Kahvila Mukava, Kafe Ujut Pietarissa

Paistinpannuruoka


Näyttää olevan suosittu ravintolan nimi tuo Kafe Ujut (кафе-бар Уют), samannimisiä löytyy useampi Pietaristakin. Meidän testaamamme Ujut sijaitsee Kolokolnaja-kadulla numerossa 5. Lähin metroasema on Vladimirskaja-Dostojevskaja.

Olimme illallisella Ujutissa marraskuisena maanantaina. Olimme lähes ainoat asiakkaat, lisäksemme yhdessä pöydässä oli asiakas, joka söi näyttävännäköisen sushi-annoksen.

Me joimme neljään pekkaan pullollisen shampanjaa (350 ruplaa/pullo), minulla oli paistinpannuruoka, Mikolla kokonaisena valmistettu kala ja Aino ja Vilppo ottivat Kaukasian keittiön antimia, kebabia ja saslikkia.


Ruoka oli ihan OK, joskin Kaukasian keittiö käyttää usein erilaisia mielenkiintoisia mausteita ja tomaattikastikkeita, granaattiomenaa yms. Mitään tällaista ei kenenkään annoksessa ollut. Kastike lihojen kanssa oli ketsuppia ja kalan kanssa majoneesia. Hieman turhan tylsää.

Tämä siis on tulos, kun ravintola kertoo valmistavansa italialaisen, gruusialaisen, japanilaisen, venäläisen ja eurooppalaisen keittiön ruokia. Ehkäpä erikoistuminen johonkin tai joihinkin johtaisi parempaan lopputulokseen. Nyt mikään ei ollut oikeastaan mitään noista.

Ehken suosittele, kun Pietarissa kuitenkin ollaan, ellei ihan kovasti nälkäisen matkalle osu. No juu, ei se kyllä hurjan kallistakaan ollut. Itse asiassa kanssamatkalaiset eivät edes herjanneet, vaikka itse en lämmennytkään sapuskoille.

Ei niin hirveä hinta neljän hengen illallisesta viineineen, 1430 ruplaa.