Ihan itse tein: bouillabaisse

Kalaseljanka on yksi suosikeistamme, kuten nyt hyvä kalakeitto vaan voi olla, mutta bouillabaissea emme ole aikaisemmin kokeilleet tehdä itse. Nyt sekin on kokeiltu, eikä tulos ollut ollenkaan huono.

Bouillabaisse

Soppaan tarvitaan noin ja suunnilleen:

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

tomaattimurskaa

2 laakerinlehteä

timjamia

sahramia

inkivääriä

pippuria myllystä

sitruunapippuria

sitruunamehua

kuivaa valkoviiniä

1 litra kalalientä

100 g lohta

100 g turskaa

100 g katkarapuja

100 g sinisimpukoita

natural umamia (kaloille)

Näistähän se soppa syntyy, ja erittäin hyvä sellainen.

Kuullota sipulit, lisää tomaattimurska, valkosipuli ja kaikki mausteet sekaan. Lisää viini. Anna porista hiljaisella lämmöllä noin vartti. Paista kalat sillä aikaa.

Lisää simpukat ja anna porista ainakin kymmenen minuuttia. Poista aukeamattomat simpukat. Hurauta päälle kalat sekä katkaravut ja jotain tuoreyrttiä, jos siltä tuntuu.

Yleensä jaan reseptini toisessa blogissani (http://tanjan-mausteet.blogspot.fi/), mutta nyt tuntui siltä, että tämä voisi sopia tänne. Olette keiton tarpeessa. Enjoy!