Idän pikajunan kyydissä; Orient Express, Восточный экспресс

http://orient-express.spb.ru/ Kaikessa kiireessä näyttää jääneen ruotimatta myös kevättalven ravintolakokemus Pietarissa, ravintola Orient Expressissä. Haluan tämän tänne tuoda, koska ravintola oli varsin hyvä ja ihan järkevän hintainen, vaikkakin hieman hintavahko. Ravintola ei sijaitse aivan Nevskillä, mutta lähellä niitä kulmia, jotka ovat minulle tutut ja erityisen mieluisat. Ravintola on yhden metroaseman päässä Nevskistä, Maratalla.

Хачапури с сыром Olin Suomi-Venäjä-Seuran Lappeenrannan osaston matkanjohtajana Pietarissa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna 2011. Olisin halunnut viedä ryhmäni syömään Blinnyi Domikiin, yhteen suosikeistani. Edellisestä käynnistä ei ole ikuisuuksia, mutta ravintola näytti nyt sulkeneen ovensa, ilmeisesti lopullisesti. Ei enää ystävällistä tarjoilijaherraa, ei kissaa, ei Domikin herkkuruokia. :/

Бастурма No, randomilla löytyi samoilta seuduilta Orient Express, Восточный экспресс. Ulkoa ravintola näytti hienolta, myös sisältä, ja mietin jo hintatasoa. Katselimme listat ennen päätöstä. Normihkot hinnat, hieno paikka - illalliselle! Junateema on hauska! :)

Форель "Радужная" на углях Lista oli venäläisvaikutteinen, mutta vahvasti itäpainotteinen, tyyliin gruusialaista. Erityisesti kehuja saivat saslikit, lihavartaat, jotka maistuivat ulkotulella paistetuilta. Mikon kala maistui "Nevan pohjalta, Suomessa ei koskaan saisi tällaista" (suora lainaus). Kehu vai haukku? Siltä väliltä; erilainen, mutta ei ehkä nautittavin kokemus. Mutta muuten(kin) jengi tuntui viihtyvän ja nauttivan ruuasta.

Nauttivat ruuasta :)


Kannattaa huomioida, että laskuun lisätään 10 prosentin juomarahat automaagisesti. Meillä oli kahden hengen täyspitkän illallisen (+alkoholijuomat ja holittomat juomat) hinta 2500 ruplaa (noin 60 euroa silloisella kurssilla) pakollisine juomarahoineen. Luultavasti olisimme jättäneet samansuuntaista juomarahaa ilman pakkoakin.

Pietarissa on mahtavan paljon ihania ravintoloita, jokaiselle jotakin, mutta tämäkään ei ole Pekkaa pahempi! Siis suosittelen!

Raflan nettisivu: http://orient-express.spb.ru/