Fisken på Disken

Lähdimme perjantaina töiden jälkeen hetken mielijohteesta ruokaretkelle Helsinkiin. Minulla oli lauantaiaamuna kokous Helsingissä, joten päätimmekin junailla kaupunkiin jo edellisenä iltana illalliselle. Lauantaina kokouksen jälkeen nautimme vielä erinomaisen kalalounaan ennen kotiinlähtöä.

Alun perin oli tarkoitus testata Helsingin Sanomien ylistämä ravintola Ora, mutta jonotuslistaa pitemmälle emme sen idean kanssa päässeet. Illalliselle valikoitui sitten italialainen Casa Italia ja lounaalle kalaravintola Fisken på Disken.

Fisken på Disken sijaitsee Suomen vilkkaimmassa ostoskeskuksessa Kampissa, joten vaikka olin lukenut ravintolasta hyviä arvosteluja, ostoskeskus paikkana epäilytti.

Ravintola sijaitsee kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa, jonne kaikki ostoskeskuksen ravintolat ovat keskittyneet, joten emme sentään joutuneet ruokailemaan jouluhuumassa kaahottavien shoppailijoiden seassa. Paikka oli oikeastaan ihan siedettävä, meille sattui vielä melko suojaisa pöytä, mutta mikä tärkeämpää, ruoka oli erinomaista.

Otimme viiden ruokalajin maistelumenuun, eli keittiön pidemmän suositusmenuun. Menu oli melkoista ilotulitusta makunystyröille alusta loppuun, ja annokset olivat kauniita sekä värikkäitä. Voin lämpimästi suositella!

Alkuun saimme tuoretta talon leipää. Sitten keittiö tervehti meitä Marennes Oleròn -ostereilla, joiden mukana tuli sitruunaa ja piimä-kurkkuetikkaa tilliöljyllä. Etikkaliemi sopi erinomaisesti ostereille; oikein hyvä keittiöntervehdys!

Seuraavaksi siirryimme menuun, jonka aloitti rapukeitto tuoreilla katkaravuilla. Keitto oli sopivasti maustettua ja siinä oli mukavasti suutuntumaa.

Toisena alkupalana saimme seesamilla maustettua siikaa, jota ryydittivät retikka, tillimajoneesi ja jonkinlainen etikka-soijakastike. Jälleen todella hyviä makuja!

Kolmantena alkupalana tarjoiltiin tartar härästä. Mukana annoksessa oli rapsakoita juuressipsejä, tartar-kastiketta ja mietoa sipulia. Ihanat maut suorastaan soivat yhteen.

Pääruuaksi oli erinomaisesti valmistettua turskaa. Turska tarjoiltiin porkkanalaatikkopallon, voikastikkeen, porkkanasoseen ja hunajaisten juuresten kera. Porkkanalaatikon vihaajana porkkanalaatikkopallo epäilytti, mutta onneksi uskaltauduin maistamaan, sillä se oli todella hyvää, yksi annoksen parhaista mauista! Voikastike oli myös niin herkullista, että loput siitä olisi tehnyt mieli nuolla lautaselta. Pystyin kuitenkin hillitsemään itseni ;)

Jälkiruokana oli jonkinlainen pannacotta sitruunasorbetin, keksirouheen ja passion-hedelmän kanssa. Jälkiruoka maistui molemmille, mutta minulle siinä oli jo liikaa makeaa, joten Mikko sai auttaa annokseni kanssa, ja teki sen oikein mielellään.

Fisken pä Disken ei ole kaikista tunnelmallisin ravintolamiljöö, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, kalaisien ja merellisten makujen paratiisi.