Ihana illallinen Imatralla Broadwayn Grill & Diner -ravintolassa

Jostain syystä meillä on aiemmin jäänyt huomaamatta Imatran Broadwayn Grill & Diner ruokaravintolana. Tosin netissäkin kyllä mainitaan, että ravintola on uudistunut, siellä myös puhutaan meneillään olevasta avajaiskaudesta.

Paikan historiaa sivuilta ei löydy, mutta olipa kyse sitten uudesta, uudistuneesta tai uudestaan avatusta ravintolasta, niin olen iloinen, että ilmaisjakelulehdestä bongasimme Broadwayn mainoksen ja uutuudenviehätyksestä, sekä netistä löytyvän ruokalistan innoittamina, päädyimme eilen sinne illalliselle.

Paikka on viihtyisä. Sisätiloissa ei ole monen montaa pöytää, mutta terassi on valtava. Harmiksemme eilen tuuli sen verran navakasti, ettei ulkoruokailu vielä ollut todellinen vaihtoehto, vaikka ilta-aurinko kauniisti terassille paistelikin.

Saapuessamme kuuden maissa ravintolassa oli useat pöydät täynnä. Huomattavan paljon oli lapsiperheitä. Saimme pöydän leikkipaikan vierestä, ja meitä viihdyttikin hetken pieni lapsiasiakas toilailuillaan. Ravintola oli kuitenkin sinänsä rauhallinen, vaikka väkeä oli syömässä hyvä määrä.

Alkupalalistalla kiinnostuksemme herätti Napue-graavattu lohi. Otimme yhden alkupala-annoksen puoliksi, sillä ruokailijoille on tarjolla myös tosi monipuolinen salaattipöytä. Ja kyse ei todellakaan ole mistään vaatimattomasta raastepöydästä, vaan erilaisia herkullisia salaatteja, juustoja yms. on tarjolla montaa sorttia. Salaattipöytä pelkästäänkin riittäisi vaikka lounaaksi.

Pääruuan halusin valita niin, että saisin testata paikan puuhiiligrilliä. Valitsin maissikananrintaa, koska sen lisäksi, että se valmistetaan puuhiiligrillissä, lisukkeena tarjoillaan punajuuririsottoa vuohenjuustolla ja lehtikaalilla.

Mieheni Mikko kiinnostui Chef’s Choice -annoksesta, ja päätimme tiedustella, miten homma toimii. Meille kerrottiin, että keittiömestari loihtii annoksen ihan senhetkisen fiiliksensä mukaan, eli ennakkotietoja annoksesta ei ole. Tämä kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että olihan se kokeiltava.

Kuten jo mainitsin, ihastelumme alkoi jo salaattipöydästä. Alkupalamme, Napue-graavattu lohi oli myös nappisuoritus. Rasvainen graavattu merilohi, maukas ruisleipä ja ihana marinoitu sipuli sopivat yhteen saumattomasti.

Pääruuassani minua viehätti eniten maukas punajuuririsotto, vaikka kaikki muukin oli hyvää. Kanassa tosin oli aika railakas pintasuola, mutta sen pystyi väistämään poistamalla kanannahkan.

Chef’s Choice oli tällä kertaa naudan entrecôtea punaviinireduktiokastikkeella, punaviinihyytelöä, puikulaperunakakkua ja juureksia hunaja-jallumarinoituna. Annos oli oikein onnistunut. Kaikki toimi yhteen. Puikulaperunakakussa oli reilusti makua kevätsipulista yms., erityisen herkullista oli punaviinikastike, jonka salaisuus on ns. reduktio eli pitkä kokoonkeittäminen sekä pieni makeutus ja mustapippuri. Maku on vahva ja pikantisti mausteinen.

Summa summarum, ruuat ylittivät odotuksemme, talon punaviini oli hyvää, ja kokemus oli kaikkinensa miellyttävä. Pakko myöntää miinuspuolena se, etten raaskinut jättää herkullista ruokaani lähes palaakaan lautaselle, joten tuli syötyä aikamoinen ähky...

Voin lämpimästi suositella Broadwayn Grill & Diner -ruokaravintolaa kaikille vauvasta vaariin. Meillä on vielä pastat ja pitsat testaamatta, ja myös innolla odotan, mitä kaikkea keittiömestari seuraavalle ruokalistalle taas loihtiikaan.