Imatran Buttenhoff - astetta herkullisempi

Joskus tuntuu, ettei Buttenhoff ole juuri koskaan auki, kun sinne haluaisi. Sunnuntain kiinniolo suorastaan ihmetyttää. Ja pääsiäisenäkin ykkösvalintamme Imatralla olisi ollut Buttenhoff, mutta menimmepä sitten Imatran Valtionhotellin ravintolaan, jota ei kyllä tarvitse katua.

Mutta siis, kun kerran sitten aukioloaikojen puitteissa itsemme ravintolaan hankimme, niin tätä siitä seurasi:

Salaattipöydän antimia: hapankaalia, perunasalaattia, marinoituja papuja ja porkkanoita, kurkkua


Yrttilammasta

Parloitua kuhaa a la Russe


Ensimmäiseksi meidät yllätti lista; kovin tavallinen repertuaari... mutta onneksi ruoka osoittautui tavallista herkullisemmaksi. Butterin salaattipöytä on kiitettävä, ja sen ansiosta alkupalan tilaaminen on vähän turhaa, ellei sitten erityisesti himota. Alkupalaksi olisi tosin ollut tarjolla esimerkiksi bliniä, joka ei sentään ihan joka ravintolan listaa rikastuta.

Kuten jo kehaisin, ruoka maistui. Kuhan kaverina ollut punajuurilisäke vei kielen mennessään ja upeasti kypsennettyä lammasta ympäröivä yrttiöljy oli maittavaa, näin parhaat palat vain kertoakseni. Ensin ajattelin, että lammasannoksessa peruna on turhaa, mutta lopulta tämä valkosipulla maustettu perunalisäkekin upposi suihimme viimeistä murua myöten. Kiitos ja kumarrus!

Buttenhoffin sivuille tästä.