Bouillabaisset ja Beaujolaisset Pietarissa eli ravintola Bojole

Minulla oli alkuun venäläisen keittiön borssikeitto, Mikolla ranskalaisen keittiön bouillabaisse.


Pietarissa aivan Nevskin nurkalla (29, Bolshaya Konyushennaya) sijaitsee ravintola Bojole (Bozhole, Beaujolais). Sijainnin voi helposti päätellä myös ravintolan hinnoista, jotka siis ovat korkeahkot.

Borssikeitto oli hyvää, mutta sen täydellisen metsästys jatkuu. Mikko tykkäsi bouillabaisse-sopastansa myös. Pääruuassa Mikko siirtyi Välimeren keittiöön, hänen valintansa oli meribassi. Minä pysyttelin venäläisessä ruokakulttuurissa ja söin stroganoffin - herkullisen sellaisen!

Stroganoff

Meribassi Meribassi maksoi 750 ruplaa (verrokkina kerrottakoon, että tien toisella puolella pubimaisessa alakertaravintolassa syö kahdet salaatit ja keitot tämän yhden annoksen hinnalla) ja stroganoff 590 ruplaa. Mikon keitto oli 470 ruplaa ja minun borssini 250 ruplaa. Melkoisia hintoja kyllä. Viini oli edullisimmasta päästä, mutta kyllä siinä nelinumeroinen ruplamäärä pelkkään viiniinkin pyörähti. Käytännössä oltiin lähes Suomen hinnoissa.

Terassi sijaitsi jalkakäytävällä, mutta olipa kuitenkin ja siellä toki istuimme kuumana kesäkuun iltana. Ruoka oli ihan hyvää ja viihdyimme. Lopputulemana mainittakoon, että liekö syynä bouillabaisse vai meribassi, Mikolla oli pian illallisen jälkeen melko kiire vessaan... Ja mie se meistä herkkämahainen olen, joten jotain tästä voimme päätellä.

P.S. Molemmat Mikon valitsemat ruokalajit toistuvat jatkuvasti kokkikilpailuissa.

Netissä osoitteessa http://bojole.com/.