonnistumisesta ruuan tai tarjoilun suhteen ketjupaikoilla on kunnossa.

Pitsaa, nams!


Eipä muuta, odotamme jatkoa. Miten lista uudistuu, miten kokit ottavat palautteen onkeensa? Meneeköhän palaute varmasti tarjoilijoilta kokeille? Toivottavasti.