Hyvää ja nopeasti Huviretkessä

Muutamaan vuoteen emme ole käyneet Lappeenrannan Huviretkessä syömässä. Nyt vähän aikaa sitten lähikauppa jakoi bonuskorttilaisille viiden euron alennuskuponkeja, jotka ovat voimassa kuun loppuun. Meille niitä osui neljä, tosin niitä voi käyttää vain yhden per lasku. Emme kuitenkaan joutuneet jakamaan laskua, vaan saimme Mikon kanssa kaksi kuponkia käytettyä yhteiseen laskuumme. Kympin alennus illallisesta, ei paha.

Ruokakaan ei ollut pahaa, päinvastoin. Ja palvelu oli yllättävän nopeaa, vaikka iso osa pöydistä oli kansoitettu. Huviretki on hotellin yhteydessä ja viikolla hotellissa on varmaan jonkin verran työmatkalaisia; ehkäpä palvelu on mitoitettu työmatkalaisille, jotka eivät istu illallisella pitkän kaavan mukaan, vaan tahtovat huoneeseensa levolle pikimmiten.

Salaatit tulivat leipäkorin jälkeen alta aikayksikön ja heti salaattien perään saimme pääruuat. Myös laskun saimme hetkessä. En edes muista, milloin ravintola olisi palvellut tällaisella tahdilla.

Ruokalista Huviretkessä on perinteinen maalaisranskalainen tai jotain sinnepäin, kuten suurimmassa osassa suomalaisia, erityisesti tietysti maakuntien "hyviä" ravintoloita.

Nautinnolla kuitenkin söimme salaattimme:


Caesar-salaatti katkaravuilla


Tomaatti-mozzarellasalaatti

Ja siis kuriositeettina mainittakoon, että tuo kuvassa esiintyvä ns. juoponlasi on tarjoilijan kaatama. Meinasimme pudota penkiltä, kun tarjoilija kaatoi kunnon lasillisen molemmille jo heti alkupaloille. :D

Myös pääruokaansa molemmat olivat tyytyväisiä. Itse olin jopa jopa erityisen tyytyväinen, pasta oli maukasta, joskin sitä leivän ja alkupalan lisäksi oli liikaa - kuten ruokaa ravintola-annoksissa tuppaa useimmiten olemaan.


Katkarapupasta


Naudan ulkofileepihvi 150 g, Café de Paris -kastiketta, lämpimiä kasviksia ja vohveliperuna

Yllätin itseni myös ihastumalla Mikon menuun kuuluvaan jälkiruokaan. Nimi taisi olla vaninjajäätelöä mansikkakastikkeella, mutta maku oli taivaallinen. Ja siis, minähän en juuri muita jälkiruokia edes syö, tai ainakaan kehu, kuin korkeintaan köyhiä ritareita ja suklaa-fondanttia.Varsin positiivinen kokemus kyllä, vaikkakin tavallinen.

Ravintola Huviretki: http://www.huviretki.fi/ravintolat/lappeenranta/fi_FI/lappeenranta/