Illallinen Joensuun Aadassa

Taas on runsaudenpula blogikirjoitusten kohteista. On useita vanhoja ruoka- ja matkajuttuja dokumetoitavaksi blogiin, mutta luonnollisesti myös koko ajan syntyy uusia aiheita. Ajattelin nyt kuitenkin laittaa lyhyesti tässä yhden vanhemman ruokailumuiston Joensuun ravintola Aadasta, sillä se ei ollut ihan perushuttua, vaan jotain hieman parempaa. Ja Aadasta en ole aikaisemmin kirjoittanutkaan tänne.

Oikeastaan kuvat kertovat tämän asian paremmin. Kaikki ruoka oli oikein hyvää, kivoja makuja ja vaihtelevia asetteluja.

Alkupalaksi etanoita. Ravintoloissa, kuten myös meillä kotona, etanat valmistetaan ja tarjoillaan yleensä etanapannuissa tai omissa kuorissaan. Aada teki toisin, tarjoili etanat syvältä lautaselta lusikalla. En jaksa uskoa, että tarjoilutapa johtuisi siitä, että Aada haluaisi tarjoilla etanat pannuista tai kuoristaan etanahaarukoilla, mutta kaikkien tykötarpeiden puuttuessa olisi päätynyt toimimaan näin. Lisäksi tapa valmistaa etanat ja tarjoilla pienen salaatin kanssa on erilainen kuin mihin olen tottunut. Ja hyväähän tämä oli.

Vihreä salaatti alkupalaksi. Ja tässäpä vasta kaunis asettelu, vaatii jo vähän näpertelyä. Innovatiivinen ja viitseliäs esillepano tuo mieleeni venäläiset ravintolat, joissa usein harrastetaan enemmän tämäntyyppistä näpertelyä kuin meikäläisissä ravintoloissa. Hyvä näky, hyvä maku!

Pihvi Lankulta tarjoiltu pihvi ei ole uutuuden uutuus, mutta kuinka monessa Joensuun ravintolassa näin toimitaan? Eipä toimita myöskään Lappeenrannan ravintoloissa. Tämäkin oli kiva, hyvä, bra.

Katkarapuvarras Ja sitten katkarapuvarras. Nätti, kevyt annos ja hedelmälisuke kivasti esillä lusikassa vieressä. Eipä voi pahaa sanoa tästäkään.

Kolmannen syömärin grillipihviannos olikin sitten jo paljon perinteisempi, mutta maut olivat siinäkin ihan hyvät. Annoksen perunat tarjoiltiin erillisestä astiasta.

Grillipihvi Tulipa tässä mieleeni, että voisi kesän aikana vielä käydä Aadassa illallisella, katsastamassa minkälaiset maut ja asettelut siellä ovat vallalla tällä hetkellä. Tässä blogissa kehumani illallinen nautittiin kuitenkin jo lähes vuosi sitten, elokuussa 2010.

Aadan listaa juuri vilkaistuani täytyy kyllä myöntää, että hieman tavalliselta ja tylsähköltä se vaikuttaa. Muttapa mutta, eipä noita edellisiäkään annoksia nimillä ole paiskattu, ihan peruslistakamaa, mutta paremmin tehtynä.

Aada on kyllä hyvä lounaspaikkanakin, että jos ainakin lounaalle taipuisi sinne joku päivä ennen syksyä.