Domino Sushi

Domino Sushi on Lappeenrannan ravintolaskenen uusin tulokas. Joko tällaiselle sushiravintolalle on tilausta tai ilmassa on uutuudenviehätystä, mutta lauantai-iltana klo 19.30 ei Dominosta enää pöytää saanut. Me saavuimme onneksi varttia aikaisemmin ja nappasimme viimeisen vapaan pöydän. Osa pöydättömistä tilasi sushia mukaan, osa lähti koettamaan onneaan muualle.

Jo ennen tilaamista meille kerrottiin, että sushien tulo kestää puolisen tuntia. Kesti jopa kauemmin, mutta miso-keiton voimin pärjäsimme. Ja hyvää jaksaa odottaa, kuten sanonta kuuluu.

Otimme sushilajitelman, joka on listalla nimellä Super Mix. Siinä on 32 palaa aina perinteisemmistä susheista lämpimiin ja mausteisiin/tulisiin (spicy) susheihin. Kaiken söimme, hyvää oli, mutta jälkiruokaa emme enää jaksaneet – emme syödä, emmekä odottaa. Seuraavalla kerralla sitten.

Mikkoa tuntui erityisesti ilahduttavan lämpimät sushit kylmien rinnalla. Ja mikäs siinä, kivaa vaihtelua. Itse siis harvemmin Helsingissä tai Pietarissa tilaan lämmintä tai kypsennettyä sushia, mutta tässä annoksessa niitä laatuja oli paljon, ja ne maistuivat meille erinomaisesti. Tässäkin on heti yksi selvä ero Suomessa suosittuihin sushi-buffet-ravintoloihin; niissä ei lämmintä sushia luonnollisesti tarjoilla.

Omaksi suosikikseni tuosta setistä nousi ehkä mausteinen lohi, Mikon suosikit olivat grillattu meriahven ja Philadelphia, joka tosin perinteisestä poiketen oli tehty kylmäsavulohesta.

Kaiken kaikkiaan illalliskokemus oli erittäin hyvä, kun myös ravintolan omistaja Grigory hääri illan tarjoilijana iloinen hymy huulillaan huolimatta siitä, että ilta oli selvästi hyvin kiireinen, ja ei ootakin piti jo myydä pöytien suhteen. 

Omistaja Grigory on laittanut ravintolan sisätilat kokonaan uuteen uskoon. Nykyihmisiä takuulla miellyttää kovasti se, että jokaisen pöydän vieressä on kaksi latauspistoketta.