Jäi vähän himottamaan Kreetan moussaka...


Aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan, joskus menee jopa paremmin. Viittaan tällä edelliseen tekstiini, jossa ounastelin meidän lounastavan tänään Kerubissa. Ehei, kaupungille oli sitten muutakin asiaa, joten Kreetaan lounaalle siis päädyimme, kuten olin toivonut.

Kreetan lounas on vähän kuin yhdistelmä lounasta ja ala cartea. Kreetan lounas tarkoittaa klo 11-14 supistettua listaa, joka ainakin toistaiseksi pysyy viikosta toiseen samana lukuun ottamatta päivän erikoista, joka vaihtelee, myös hinnaltaan. Tänään päivän erikoinen oli savulammassalaatti 12,90 euroa. Mama päätyi ottamaan sen. Hyvää oli ja todella täyttävää. Hieman annoskateus minussa kyllä nosti päätään, vaikken savuruuista niin paljon välitäkään...

Lammassalaatti Minä olisin halunnut moussakaa, mutta se oli loppu. Yleensä sitä kuulemma on, mutta tänän nyt oli käynyt näin. Aika paljon oli samoja ruokia lounaslistalla kuin ala carte -listallakin. Uuniruokia, joita olisin eniten kaivannut, ei kuitenkaan ollut tarjolla moussakan loputtua. Päädyin ottamaan Oretiko-lautasen, joka esiintyy normaalilistalla alkupalana. Kaikki Oretikon elementit olivat tuttuja Meze-ateriasta, mutta siis niin hyviä, että mieli teki päästä maistelemaan niitä uudestaan. Annos oli maistuva, nälkäkään ei jäänyt, vaikkei annos loppupeleissä hurjan täyttävä ollutkaan (salaattia, pitaleipää ja dippiä, kaksi palaa halloumia + kaksi pientä viinilehtikäärylettä).

Oretiko-lautanen Sanon siksikin, että lounas muistutti ala cartea, koska harvassa varsinaiseksi lounaspaikaksi mielletyssä ravintolassa ladataan A4-lista käteen ovella eikä lounaaseen kuulu salaattipöytää tms. Myös ruuan odotusaika, noin puoli tuntia, ei oikein sovi arkilounastajalle; lounastauko loppuu siinä kohdassa, kun lautasen saa eteensä.  Hintakaan ei ole suoraan kilpailukykyinen lounasravintoloiden kanssa. La Passionessa esimerkiksi syö salaattipöydän, keiton ja pöytään kannetun pääruuan + jälkiruuan hintaan 9,50 euroa. Ja kaikki on tasokasta. Minun annokseni Kreetassa maksoi 8,90 euroa ja Maman 12,90 euroa. Mutta siis, en lähtisi hintaa kovin tosissani vertaamaan, sillä kuten mainittu, kyseessä ei kuitenkaan ole lounaspaikka sanan varsinaisessa merkityksessä, valinnanvaraakin annoksissa on huimasti enemmän. Lounasta sen sijaan homma muistuttaa siinä, että tilaukset ja maksu tapahtuvat kassalla.