Herkut hyvät Joensuun La Passionessa!

Pyöräilimme eilen illalliselle Penttilänrantaan La Passioneen. La Passione on ottanut listalleen pitsat ja avannut pienen pitseriapuolen varsinaisen ala carte -ravintolan kylkeen. Menimme kuitenkin ihan ravintolan puolelle syömään pitsamme, niin saimme myös alkupalat ja viinit illallisellemme.

Alkupalaksi otin salaatin simpukoista ja äyriäisistä, Mikko otti basilika-milanotomaattisalaatin mozzarellalla. Lisäksi pöytään tuli herkullista tuoretta leipää ja todella maukasta, valkosipulista levitettä.


Molemmat pidimme alkupaloistamme kovasti, mutta voittajaksi valittiin yksimielisesti äyriäisalkupala. Se oli jotain, mitä Suomessa ei ole tottunut samaan; maut olivat upeat ja erilaiset. Herkullisinta taas Mikon annoksessa oli basilikaöljy, mutta varsin hyvä kokonaisuus muutenkin, kuitenkin "tavallisempi" kuin äyriäisannos.

Pitsat maistuivat myös aivan toisella tavalla kuin esim. tavan kebab-mestan viritykset. Minulla oli frutti di mare, johon pyysin lisätäytteenä herkkuani, tonnikalaa sekä valkosipulia, ja Mikolla calzone, johon valkosipuli kuului. Valkosipulia pitsoissa oli niin paljon, että maistuu suussa vieläkin. :D Ei siis heikkohermoisille - ja jos pariskunnille, niin mieluiten sitten molemmille! ;)
Summa summarum, aivan uskomattoman hieno makukokemus! Seuraavan kerran toivon, että nautimme La Passionen illallista terassilla, sillä tokihan rannan tuntumassa sijaitseva ravintola kaipaa kesäterassin, tilaakin piisaa rakennuksen ympärillä.

Vaikka edellisillä käyntikerroilla on ollut pientä huomautettavaa, niin tämä oli nyt ihan yliveto. Jos jostain pitää nurista, niin kalliihkosta viinistä sitten - tosin se oli hyvääkin.

http://www.lapassione.fi/index.php