Haaste: Mitä ruokaa?

Haaste: Mitä ruokaa?

Tämä haaste on kiertänyt kuulemma monessakin blogissa - vähän eri nimellä tosin - minä bongasin tämän sattumalta Marjukalta. En yleensä osallistu haasteisiin, tai en ainakaan tätä ennen ole osallistunut, mutta nyt sattui niin osuva, etten voinut vastustaa. Kaikkihan kuitenkin syövät, joten kaikki voivat osallistua!

Millainen on aamupalasi?

Viikolla en yleensä syö aamupalaa, tai jos syön, niin vasta yliopistolla. Silloin valitsen joko puuron tai ruisleivän. Ruisleipä graavilohella on ihan parasta, mutta sitä on harvoin tarjolla. Ruisleipä juustolla ja kasviksilla maistuu myös. Saatan joskus ottaa aamupalaevääksi kotoa omenan tai mandariineja. Viikonloppuisin syödään kunnon aamiainen. Poikkeus vahvistaa säännön myös arkena: http://starbox.fi/maistamista/arkiaamun-luksusta.

Arkinen bravuurisi?

Olisiko tuo joku ikisuosikeistamme, Mikon suosikki bolognesekastike, minun suosikkini tonnikalasalaatti tai yhteinen suosikkimme inkiväärinen uunilohi. Inkiväärilohta rakastaa myös siskoni.

Suolaiset vai makeat herkut?

Ehdottomasti suolaiset. Hyvä ruoka on ylipäänsä parempaa kuin herkut. Jälkiruoka on se, joka jätetään välistä, alkuruoka ja pääruoka ovat tärkeämmät.

Mitä syöt, kun keittiön kaapeista ei löydy järkeviä raaka-aineita?

Yleensä aina on vähintäänkin purkkitonnikalaa. Siihen kun lisää suolatonta sitruunapippuria ja tuorekurkkua, niin johan kelpaa. Eli lähes aina on järkeviä raaka-aineita – järkevyys tosin määriteltäneen jokaisen omasta näkökulmasta. Mieheni mielestä äsken mainittu ei ole järkevä ruoka-annos ;)

Paras lohturuoka?

En oikein ymmärrä käsitettä lohturuoka, kaikki hyvä ruoka tekee päivästä paremman, mutta jos ajatellaan pimeätä talvi-iltaa työpäivän jälkeen, niin lämmin juustoleipä hyvillä mausteilla kyllä toimii, jos vaan jaksaa väsätä.

Lempiruokasi lapsena?

Tykkäsin kanaviillokista, tillilihasta ja läskilootasta. Läskiloota oli myös hieman ruokanirson isäni suosikkeja.

Mitä jääkaapistasi löytyy aina?

Purkkitonnikalaa ja purkkiananasta. Inkivääriä, sitruunamehua, valkosipulia. Texas Pete, adjika sekä muita maustekastikkeita. Öljypuun salaattikastiketta. Kun ollaan kotona, niin aina löytyy ainekset myös vihreään salaattiin.

Ja vaikka tuoreita yrttejä ei säilytetä jääkaapissa, niin mainitsen tässä, että niitä on kotona lähes aina ympäri vuoden ainakin jokunen, kesällä koko parveke täynnä.

Entä pakastimesta?

Se on aina kovin täynnä mitä sekalaisinta seurakuntaa. Usein on keittoja, joita on tehty yli oman tarpeen, myös liha myydään marketeissa kahden hengen taloudelle liian isoissa pakkauksissa, joten sitäkin pakastimesta löytyy. Leipäpakettien loput menevät usein myös pakkaseen.

Mausteet, joita käytät eniten?

Suolaton sitruunapippuri on suosikkini. Käytän mausteita kyllä todella laajalla kirjolla. Tuon jokaisesta uudesta maasta aina mausteen tai mausteita mukanani, rakastan maustetoreja. Minulla on kotona yksi laatikosto täynnä mausteita.

Lempiruokakauppasi?

Minulla ei ole sellaista. Tykkään kauppahalleista ja toreista, mutta arjessa tulee käytyä suurissa marketeissa, joissa on melko hyvä valikoima kaikkea. Myös lähikauppoja suosin ihan periaatteesta.

Mitä syöt kovimmassa kiireessä?

Hedelmiä.

Uusin ruokainnostus omassa keittiössäsi?

Oikaisushi! Tehtiin sitä viikonloppuna. Innostun helposti, mutta myös kyllästyn helposti, ja aina on kiva kokeilla jotain uutta. Tomaatti kaikissa muodoissaan on keittiömme kestosuosikkeja.

Kiinnostavin ruokatrendi?

En osaa vastata, todellinen ruokakriitikko siis :D

Lempiravintolasi juuri nyt?

Myös tähän on todella vaikea vastata, koska vietän arkeani Lappeenrannassa, Joensuussa, Pietarissa ja Helsingissä. Kahta ensimmäistä ei oikein voi verrata kahteen jälkimmäiseen. Lappeenrannassa suosikkini on Bistro Lähde tai Wolkoff, Joensuussa Kielo tai Local Bistro, Helsingissä ja Pietarissa tarjontaa on kerta kaikkiaan niin paljon, etten edes osaa valita yhtä tai kahta suosikkiani.

Mitä ruokaa tekee mieli nyt?

Juuri nyt ei ole nälkä, mutta yksi kestosuosikkejamme on Kourulan Cup-kahvilan pitsa, joten vastaan sen.