Isoon nälkään Imatran Dallas

Nälkä yllätti Imatralla. Päädyimme pienen googlauksen jälkeen päivälliselle Dallas-ravintolaan Imatrankosken keskustaan. Ruokapaikka valittiin sen mukaan, että se oli meille uusi tuttavuus, vaikka jenkkiruoka ei suurin suosikkimme olekaan.

Kun saavuimme, paikka oli vielä tyhjä asiakkaista. Hieman meidän jälkeemme saapui synttäriseurue, jossa oli toistakymmentä henkeä. Ajoituksemme ei olisi voinut olla parempi.

Palvelu oli erinomaista ja ruuat tulivat pian. Alkupalaksi tilasimme *suharikit ja tuliset juustopallot, pääruuaksi otin nuudeleita naudanlihalla ja Mikko otti tarjoilijan kovasti suositteleman possunkylkiannoksen. Lisäksi pöytään tuotiin lämmintä leipää ja tuorejuustoa, myös alkusalaattipöytä oli tarjolla ruokalijoille. Annokset olivat vieläpä valtavia, joten päädyimme syömään aivan liikaa, vaikka emme jaksaneet annoksiamme edes loppuun.

Ruoka oli maistuvaa, erityismaininnan ansaitsee Mikon annoksessa ollut punainen salsatyyppinen kastike. Olimme myös ilahtuneita siitä, että listalta löytyi suharikit, joita syödään paljon Venäjällä ja Itä-Euroopassa. Positiivista on myös se, että Dallas tekee kaiken mahdollisen itse, eikä käytä puolivalmisteita tai turhia pakasteita.

Dallas on ollut toiminnassa viime kesästä. Tämä aika vuodesta on kuulemma hiljaista, mutta olen varma, että kevään tultua kävelykadulla aivan Imatrankosken keskustassa sijaitseva tyylikäs ravintola saa asiakkaiksi niin paikallisia kuin matkalijoitakin.

Jenkkiruokagenren ystäville ehdottomasti suositeltava ravintola, jossa ei jää isoinkaan mies nälkäiseksi :D

*Suhariki, suhari, grenki, grenochki - rakkaalla ruualla on monta nimeä - käytännössä siis rasvassa paistetut ruisleipäpalat runsaalla valkosipulilla. Dallas-ravintola kutsuu niitä friteeratuiksi valkosipulisiksi ruisleiviksi.