Gaude Joensuun Karsikossa - parasta pitsaa pitkiin aikoihin!


Pyöräilimme eräänä kauniina kesäiltana pitsalle Karsikon Gaudeen. Länsikadun Gaude on vanha ja vakaa tuttu jo vuosien takaa, mutta Karsikkoon Gaude ilmestyi vasta kesän alussa.

Erona aikasempiin Gauden pitsakokemuksiin otimme tällä kertaa pitsan kanssa tulista kastiketta. Sitä on kuulemma ollut tarjolla Länsikadullakin, mutta vain mainintana seinällä "Saat pitsasi myös vahvalla tomaattikastikkeella". Nyt vahva kastike oli ilmestynyt listaan, josta sen bongasimme.

Epäilimme kastiketta kuitenkin liian tuliseksi, mutta mukava tarjoilijapa ehdotti, että hän voi tuoda kastikkeen erikseen kupissa, josta sitten voimme makumme mukaan lisäillä sitä pitsan päälle. Teimme työtä käskettyä, ja voi että oli hyvää - tulista, mutta ei liian! Paras Gauden pitsa, jonka olen kuunaan syönyt, ja parasta syömääni pitsaa pitkiin aikoihin.

Gauden pitsa on aina ollut varsin herkkua, mutta tulinen kastike pitsan päälle valeltuna kruunaa, ja tekee pitsasta mahtavan makuelämyksen. Ja punaviiniä mielellään vielä kyytipojaksi, niin johan on illallinen kohdallaan!