Duet-ravintola historiallisessa rakennuksessa Viipurin Punaisenlähteentorin kulmalla

Päivällispöydän kunkku oli tällä kertaa Spaghetti Bolognese Yöpyessämme kesällä 2010 Viipurissa hotelli Sampossa (Tanjan matkamittari: blogi Samposta) tuli selailtua Дуэт-ravintolan (Duet) ruokalistaa, joka jokaisesta hotellihuoneesta löytyy. Duet toimittaa tilauksesta ruokaa Sampo-hotelliin, koska Sampossa ei ole omaa keittiötä tai kuppilaa. Sampon aamiaisetkin tulevat Duetista.

Lämpimänä alkupalana nauttimamme sieni-julienne oli yllättävän suuri annos siihen nähden, että yleensä kyseinen alkupala tarjoillaan pienistä vuokasista tai kupeista Duet on minulle tuttuakin tutumpi, minulla on ollut usein tapana käydä Duetissa lounaalla ja samalla tekemässä viipurilaisen yksityisopettajani antamia venäjän kielen kotitehtäviä. Sojuz-ravintola oli yksi aiempia suosikkejani, mutta Sojus on harmikseni lopettanut toimintansa jo vuosia sitten. Duet on tullut valittua keskeisen sijaintinsa, rauhallisen miljöönsä ja hyvän ruokansa takia. Viikolla tarjolla olevat bisneslounaat ovat edukas tapa syödä ihan hyvin, mutta viikonloppuisin ruuat valitaan listalta, ja silloin herkutellaan!

Lämpimässä friteeratussa juustoalkupalassa maistuivat ihanasti raikkaan makeat marjat Duet sijaitsee arkkitehti Lankisen suunnittelemassa rakennuksessa, jossa on aikoinaan toiminut suomalainen ravintola. Tässä ravintolassa itse Marsalkka Mannerheimilla oli ollut tapana käydä ruokailemassa. Nykyään rakennuksen alakerrassa toimii kahvila Арт-кафе «Дуэт» (Art-cafe Duet) ja yläkerrassa Ресторан "Дуэт" (Duet-ravintola).

Kreikkalaisen salaatin feta on pehmeää ja rasvaista


Caesar-salaatti Pääruuaksi valitsemamme spagetit olivat Duetin uudelta, italialaisvaikutteiselta listalta. Nettisivujen mukaan italialaisherkut on otettu listalle huhtikuussa 2010. Vielä siis ainakin heinäkuussa 2010 saimme nauttia pastaruokia, joista erityisesti bolognese oli todella herkullista ja maukasta! Katkarapupastassa oli harmiksemme paprikaa, joten se annos jäi melkolailla Mikon syötäväksi. Eipä silti, ei se muutenkaan yltänyt lähellekään bolognesen makuja.

Katkarapupasta Suosittelen!

Duet-ravintolan sivut netissä: http://duet.vyborgcafe.ru/

Edit: Eipä ole enää tätäkään paikkaa./2014